Докато Крукс стрелял срещу Тръмп от покрива, в сградата имало полицаи

Тя била използвана за "наблюдателница" от местната полиция
16 юли 2024 14:00, Елка Василева
119
Докато Крукс стрелял срещу Тръмп от покрива, в сградата имало полицаи
Снимка: БГНЕС

Екип снайперисти от местната полиция е бил разположен вътре в сградата, от чийто покрив атентаторът Томас Матю Крукс е стрелял, ранявайки по време на предизборен митинг бившия президент на САЩ и настоящ кандидат-президент Доналд Тръмп, съобщи вестник „Ню Йорк пост“, позовавайки се на източници от силите на реда.

Още по темата
Сградата в град Бътлър (щата Пенсилвания), където се е помещавала фабрика за стъклени и пластмасови опаковки, е била използвана от местната полиция като „наблюдателница“ за нейните снайперисти, от където да следят за заплахи, докато бившият президент изнася реч само на около 110-120 метра разстояние, твърдят източниците.

Според тях в момента на стрелбата полицаите са се намирали вътре в сградата, но не и на покрива ѝ.

Крукс е успял да се изкачи необезпокояван на сградата, преди да стреля осем пъти, ранявайки Тръмп в ухото, убивайки един от присъстващите на митинга и ранявайки други двама.

Разкритието идва, след като местна медия съобщи, че Крукс е бил забелязан в сградата около половин час преди да открие огън, като един от полицаите на окръг Бийвър дори го снимал преди стрелбата.

Източници от правоприлагащите органи казаха, че не е ясно дали някой от местните служители, които са имали задачата да обезопасят периметъра около митинга, е успял да предупреди агентите на Сикрет сървиз за стрелеца.

Вестникът добавя, че един от полицаите се е опитал да претърси покрива няколко минути преди началото на стрелбата, но се е оттеглил, когато Крукс е насочил пушка към него.

Според говорителя на Сикрет сървиз Антъни Гулиеми местната полиция е отговаряла за сигурността на района, от който е стреляно. Според източниците полицията е проверила мястото и помещенията преди началото на митинга на Тръмп, но нейните служители не са се качили на покрива по време на събитието от страх да не се намесят в работата на снайперистите на Сикрет сървиз.

Нито полицията на град Бътлър, нито щатската полиция на Пенсилвания, нито спешните служби на окръг Бийвър са отговорили на искането за коментар на изданието. (БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


119
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
75
1
 
9
 
! Отговори
Ами, нормално преди 1 месец
Обама не е изпускал властта, откакто я взе. Дори по времето на Тръмп, администрацията работеще основно за Обама и Тръмп нямаше контрол върху нея. Сега, при кухият съд Байдън, той контролира всичко. Охраната на Тръмп не работи за Тръмп. Видя се, че при атентата, неговата реакция е по- адекватна от тази на "охраната му".
74
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Едната полиция да не обиди другата, дрън-дрън...
73
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Хахахаха цитирам.... "Вестникът добавя, че един от полицаите се е опитал да претърси покрива НЯКОЛКО МИНУТИ преди началото на стрелбата, но се е оттеглил, когато Крукс е насочил пушка към него.".... Не няколко секунди, а МИНУТИ!!! И за няколко минути не можаха да неутрализират вършача, или за няколко МИНУТИ не можаха поне да предупредят Тръмпи да си бие камшика?!? Стига де - това е несериозно!!! Това си смърдди на вътрешен преврат!!!!
72
4
 
5
 
! Отговори
Глупости са това преди 1 месец
До Анонимен 71: А е заснет куршум, който минава край Тръмп. Ти би ли застанал на негово място? Сантиметри са трябвали за да го улучи.
71
10
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Крукс не е стрелял по Тръмп, стрелял СВАТБАРСКИ по хората на митинга, това му е било нареждането!!! Покажете на колко десетки метра от Тръмп се намират ранените и убитият човечец! ПОСТАНОВКА, за да героизират Тръмп и пак да го изберат!
70
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Наистина ще вземе да излезе, че тайните служби на САЩ са искали да гръмнат бай Доналд. Прекалено много странни обстоятелства излизат наяве. Почти като убийствата на братята Кенеди. Някакви пълни случайници ги гръмват и после всичко биват убити.
69
2
 
