САЩ обяви нов огромен пакет санкции срещу Русия

Засегнати са близо 400 лица и 60 компании
23 авг 2024 19:22, Нели Христова
41
САЩ обяви нов огромен пакет санкции срещу Русия
Снимка: БГНЕС

Ден преди Деня на независимостта на Украйна, САЩ обявиха широкообхватни санкции срещу близо 400 лица и 60 компании, свързани с военните действия на Русия в Украйна.

Министерството на финансите на САЩ продължава „да изпълнява ангажиментите, поети от президента Джо Байдън и неговите колеги от Г-7, за прекъсване на веригите за доставки и каналите за разплащане на руската военнопромишлена база“, заяви заместник-министърът на финансите Уоли Адейемо.

Мерките, обявени от Министерството на финансите, Държавния департамент и Търговския департамент на САЩ, надграждат редица съществуващи санкции срещу Русия във връзка с инвазията, която продължава вече трета година.

„Русия превърна икономиката си в инструмент в услуга на военнопромишления комплекс на Кремъл“, каза още Адейемо.

Санкциите на Министерството на финансите са насочени към близо 400 физически и юридически лица в Русия и извън нея, „чиито продукти и услуги позволяват на Русия да поддържа военните си усилия и да избягва санкциите“, се казва в официалното съобщение.

Сред санкционираните са 60 базирани в Русия фирми в областта на отбраната и технологиите, „които са от решаващо значение за поддържането и развитието на руската отбранителна промишленост“.

Заедно с представените днес мерки Министерството на търговията на САЩ предприема „агресивни действия“ за по-нататъшно ограничаване на доставките на стоки, произведени в САЩ или обозначени като такива, както за Русия, така и за Беларус, поради „незаконната война на Кремъл срещу Украйна“.

Новият пакет ще ограничи допълнително способността на Русия да въоръжава армията си, като „атакува незаконни мрежи за снабдяване, предназначени да заобикалят глобалния контрол на износа“.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


41
Още от САЩ
Новият шеф на Starbucks ще ходи на работа със самолет
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
35
0
 
1
 
! Отговори
Мухахаха преди 2 седмици
Русия НЕ ВНАСЯ НИКАКВО военно оборудване от САЩ. Така че американските санкции за износ на военно оборудване за Русия са НИЩОЖНИ И НЕНУЖНИ. Русия внася от САЩ единствено селскостопанска техника и продължава да си я внася. САЩ купува от Русия природни ресурси и продължава да си ги купува. ФАКТ. Дори след започване на войната стокооборота им постоянно се УВЕЛИЧАВА РУСИЯ ВСЕ ОЩЕ НЕ Е В СПИСЪКА НА САЩ ЗА ТЕРОРИСТИЧНИ ДЪРЖАВИ което много би затруднило търговията между двете страни.А САЩ не го искат.
34
0
 
1
 
! Отговори
Българин преди 2 седмици
*** сащ започнаха да си мислят че ще контролират търговията на света много са объркали. Русия вече обмисля заличаване на терористите сащ . Северна Корея и Китай също
33
2
 
0
 
! Отговори
Иля Муромец преди 2 седмици
Пакетът на чичо Сам става все по-малък.Нюню.
32
2
 
1
 
! Отговори
лицемери преди 2 седмици
американо има постоянна търговска връзка с Русия, но мята санкции, които засягат американските съюзници, така е с куците съюзници
31
4
 
5
 
! Отговори
Не е ли чудно преди 2 седмици
Всички войни на САЩ и сателитите им са законни, а войната на Русия за защита на руското население на Донбас - незаконна. След преврата в Украйна от 2014 година и осем години гражданска война те вече не искат да живеят в една държава с националистите от Киев. Да си припомним как са действали САЩ в подобни случаи. Президентът Рейгън например заповяда нахлуване на остров Гренада само защото там имало заплаха за граждани на САЩ.
30
4
 
