US съветник в туит към Борисов: F-16 – чудесна сделка за България!

Джон Болтън: Това е чудесна сделка за България, Америка и НАТО
Обновена: 10 яну 2019 16:44 | 10 яну 2019 12:00,
647
US съветник в туит към Борисов: F-16 – чудесна сделка за България!
Снимка: БТА

Още една подкрепа за избора на F-16 за българската армия получи българското правителство, този път в лицето на съветника по национална сигурност на САЩ Джон Болтън.

В Twitter той написа, че силно подкрепя усилията на българския премиер Бойко Борисов да закупи произведените в САЩ изтребители F-16.

Болтън подчертава, че F-16 е "превъзхождащият избор" в сравнение с конкуренцията. Той допълва, че изборът на F-16 ще засили стратегическото партньорство между България и САЩ и ще осигури работа за 4000 американци.

"Това е чудесна сделка за България, Америка и НАТО", смята Болтън.

Преди Болтън, държавният секретар Майк Помпео, както и администрацията на Белия дом, също приветстваха решението на България за избор на самолети.

"Ако F-16 Блок 70 бъде избран от България, то той ще служи на българските ВВС ефикасно и надеждно десетилетия наред и ще им предостави възможността надеждно да защитават българското въздушно пространство и да участват в операции заедно с НАТО", гласи позицията на Белия дом.

Вчера военният министър Красимир Каракачанов съобщи, че кабинетът е предложил на Народното събрание България да започне преговори със САЩ за закупуване на изтребителите.

Одобреният проект предвижда да бъдат купени общо 16 самолета на два етапа.

Закупуването на 8 изтребители се очаква да излезе около 1,8 млрд. лева с ДДС. На следващ етап е планирано закупуването на още 8 машини.

Стана ясно обаче, че САЩ искат по-висока цена, а МО ще преговаря за свалянето й.

Срокът на доставка също вероятно ще бъде по-голям от записания в проекта 24 месеца.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


647
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
391
8
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Русофили? Смях. Русофили сте по форумите, иначе все на запад ви гледа окото, към лъскавото, хубавото и богатото. Как един от вас не си е пратил детето в Русия или пък да се качи на някоя Ладичка...
390
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Да, ама доматите и краставиците ни ги купуваха за без пари, а оръжието не ни го подаряваха. Затова и България фалираше на всеки 15 години.
389
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
US съветник в туит към Борисов: F-16 чудесна сделка за България!"Началниците" на Тиквата напомнят за себе си.Като рекетьорите са. Невинно припомнят, че чакат голямото гепене и да не смее да откаже ...
388
8
 
7
 
! Отговори
До Боби преди 5 години
Националните интереси често са обвързани с политика. Швеция не е член на НАТО.Кой го интересува ти какъв фил или фоб си. Като си американофоб не си купувай Apple, Levi's, Smirnoff, Jack Daniels... Не ползвай Windows, Google, Facebook, Twitter, MacOS, Android... Вие сте си демагози. Ей и какави *** е голяма русофилка, но отрочето си изпратила в САЩ.
387
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Темата омръзна. Да купуват тези щайги, че да се кротнат всички. То е ясно, че ще ги използват само като музеен експонат и на Гергьов Ден.
386
6
 
7
 
! Отговори
джо преди 5 години
Не спряха да ни хвалят ДРУГАРИТЕ , само дето не ни знаят, къде се намираме и кои сме.
385
9
 
11
 
! Отговори
Боби преди 5 години
До 417Аз лично бих се определил като АмерикоФОБЗащо? - ето примера с Ф-16 - да прекрасен самолет спор няма но или политическо решение и Бат Бойко да каже аз реших по политиччески прични защото ме командват от САЩ и след това да си ссърба политическата попараили Експертно решение - купуваме Грипен и си гледаме НАЦИОНАЛНИТЕ ИНТЕРЕСИКакви са ни НАЦ ИНТЕРЕСИТЕ - да постигнем абсолютно необходимите цели за минимална цена за нас и нашите деца - и да има деца защото от недоимък не се раждат
384
7
 
9
 
! Отговори
Щирлиц преди 5 години
Червената пасмина ще продаде България,само и само американския губернатор да я крепи на власт...
383
3
 
18
 
! Отговори
Next преди 5 години
Пак ли похвалиха бате разБойко от щатите? Дано всички наши политици да се получат заслуженото, за геноцида който упражняват и ПРОДЪЛЖАВА над българския народ. С *** 16 пак го начукаха на хората.
382
11
 
8
 
! Отговори
До Боби преди 5 години
Антисемитите в България са главно русофили. Вие, русофилските *** пишете антисемитски гадости. Това, което си написал се отнася за вас другарю.
381
3
 
12
 
! Отговори
щот незнам преди 5 години
миг-а не е ли най добрия на света... що не си вземем мигове..щото някои хора няма да си получат премиите ли?//
380
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Сигурен съм, че този Болтън дори не знае какво е България за да напише че щяла да осигури работа на 4000 американеца хахаааааа ! уйс!
379
9
 
5
 
! Отговори
Боби преди 5 години
До Анонимен 407"Русофилите трябва да бъдат изселени в Русия. Те са предатели и нямат място в България. Трябва да бъдат незабавно лишени от гражданство и собствеността им да бъде отнета в полза на държавата."Русофобите трябва да бъдат изселени където искат и на луната ако щат. Те са предатели ...Антисемитите трябва да бъдат изселени в концлагер. Те са предатели ...Неонацистите и Неофашистите трябва да бъдат изселени в газова камера. Те са предатели ...Анонимен 407 трябва да бъде изселен...
378
2
 
7
 
! Отговори
до 407 преди 5 години
Я виж, тук си имаме чиста проба фашистче. Нещастни човече какви ги говориш. Съсипахте народа, сега искате да изселвате. Дъската ти хлопа.
377
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
На Тръмп си каза в едно интервю че не му пука за ЕС, тъй че може да предположим за какви самолети ще. получим със завишени цени и до сега не съм видел да лети тоя ф някъде из света, а ги видех в гуглето мап в гробището за самолети в аъщ, само че са без двигатели явно требва да следа след сделката дали ще намалее бройката им на това. гробище.
376
7
 
8
 
! Отговори
До 406 преди 5 години
Ти явно нямаш мозък в кратуната защото си комунист.Ще ни дарят самолети колкорто твоите руски робовладелци ни дариха оборудване за АЕЦ Белене и ни даряват газ. ***! На такива като тебе някой все трябва да им дарява нещо...
375
7
 
11
 
! Отговори
Монката преди 5 години
Тиквата-национален предател слуга на американците. Съд!!!!
374
7
 
5
 
! Отговори
Боби преди 5 години
До 399"Защо неграмотнико поскъпва тока? Ако го имаше Белене нямаше да поскъпне така, че бизнеса ни сега изнемогва"Поскъпва защото има ЕНЕРГИЙНА МАФИЯ - точно тези чиляци подписаха с росатом за производството на чаркове за Белене. Но Освен това има и ХАмерикански ЛОБИСТИ - да не се строи евтини генерации на енергияСтигало се е до абсурда Мариците работят за вътрешен пазар АЕЦ изнася на свободен европейскиЕдна забележка5МВ ВЕИ перка струва с монтажа 1 милион $1000бр са за 1 милиард $
373
7
 
13
 
! Отговори
Абсурд преди 5 години
ГЕРБ дарява парите ни от данъци на САЩ.
372
17
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Русофилите трябва да бъдат изселени в Русия. Те са предатели и нямат място в България. Трябва да бъдат незабавно лишени от гражданство и собствеността им да бъде отнета в полза на държавата.