Зеленски: Няма да отстъпим пред болния дядка от Червения площад

Украйна за пръв път използва ново оръжие - ракета-дрон
Обновена: 24 авг 2024 17:36 | 24 авг 2024 17:00, Стела Стоянова
479
Зеленски: Няма да отстъпим пред болния дядка от Червения площад
Снимка БГНЕС, архив

"В ракетната програма на Украйна има клъстер "Паляниця". Днес там се провеждат изпитания на три изделия: тестът на първия елемент премина успешно. Това е ракета-дрон, която е много по-бърза и по-мощна от нашите далекобойни дронове. Това е всичко, което мога да ви разкрия засега", допълни Зеленски. Той каза още, че Украйна ще прави "мощни и далекобойни ракети".

САЩ и другите страни от НАТО засега забраняват използването на техните далекобойни ракети за нанасяне на удари по територията на Русия. Затова Зеленски каза, че Украйна ще произведе собствени далекобойни ракети.

Тази нощ ВСУ атакува с дронове склад за боеприпаси във Воронежка област. Взривовете продължават вече почти 9 часа. Пострадали са двама души, съобщи губернаторът на региона Александър Гусев. "Дежурните сили на ПВО и средствата за радиоелектронна борба унищожиха няколко безпилотни летателни апарати. В резултат на падане на фрагменти избухна пожар, предизвикал детонация на взривоопасни обекти", допълни той. Евакуирани са около 200 души. В района на три населени места е обявено извънредно положение, пише "Сега".

Руското МО твърди, че над Воронежка област са свалени пет украински дрона.

"Няма да отстъпим пред болния дядка от Червения площад. Украинците винаги връщат дълговете си и бумерангът на злото се връща към враговете ни", заяви още Зеленски в обръщение към нацията по случай 33-ата годишнина от незавимостта на Украйна, която страната чества на 913-ия ден от началото на руската агресия от 24 февруари 2022 г.

"Украина. Нашата земя. Дадена от Бог. Целувана от слънцето. Разлюляна от ветровете. Закалена с огън. Защитена от своите синове и дъщери. Не може да се обърка с нищо друго. Не може да бъде подарена на никого. Честит Ден на незавимостта на Украйна", казва Зеленски.

Обръщението си той е записал в Сумска област - близо до източната граница, откъдето украинските въоръжени сили (ВСУ) наскоро започнаха голямото си настъпление в руската Курска област. Зеленски обещава по-нататъшно възмездие на враговете на Украйна, говорейки за "бумеранг на злото".

"Украинците винаги си връщат дълговете. И който желаеше бедствие на нашата страна, ще го получи у дома си. С лихва. Който искаше да сее зло на нашата земя, ще жъне неговите плодове на своята територия. Това не е пророчество, не е злорадство, не е сляпа мъст. Това е закономерност. Справедливост. Бумеранг на злото. И пускането му започна недалеч от мястото, където записвам това обръщение", казва Зеленски.

"Няма да дадем да бъде превърната в сива неутрална зона земята, където по право трябва да се вее синьо-жълто знаме. Няма да ни диктува каквито и да е червени линии болният дядка от Червения площад, който постоянно заплашва с червеното копче", казва Зеленски.

Той казва още за Путин, че има избледнели очи, а руската армия нарича "орки", летищата на Русия - "проклети", а територията на Курска област - "блата". Самата Русия Зеленски нарича "терористична държава №1" и добавя, че украинското православие "прави стъпка към освобождение от московските дяволи".

"Преди 33 години Украйна се възроди на световната карта, а сега печели сърцата на целия свят. Тя вдъхновява със смелост и служи за пример как не трябва да се страхуваме от Путин и обединява света около себе си. В 21-и век терористите трябва да са в международния съд в Хага, а не във Валдай (б.р. - луксозната резиденциа на Путин)", казва още Зеленски и добавя, че Украйна ще бъде отново свободна.

Украйна и Русия обмениха военнопленници по формулата 115:115. В Русия се връщат наборниците, които бяха пленени по време на настъплението на ВСУ в Курска област.

"В Украйна се връщат воини от Националната гвардия, ВСУ, Военно-морските сили и Граничната служба", съобщи Володимир Зеленски в Телеграм.

