Докато Крукс стрелял срещу Тръмп от покрива, в сградата имало полицаи

Тя била използвана за "наблюдателница" от местната полиция
16 юли 2024 14:00, Елка Василева
119
Докато Крукс стрелял срещу Тръмп от покрива, в сградата имало полицаи
Снимка: БГНЕС

Екип снайперисти от местната полиция е бил разположен вътре в сградата, от чийто покрив атентаторът Томас Матю Крукс е стрелял, ранявайки по време на предизборен митинг бившия президент на САЩ и настоящ кандидат-президент Доналд Тръмп, съобщи вестник „Ню Йорк пост“, позовавайки се на източници от силите на реда.

Още по темата
Сградата в град Бътлър (щата Пенсилвания), където се е помещавала фабрика за стъклени и пластмасови опаковки, е била използвана от местната полиция като „наблюдателница“ за нейните снайперисти, от където да следят за заплахи, докато бившият президент изнася реч само на около 110-120 метра разстояние, твърдят източниците.

Според тях в момента на стрелбата полицаите са се намирали вътре в сградата, но не и на покрива ѝ.

Крукс е успял да се изкачи необезпокояван на сградата, преди да стреля осем пъти, ранявайки Тръмп в ухото, убивайки един от присъстващите на митинга и ранявайки други двама.

Разкритието идва, след като местна медия съобщи, че Крукс е бил забелязан в сградата около половин час преди да открие огън, като един от полицаите на окръг Бийвър дори го снимал преди стрелбата.

Източници от правоприлагащите органи казаха, че не е ясно дали някой от местните служители, които са имали задачата да обезопасят периметъра около митинга, е успял да предупреди агентите на Сикрет сървиз за стрелеца.

Вестникът добавя, че един от полицаите се е опитал да претърси покрива няколко минути преди началото на стрелбата, но се е оттеглил, когато Крукс е насочил пушка към него.

Според говорителя на Сикрет сървиз Антъни Гулиеми местната полиция е отговаряла за сигурността на района, от който е стреляно. Според източниците полицията е проверила мястото и помещенията преди началото на митинга на Тръмп, но нейните служители не са се качили на покрива по време на събитието от страх да не се намесят в работата на снайперистите на Сикрет сървиз.

Нито полицията на град Бътлър, нито щатската полиция на Пенсилвания, нито спешните служби на окръг Бийвър са отговорили на искането за коментар на изданието. (БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


119
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
35
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
А какво става с визите за САЩ. Отмениха ли вече на българите визите за САЩ?
34
10
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Гарда зад Тръмп се хилеше, явно знае за какъв цирк става на въпрос :))
33
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Полицай са все пак, това обяснява всичко и няма нужда от никаква конспирация. Всички сме и.д.и.о.-т-.и.
32
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Във видео се вижда как се катери стрелеца и хората го виждат, снимат, всички на 10 метра до фабриката, които стоят под едно дърво снимат убиеца, а онези полицаи, които са в сградата на фабриката и уж имало сканиране на периметъра не са видели??? Демек те са кьорави или спят? Абсурд. Всичко е планирано да натопят момчето на покрива, за да си свършат работата. Сикрет Сървис са с нови екипи назначени от Байдън. Тези жени с ръст 164 и коси на опашка са хора на Байдън.Деменцията е организирал всичко.
31
7
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Украйна ще загуби достъпа си до Черно море и значителна част от населението, независимо кой ще бъде президент на САЩ. А може и изцяло да изчезне като държава.
30
2
 
19
 
! Отговори
Лисицата на опашката преди 1 месец
А има безброй филми за храбрите феберйци и разните сикретни сървизи! Гола вода и кал по ушите. Публиката видяла стрелеца, казала на лисицата а лисицата казала на опашката си. И това ако не е заговор здраве му кажи.
29
2
 