6
 
! Отговори
Ама чакай сега преди 2 седмици
Нали Украйна воюва срещу Русия, защо САЩ обявява санкций срещу Русия?!? Нека Украйна да ги обяви санкцийте, сащ защо се меси и къв го играе там ?!?
29
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Понеже предните сработиха добре?!?! Хахахаха, поради тея "санкции" покупателната способност на рускака е на 5то място в света в момента. Продължавайте така, жалки глобалисти
28
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Санкциите срещу Русия направиха така, че да се възобновят много производства, предоставени на чужди компании, да се създадат нови предпроятия, да се разработят нови земи и нови бизнеси. От снакциите, към които се присъедини и България, само ние страдаме, никога вече няма да се върнем на тамошния пазар, никога. САЩ иска да спре конкуренцията на газ от Русия. ЕС купува вчечнен руски газ. Както и да е, в Русия газифицират вече и малки селища. мегдан за пласмент достатъчно.
27
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
И какво точно внасят ОТ САЩ например въгледобивно предприятие в Донбас? ....текстът ви , както винаги, е чиста повърнЯ. Нищо конкретно и с причино-следствена връзка.
26
2
 
2
 
! Отговори
Тап преди 2 седмици
Нищо ново. Остава да чакаме резултата от Закона за непредвидимите последици.
25
3
 
5
 
! Отговори
Шукаар преди 2 седмици
Бла,Бла,Бла.. конкретиката къде е?
24
10
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Путин: не мога да променя това което виждам, но мога да променя точката през която гледам и отишъл на гости в Корея на Ким Джон Ун Ха... И после казал: Това е достатъчно да промени онова което изживявам при прегръдка и онова което променя цялата гледка като ме отзаде врътка!
23
14
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Малко е , санкциите трябва да са безпощадни , сурови и всеобхватни за да разберат русите че така не може повече
22
16
 
8
 
! Отговори
АЗ преди 2 седмици
ХА-ХА , бой по руските гнили тикви !! Избийте ги всичките !
21
5
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Какво ли не правят САЩ, за да се задържат на върха в икономическо и военно отношение. За САЩ враговете са първо тези държави, които икономически ги конкурират - ЕС, Япония, Китай. Във военно отношение враговете на САЩ са ЕС, Япония, Китай и Русия. Едва ли санкциите им ще спрат Китай и Русия.
20
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Как интересно се получава: на 6-ти бандеровците нападнаха Куска област, на осми-осми руският милиардер Дерипаска предяви ултиматум към Путин, руският президент не реагира на ултиматума, но вместо да вдигне ръце, да се предаде и да моли за пощада, той методично и на големи порции започна да ликвидира навлезлите в Курска обл. укри. Пиндостан наложи санкции срещу близо 400 лица и 60 компании, сред които "Норникель", собственост на Дерипаска. Пиндостан наказва своя слуга за неуспял опит за преврат.
19
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Украйна е поела по пътя на съдбата.В Южен Виетнам американците дори се сражаваха и вече го няма от 59 години Чистачките на Кремъл имат ли санкции?Ха,ха,ха!
18
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
От компанията Кока Кола се обадили на Путин: - Здравейте Владимир Владимирович, обаждаме се от Кока Кола и имаме бизнес предложение. Ще ви дадем 2 милиарда долара ако за знаме на русия върнете старото знаме на СССР и някъде напишете "Соса Сола". - Предложението ви звучи интересно - отвърнал Путин - и аз ще го обмисля и ще се консултирам с Медведев. Затворил Путин телефона и се обадил на Медведев: - Здрасти, Дима, абе да те питам, спомняш ли си кога ни изтича договорът с Аквафреш?
17
9
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
И всичко това благодарение на великият геополитик,стратег, плувец, ловец,кагебист и таксист, строител четвърти разряд, шахматист, главнокомандващ,баскетболист ,хокеист и историк Владимир Владимирович Путин!
16
11
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Недоимперията РАСИА: знаме - от Холандия, герб - византийски, химн - интернационал", територия - на Златната орда на Чингис, население - блатен планктон, расийски език - изкилифинчен старобългарски, история - фантазии на душевно-болни сатрапи като Сталин и Путин. Вечен крепостен затвор,управляван от нерасиани.