4
 
! Отговори
Българин преди 1 месец
Явно става въпрос за груба грешка в координацията между специалните служби и местната полиция. Има три зони - тази около президента и вътре в събитието са задължение на службите. Отвън събитието се контролира от полицията и от снайперистите, които са вътре.
68
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
На английски Крукс означава мошеници. Каква ирония само.
67
2
 
15
 
! Отговори
Не е ли ясно? преди 1 месец
Не им е чиста работата и на полицията, и на охранителите. Хора са видели стрелеца и са казали на полицаи още преди стрелбата, че на покрива има човек с пушка. Как така могат да не реагират.
66
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Какво стана със съвецката сапунена комедия Крокус Сити Хол наказаха ли виновните?
65
2
 
3
 
! Отговори
43000 преди 1 месец
хората го показват на полицаите още като се появява горе, и полицаите тръгват към него. едва ли е лежал 30 минути там. и не е стрелял 8 пъти, а 4.
64
2
 
8
 
! Отговори
Пак по опорката? преди 1 месец
До Много Добра: Намазали му ухото с кетчуп? По-голяма г'лупост не можа ли да измислиш?
63
2
 
9
 
! Отговори
Бойкот на ОLX преди 1 месец
Краварите станаха за смях на целия свят. Ако този ненормалник беше решил, можеше да влезе в сградата и да *** всички ченгета...
62
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Тая версия ще мине пред хАмериканците - все пак мнозина от тях вярват, че Земята е плоска, и че всеки момент от гробовете ще излязат непобедими зoMбита дето се хранят с мозъци(любима тема на Хoлuвуд), ама в Европа въпреки упоритото промиване на мозъци, все още има МИСЛЕЩИ хора и все още не ядем доматите с колците!!!!
61
7
 
5
 
! Отговори
Много Добра преди 1 месец
Уйдурма, но Евтина Продукция - Убиха със снайпери няколко от публиката, а по Ухото на Тръмп намазаха с малко Кетчуп - нито кръв по ризата му, нито по ръката му! Качеството но ХолиУуд - пада - с 11 Септепври се справиха много по-добре, но тогава имаха Бюджет - Китай още не беше прибрал и последният им цент!!
60
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Защо не кажат кой е полицая където се качил на покрива, а Крукс го заплашил и полицая бързо се върнал назад и слязъл?Това не може да е истина. В американските филми друго показват. Вентилационната система на сградите е идеалното място да се скриете, никои не се сеща да погледне в тях, и можете лесно да стигнете до всяка точка на сградата.Всяко полицейско разследване трябва да мине през поне един стpиптийз бар. Как така полицаят не е носил две понички на покрива? Полицай без поничка не е полицай.
59
2
 
7
 
! Отговори
Интернет Конспиратор преди 1 месец
Класическа Операция на ЦРУ-МОСАД!
58
8
 
3
 
! Отговори
ТРЪНПОСТАНОВКАТА преди 1 месец
СМЕШНА ИНСЦЕНИРОВКА - СЛЕПИЯ ДЕТО НЕМОЖЕЛ ДА УЦЕЛИ МИШЕНАТА ОТ 10 МЕТРА И БИЛ ИЗКЛЮЧЕН ЗА ТОВА ИЗМИСЛИЛ СУПЕР ЗАГОВОРА ХА ХА ХА ХА ХА! НЯМА ПО ГЛУПАВИ ОТ ГЛАСОПОДАВАТЕЛИТЕ ЗА ТРЪМП
57
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Впечатляващото при Тръмп беше, че веднага след като стреляха срещу него той се изправи при положение, че не знаеше дали няма да последват нови изстрели. Вдигна ръка и извика три пъти Борете се! към привържениците си.Ето това е мъж и истински лидер!
56
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
И защо им плащат на тези полицаи , ако ги е страх да се изправят срещу стрелеца, оставяйки го да стреля по Тръмп и зрителите. Голям провал