Всички върнали се в Украйна воини са попаднали в плен още в първите месеци на войната през 2022г. Сред тях са деветима незаконно осъдени в Русия военнослужещи, моряци, граничари, 82 защитници на Мариупол и "Азовстал". Всички спасени този път са редови войници, сержанти и матроси. У дома се връщат и шестима гвардейци от охраната на Чернобилската АЕЦ, както и участвали в защитата на летището в Гостомел. Голяма част от освободените имат здравословни проблеми, съобщиха от украинския Координационен щаб.

Посредник при обмена отново са Обединените арабски емирства. В момента руските военнопленници са в Беларус, откъдето ще се върнат в Русия със самолет.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


479
Още от Русия
Русия не използва най-мощните си оръжия в Курск, защото се страхува... да не се самоудари
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
393
0
 
1
 
! Отговори
7777777 преди 2 седмици
ВЕЧЕ НАД 6000 ОТ ТВОИТЕ *** 0-ЛО ТОРЯТ РУСКИТЕ ПОЛЯ ! СПРАВКА ЗА ИНФОРМАЦИОННО ОЩЕТЕНИТЕ МЕДИИ ,И ВЗЕМЕТЕ ГО ПРОВЕРЕТЕ И ГО ЗАПОМНЕТЕ ! .....ШАНС СРЕЩУ РУСИЯ- ЯДРЕНА ДЪРЖАВА НОМЕР -1 С НАЙ-МНОГОБРОЙНИЯ И ОБНОВЕН НА 100% ЯДРЕН АРСЕНАЛ, НЯМА НИКОЙ ! СПРАВКА : ТОЧНО ЗА 9 МИНУТИ, САМО С 10 БР. ХИПЕРЗВУКОВИ ТЕЖКИ ,РАКЕТН.БЛОКА,ОТ МЕГАТОНЕН КЛАС Х 20 МГТ.- SS-29 Sarmaт 15А28-РС-28 , И САЩ, ЩЕ БЪДАТ ИЗПЕПЕЛЕНИ ! ....ТЕХНИЧЕСКО ПРОТИВОДЕЙСТВИЕ НЯМА ! ЗА БРИТАНИЯ Е НУЖНА 1 БОЙНА ГЛАВА, И 4 МИНУТИ ТЕХ.ВРЕМЕ, СЛЕД КОЕТО НЯМА ДА Я ИМА ! В ПЕНТАГОНА ЗНАЯТ ТОВА, И НЕ ВЕДНЪЖ СА ГО КОМЕНТИРАЛИ..
392
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Хитлер тъкмо да разработи Фау 2 и взел че умрял...
391
0
 
0
 
! Отговори
ИВАН преди 2 седмици
Този отдавна се счита за СУПЕРМЕН И БАТМАН едновременно!
390
0
 
2
 
! Отговори
ИВАН преди 2 седмици
Ако този дядка те докопа, краварите вместо оръжия ще трябва да ти доставят вазелин.
389
0
 
0
 
! Отговори
Боби преди 2 седмици
"Това е ракета-дрон, която е много по-бърза и по-мощна от нашите далекобойни дронове. Това е всичко, което мога да ви разкрия засега" Само че нашия ПИЛИТИК ЗЕЛЕнски не разбира нищо от радиолокация... Защо дроновете са толкова трудни за обезвреждане? Защото те се движат в диапазона 100-150км/ч. Птиците също така се движат в диапазона 100-130-150км/ч(зависи от посоката на вятъра) В Европа птици и зиме и лете има навсякъде. Радарите филтриат принципно бавните цели. Ракета дрон е много бърза нали???
388
0
 
2
 
! Отговори
тя преди 2 седмици
Тоя луд "младеж"се има за млад ,но прилича на дядо ми- 80 годишен !
387
5
 
2
 
! Отговори
Антикомунист преди 2 седмици
Върнете им го тъпкано.... Разрушете им тотално и безогледно градовете както те правеха и продължават с вашите! Руските с......... разбират само от бой и тогава се кротват!
386
0
 
