Русия предупреди: Може да има "фатални последици" за САЩ

По непонятни причини подценяват отговора, който може да получат
995
Русия предупреди: Може да има "фатални последици" за САЩ
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Руският заместник-министър на външните работи Сергей Рябков днес заяви, че за САЩ може да има "фатални последици", ако те пренебрегнат предупрежденията на Москва да не позволяват на Украйна да използва оръжия, предоставени от Вашингтон за удари по цели в Русия, предаде Ройтерс.

Рябков каза това коментирайки решението на президента на САЩ Джо Байдън от миналата седмица да одобри употребата на доставени от САЩ оръжия за удари по цели в Русия, свързани с атаки срещу украинската Харковска област.

"Бих искал да предупредя американските лидери да не допускат грешки в изчисленията, които биха могли да имат фатални последици. По непонятни причини те подценяват сериозността на отговора, който може да получат", заяви Рябков, цитиран от държавната новинарска агенция РИА Новости.

Той визираше коментари от миналата седмица на руския президент Владимир Путин, който каза, че страните от НАТО си играят с огъня и рискуват по-задълбочен световен конфликт – едно от поредицата предупреждения от страна на Москва относно риска от сериозна ескалация.

"Призовавам тези фигури (в САЩ)… да прекарат част от времето, което те очевидно прекарват в някакви видеоигри, ако се съди по лекотата на подхода им към сериозните въпроси, да отделят време за подробно проучване на казаното от Путин, по-специално на пресконференцията след преговорите в Ташкент", каза Рябков.

По думите му предупреждението на Путин "е много важно и трябва да се приема с най-високо ниво на сериозност".

Путин каза, че Западът би бил директно въвлечен във всяка употреба на оръжията му от страна на Украйна за удари във вътрешността на Русия, защото за извършването на подобни атаки ще бъде необходима неговата сателитна, разузнавателна и военна помощ, отбелязва Ройтерс.

Генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг миналата седмица заяви, че НАТО има правото да помага на Украйна да отстоява собственото си право на самозащита и че това не прави НАТО страна в конфликта.

Рябков каза още, че опитите на Киев да взема на прицел руски радарни системи за ранно предупреждение ще бъдат осуетени и че Москва може да отговори асиметрично на подобни стъпки.

Източник от украинското разузнаване миналата седмица каза, че украински дрон е взел на прицел радар с голям обхват дълбоко в територията на Русия, който е част от руската система за ранно предупреждение за ядрени атаки./БТА

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


995
Още от Русия
Шолц към Путин: Няма да отстъпим и сантиметър от територията на НАТО
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
854
1
 
1
 
! Отговори
дсад преди 2 седмици
тепърва ще хвърчат ватенки разбра се че с добро няма да стане само с бой по чугуна
853
0
 
1
 
! Отговори
сад преди 2 седмици
значи те могат да стрелят а онея да връшат не?хахаха
852
1
 
2
 
! Отговори
Кравар Евроатлантик преди 2 седмици
Руснаците са мнооого силни, ама на думи.
851
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Здравейте! Абе не намирам инфо в нета ,Ко стана с лиупардити ваа, ,сгазиха ли рашките,както ми обеща днес.бг преди година!?
850
4
 
4
 
! Отговори
Mopcku_ преди 2 седмици
Няма ли кой да го думмне това джАдже в някой бункер и света да се отърве от злокобата му?
849
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
за 3 дни в Киев, джуджето пръднаа в бункера си и се задуши та почна да бълнува.
848
8
 
13
 
! Отговори
Гаварит Масква преди 3 седмици
Какви ще са тези последствия? Ще изтрията последната "червена линия" и ще обявят нова?
847
7
 
0
 
! Отговори
сравнението преди 3 седмици
До ДипломатМммм да,ти си дипломат израсъл в миризливия триъгълник на междубедрието на уууу..вото Наде!Харашо пахнет и ииии
846
6
 
14
 
! Отговори
sd преди 3 седмици
Какво могат да направят недоимперците на САЩ? Армията им е полу-унищожена, повечето им ракетни изпитания - неуспешни, нямат самолетоносачи, нямат стелтове - с които САЩ (имат над 1000) могат да нанасят конвенционални удари на 2 км дълбочина и да надупчат всичките бункери на бункерния.
845
9
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Като знам състоянието на руската армия и техниката, "ядрена ескалация" означава, че Русия ще се самобомбардира с ракети. Тези, които успеят да излетят /под 50 процента/ или ще паднат обратно, или ще се взривят над матушката - просто толкова си могат, ***.
844
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
САЩ: 10 самолетоносача. РФ: 0,5 самолетоносача /Кузя е напълно изгнил и не може да се поправи/.
843
6
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Към Лилипутин: НАТО още не са почнали...
842
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Лилипутин: Мрън-мрън, врън-врън, нас биют очень плохо, помогите, пожалуйста!
841
5
 
12
 
! Отговори
Дипломат преди 3 седмици
До Анонимен....."Минските споразумения" са САМО споразумения, тоест те нямат силата на международен договор! Такъв обаче е този сключен в 1994 между Украйна от една страна и Русия, САЩ и Великобритания от друга.Под този ДОГОВОР седи подписът на Русия и в него тя се ЗАДЪЛЖАВА да гарантира териториалната цялост и неделимост на Украйна заедно със САЩ и Великобритания, а в замяна Украйна трябва да предаде на Русия ядреното си оръжие на нейна земя! Е, хайде сега КОЙ нарушава Международните договори?
840
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Моста в Ню Йорк е 4 километра и струва 4.5 милярда долара. Кримския мост е 17 километра с 200 километра магистрали, стоянки, ЖП гари и 350 километра релси и 2 подстанции и паркинги и крайпътни заведения и е 4.2 милярда долара. Общо взето към 30 ПЪТИ повече за същата стойност ;). Та от къде казваш идва БВП на САЩ? ;)Освен това Русия е 4 старан по БВП в света в момента.
839
7
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
САЩ е 340 милиона и с 24 трилиона БВП. Русия е със 140 мил. и 2 трилиона БВП.
838
11
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Джуджето вече не може и гаргите да уплаши...
837
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
До АнонимеНА кой наруши Минските споразумения?Или тия не са терористи, щото са от "нашите"!??
836
2
 
17
 
! Отговори
АнонимеН преди 3 седмици
АБСОЛЮТНИ ТЕРОРИСТИ !ПЪРВО НАРУШАВАТ МЕМОРАНДУМА ОТ БУДАПЕЩА ПОСЛЕ ПЛАШАТ С ЯДРЕНОТО АКО НЕ ИМ СЕ ОСТАВИ ОТКРАДНАТОТО.
835
8
 
11
 
! Отговори
2LOOP преди 3 седмици
Изобщо, за феновете на войната и компютърните игри ще напиша едно:Колониалната администрация, наречена "Бългaрско прaвителство" се h,rgr да праща редовно помощ на "братска" Украина, но не се е погрижила да построи дори ЕДНО бомбоубежище за народа си, защото не ги е еня за него.Лъскат само сирените, два пъти годишно, та да има какво да възвести началото на края, когато западат бойните глави!Съветвам ви тогава да излезете на балкона с едно питие, да се насладите на гледката, за последно!