3
 
! Отговори
Николай преди 1 месец
Нали ви казах. Аз съм за Ловешкото ЦСКА. Не вдявате ли че ви будалкат.
28
7
 
8
 
! Отговори
Демократ преди 1 месец
От 100 метра със снайпер нямаш шанс, но тук се намесиха злите недемократични сили. Затова требе слеващия път да го утепат със зриф! Добрите сили на демокрацията требе следващия път 10 кила тротил да му сложат, па нека си врътка главата тогава! Диктатор с диктатор! Фашист! Само създава напрежение и не иска да сапортва Юкрейн! Да живее демокрацията, най-добрата система требе да се защитава със всички възможни средства.
27
4
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Ясно е, че този атентат е извършен от глобалистите и либералите на Байдън. В България техен аналог е Кирил Петков, който ни агитираше във Фейсбук да заменим българското знаме на Рожен с турското, защото не трябвало да се караме със съседите?!
26
2
 
13
 
! Отговори
абе преди 1 месец
Какво да го говорим, голяма излагация. В демокрацията всички са равни, но някои са по-равни от другите. И съответно, по-добре охранявани. Пък други направо са набелязани за отстрел.
25
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Че то има ли Ловешко ЦСКА? Гришата не го ли подари на ловешкия кмет?
24
20
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Тръмп е диктатор.
23
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
A какво става с контранастъплението? Върнаха ли вече Крим?
22
3
 
3
 
! Отговори
ПЕНКО преди 1 месец
МАЙКАТА ЩЕ КАЖЕ ОТДАЛ ЛИ СЕ Е НА ЦИОНИСТИТЕ -СЕМИТИ - ДЕМОКРАТИЧЕСКА ПАРТИЯ / НА ВОЕННАТА ПРОМИШЛЕНОСТ / И РОДШИЛОВИТЕ БАНКЕРИ - СНАБДЯВАЩИ ИЗРАЕЛ С ОРЪЖИЕ !?!?!?!2 Е Е НЯМА ДОЛАРЪТ ДА Е ЕКВИВАЛЕНТ И ГЕНИЯЛНИАТ НАРОД ЩЕ ПЛАТИ НЕВИНЕН -/КАТО ПРИ ХИТЛЕР / !!!!!!!!!!!!!!!!!!
21
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Защо няма дрон за наблюдение? Нарочно ли?
20
2
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Колко евроатлантическо
19
2
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Осем пъти стрелял, но с колко вида оръжие? Нали писахте, че 9 пъти е стреляно с 3 вида оръжие. Значи във фабриката където имало наблюдателен пост, който сканира периметъра за нарушители явно е имало стрелец от службите. За това казаха 9 изстрела от сградата от 3 оръжия. Службите са стреляли по Тръмп. Удобно се измъкват, че 20 годишния стрелец е сам. Никой не може да ме убеди, че ФБР не са знаели за намеренията на Крукс.
18
2
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Хахахаха... Еrrraти и вица... Значи да обобщим - сградата била пълна с чеHreта, ама те не били на покрива, за да не пречат на SS, а явно са били на опашка пред кафе машината и са яли понички вътре, докато 20годишен необезпокояван се качил на покрива!!Ай cukтир ве-дори и нашите мицифаи не са толкО злe!За да вляза в V-то PПУ ми искат карта,инспектор ме посреща и изпраща-не мога да вляза сам,а там братче "Вход Свободен".Дори и в бар те проверяват на входа.Ай после ми говорете,че ЦPY не са замесени!
17
4
 
10
 
! Отговори
иван преди 1 месец
Аз съм за Ловешкото ЦСКА.
16
32
 
5
 
! Отговори
АзъКанъАзъ7112136860 преди 1 месец
Тръмп се обяви като антиевропеец и пропутинист. Самите американци ще го изхвърлят от САЩ. По негово време Англия бе декларирана за индийска колония. Безсрамен п..Р .о..с..т..а..К. ! Съветски болшевик ! Безумец!