8
 
! Отговори
Гххцб преди 2 седмици
Абе що за човек си бе Зеленский
385
0
 
8
 
! Отговори
Боби преди 2 седмици
Русия и Украйна се подготвяха за тайни преговори, но те бяха прекъснати от нападение на украинските въоръжени сили срещу района на Курск. Информация за това съобщава френският Le Monde, позовавайки се на източници.
384
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
През 2022 г. Русия навлезе на територията на украйна по покана на самопровъзгласилите се ДНР и ЛНР, за да защити гражданите с руско самосъзнанеи от укрофашистката ***. По тази причина, Русия не е агресор, а освободител. Агресорът е украинската фашистка шайка, ръководена от един клоун, която гореше мирни хора, в т. ч. и българи. Фашизмът трябва да бъде заличен от лицето на земята. Само Русия може да стори това, а ние отново сме на грешната страна.
383
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Русия освободи България от гръцко робство, Русия ни освободи от турско робство, Русия ще ни освободи и от европейско робство.
382
1
 
19
 
! Отговори
777799999 преди 2 седмици
ПУТИН Е НАЙ - УСПЕШНИЯ И НАЙ-ПОДДЪРЖАН ПОЛИТИК В СВЕТА СЪС 70%, И В РУСИЯ С 85% СПОРЕД МНОГОБРОЙНИ ПРОУЧВАНИЯ НА РАЗЛИЧНИ АГЕНЦИИ,10 ТА ГОДИНА ПОДРЕД.САЩ И МАРИОНЕТКИТЕ И НЕ СА СВЕТЪТ !ЧЛ.106,107 ОТ УСТАВА НА ООН ДАВА ПРАВО НА РУСИЯ ДА ЗАЛИЧИ ПОВТОРНО ЗАРОДИЛИЯ СЕ ЗАПАДЕН ФАШИЗЪМ В УКРАЙНА ОТ 2014 Г. СЛАВА НА РУСИЯ !!!!
381
1
 
17
 
! Отговори
Ахил преди 2 седмици
Англо саксонссите фашисти и САЩ родиха поредният Франкенщайн в лицето на наркомана Зеленски. Навремето създадоха Садам Хюсеин,Моамар Кадафи,Осамма бин Ладен....и видяхте какво се получи. Запалиха войни и терори. Сега същото ще стане в Европа.
380
20
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Изхвърлете и изпъдете всичко руско от къщи.Русия е чума.
379
19
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Най-фашистката държава е Русия.Всеки ден се ограничават правата на блат.няците и им се промиват мозъците с укази и забрани.Там войната е религия -те живеят с нея и заради нея.Сега ги примамват в армията с еднократно заплащане от милион рубли и заплата от 200 000 рубли.
378
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Имахме една по-възрастни колежка която казваше:Вие ще дойдете на моите години аз на вашите не.Та да се опитваш да обиждаш на възраст е глупаво.
377
5
 
17
 
! Отговори
Къде е руската преди 2 седмици
Гледна точка. Във всяка статия пишете е какво казват руснаците. Аз ще чета само тази част. Омръзна ми от демокрацията пропагандата ес САЩ нато искам комунизъм. Ако можех да върна времето бих го направил по големи диктатори от демократите няма. Ужас
376
2
 
16
 
! Отговори
Войводата преди 2 седмици
Въпреки свирепата атака на страната ни се радвам на коментарите тук. Ние ще победим. Не трябва да им даваме и за минута да си помислят, че ние сме им колония. Нас ни освободи Русия. В момента ес и нато упражняват невиждана по началството си пропаганда на наша територия. Ние знаем кои са предателите
375
2
 
19
 
! Отговори
999999 преди 2 седмици
ТОЗИ САЙТ ТРЯБВА ДА БЪДЕ НЕЗАБАВНО СПРЯН И ПОДВЕДЕН ПОД ОТГОВОРНОСТ ЗА ДЕЗИНФОРМАЦИЯ И МАНИПУЛИРАНЕ НА НАСЕЛЕНИЕТО С УЛР.ПРОПАГАНДА. СРАМ !ИНФОРМАЦИОННА ДЕГРАДАЦИЯ, И ПРОТИВОКОНСТИТУЦИОННА ЕС ЦЕНЗУРА.
374
5
 
16
 
! Отговори
Всеки враг на русия преди 2 седмици
Е враг и на българския народ. Нашите съдби са преплетени завинаги. Аз не съм в нато. Вие не сте длъжни на запада. Западните фирми които са тук са регистрирани български фирми. Ако не им изнася да си ходят. Тук са български фирми навън са западни. Не ставайте предатели и не се унижавайте. Достойнството не се продава