Защо САЩ повиши нивото на тревога в някои от военните си бази в Европа?

Оставаме бдителни, казват те
1 юли 2024 07:37, Нели Христова
28
Защо САЩ повиши нивото на тревога в някои от военните си бази в Европа?
Снимка: БГНЕС

Американската армия е повишила нивото на тревога на няколко бази в Европа до второто най-високо ниво - "Чарли", съобщи Си Ен Ен.

Това ниво се въвежда, когато "възникне инцидент или се получи разузнавателна информация, която показва, че е вероятно да се извърши някаква форма на терористично действие или атака срещу персонал или съоръжения", се казва на уебсайта на американската армия.

Най-високото ниво "Делта" се прилага, когато е извършена терористична атака или такава е "неизбежна".

Европейското командване на САЩ (USEUCOM) не потвърди промяната на статута, но заяви пред АФП: "оставаме бдителни".

Междувременно Пентагонът заяви, че "поради комбинация от фактори, които потенциално могат да повлияят на безопасността и сигурността на американските военнослужещи и техните семейства, разположени на европейския театър, Европейското командване на САЩ удвоява усилията си за подчертаване на бдителността през летните месеци".

Понастоящем Държавният департамент на САЩ съветва американските граждани в Германия, където е седалището на USEUCOM, да проявяват повишена предпазливост поради тероризъм.

Въпреки че не се споменава конкретна заплаха, европейските държави са в повишена готовност, откакто през март въоръжени лица убиха близо 150 души край Москва - нападение, за което групировката "Ислямска държава" (ИД) пое отговорност.

Франция също повиши степента си на готовност преди Олимпийските игри в Париж, докато Германия в момента е домакин на Европейското първенство по футбол.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


28
Още от САЩ
Шефът на Конгреса поиска отстраняване на Байдън
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
23
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 ден
Заради предстоящото нападение в Ливан
22
0
 
6
 
! Отговори
Талибан преди 1 ден
Щото усещат дебелия и сами си правят тревоги,заплахи и войни.Бай- бай макароне, бай- бай бай дъно.Бай- бай шолц,сунак и т.н.Колкото и да се тревожите светът се обърна на 360 градуса.Опсс чао и на аналната Аналена.
21
0
 
11
 
! Отговори
баба мара преди 1 ден
вземаите си пар-ца-лите и се махаите не искаме вашата защита всичките ни бедиидват от сащ и нато
20
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 ден
Да се махат наглите американци от Европа, стига са създавали войни и кризи.
19
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 ден
Защо пак четем въпрос в заглавие, когато няма отговор в статията?
18
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 ден
Русия трябва да освободи Европа. Щатите също. Целият им банкерски елит е за затвора. А обикновените европейци тук и отвъд Океана с нищо не са виновни.
17
0
 
22
 
! Отговори
един преди 1 ден
Никой нищо не ни казва, то и по-рано пак е било така. А безсрамно лъжат да сме гласували, всичко било в ръцете ни и други лакърдии. На стари години човек проумява някои неща, най-вече това, че от него се изисква да работи на елита без пари, независимо какъв строй е.....
16
1
 
22
 
! Отговори
анонимен преди 1 ден
Защото хитро ще провежда война далече от границите си, както и в новата история. И, подчертавам, не съм ни русофил, ни американофоб, отчитам как някои са гледат интересите си.....ще излязат по-богати и по-силни....
15
18
 
1
 
! Отговори
До 11 преди 1 ден
Главчев го вкара на тъпите комунисти и про-руски трольве.
14
0
 
24
 
! Отговори
Шпангдалем преди 1 ден
Говедата са забравили на своите пилоти от 52-ри авиационен полк в Шпангдалем в Германия да носят униформа извън базата, поради съображения за сигурност!!! Правете си сметката колко много ги обичат говедата в Германия, за да забраняват с официална заповед носенето на униформа извън поделението. А за Източна Европа да не говорим :)
13
0
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 1 ден
А ве как така САЩ, нали уж бяха натовски бази.
12
1
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 1 ден
До 14 Пешо , абе мъжки нали ти ни разправяше , как Зелята бил победил и вече няма останали живи руснаци . Сега за какви поданици ни обясняваш пак ?
11
0
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 1 ден
Повишили са нивото на боеготовнст, щото ги е страх че европейското население ще ги измете от Европа !
10
29
 
2
 
! Отговори
Пешо преди 1 ден
Руските поданици за изключително активни, нямат отпуска а трябва да се работи, нормалните излизаме отпуска тези дни и тук ще останат само ботове
9
1
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 1 ден
Главчев вкара ли ни във войната, не разбрахме. Вътре ли сме, вън ли сме, къде се намираме?
8
1
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 1 ден
Главчев подписа секретните документи на НАТО, включи ни в Многостранния пакт, съгласни сме САЩ да се тревожат на наша територия.
7
1
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 1 ден
"американските военнослужещи и техните семейства, разположени на европейския театър" Ххахаа ,само като прочетох това и се сетих кой е "афтора" на " статията" :))
6
0
 
31
 
! Отговори
Кукунела Снайпера преди 1 ден
Защо ми$$ирката Кукунелка ни залива с напълно излишна краварска пропаганда за скромната сума от 500 гривни?!? Защото така каза Галя от Посолството :)
5
3
 
41
 
! Отговори
Ха ха ха преди 1 ден
Възобновяване на производството на оръжия със среден и малък обсег в Русия дава резултат. Само Путин може да освободи Европа от американското робство.
4
1
 
50
 
! Отговори
Анонимен преди 1 ден
Американски бази в Европа, а европейски бази в Америка има ли? Що дирят миризливите кравари тук?