Русия предупреди: Може да има "фатални последици" за САЩ

По непонятни причини подценяват отговора, който може да получат
995
Русия предупреди: Може да има "фатални последици" за САЩ
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Руският заместник-министър на външните работи Сергей Рябков днес заяви, че за САЩ може да има "фатални последици", ако те пренебрегнат предупрежденията на Москва да не позволяват на Украйна да използва оръжия, предоставени от Вашингтон за удари по цели в Русия, предаде Ройтерс.

Рябков каза това коментирайки решението на президента на САЩ Джо Байдън от миналата седмица да одобри употребата на доставени от САЩ оръжия за удари по цели в Русия, свързани с атаки срещу украинската Харковска област.

"Бих искал да предупредя американските лидери да не допускат грешки в изчисленията, които биха могли да имат фатални последици. По непонятни причини те подценяват сериозността на отговора, който може да получат", заяви Рябков, цитиран от държавната новинарска агенция РИА Новости.

Той визираше коментари от миналата седмица на руския президент Владимир Путин, който каза, че страните от НАТО си играят с огъня и рискуват по-задълбочен световен конфликт – едно от поредицата предупреждения от страна на Москва относно риска от сериозна ескалация.

"Призовавам тези фигури (в САЩ)… да прекарат част от времето, което те очевидно прекарват в някакви видеоигри, ако се съди по лекотата на подхода им към сериозните въпроси, да отделят време за подробно проучване на казаното от Путин, по-специално на пресконференцията след преговорите в Ташкент", каза Рябков.

По думите му предупреждението на Путин "е много важно и трябва да се приема с най-високо ниво на сериозност".

Путин каза, че Западът би бил директно въвлечен във всяка употреба на оръжията му от страна на Украйна за удари във вътрешността на Русия, защото за извършването на подобни атаки ще бъде необходима неговата сателитна, разузнавателна и военна помощ, отбелязва Ройтерс.

Генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг миналата седмица заяви, че НАТО има правото да помага на Украйна да отстоява собственото си право на самозащита и че това не прави НАТО страна в конфликта.

Рябков каза още, че опитите на Киев да взема на прицел руски радарни системи за ранно предупреждение ще бъдат осуетени и че Москва може да отговори асиметрично на подобни стъпки.

Източник от украинското разузнаване миналата седмица каза, че украински дрон е взел на прицел радар с голям обхват дълбоко в територията на Русия, който е част от руската система за ранно предупреждение за ядрени атаки./БТА

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


995
Още от Русия
Шолц към Путин: Няма да отстъпим и сантиметър от територията на НАТО
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
834
5
 
7
 
! Отговори
2LOOP преди 3 седмици
До Грамотност ли!Ти какво общо имаш с "Космическа Америка" гoмньо, освен че ще те ползват за ярето, сложено в капана, да подмами вълците!?Изобщо,за феновете на УСА , следния виц:"Комарът излязъл на разходка със слоницата. Минали по някакъв мост.Мостът пукал и трещял под слонската тежест, аха да падне!Комарът вдигнал влюбени, възторжени очи към слоницата и изкряскал:-Ама как го кла ***, а!?"
833
10
 
11
 
! Отговори
ха-ха-ха преди 3 седмици
До ясно:Дженърски ,ти си тотално сбъркан безполов краварофил.Краварите могат да воюват само с боси хуси и гладни палестинци!Църнилявата краварска армия е едно гоУемо нищо!*** виж на Ново село каква мърлява и воняща с.*** са тези противни плъхове.
832
10
 
19
 
! Отговори
ГНЕВЕН преди 3 седмици
Краварите са най-долното и подло племе на планетата Земя!!!Всички войни и военни конфликти в последните 80 години са плод на краварската подлост и ненаситната краварска алчност!!!Над 1128 войни и конфликти!!Тези мерзавци трябва да си платят за всички злини!!!Без ФАЩ света би бил много по-хубав и много по-добър!Нашите продажни политици са краварски слуги и долни без.родници!ФАКТ!
831
6
 
14
 
! Отговори
Ястреб Османлията преди 3 седмици
Явно форумът е пълен с индивиди с умствената зрялост на 5 годишни хлапета. Дечица, светът е на прага на термоядрения апокалипсис. СССР беше империя на злото 2, докато САЩ са все още 1 в това отношение. Приличате на агънца, които гледат от кошарата две глутници от вълци да се бият пред нея и едните скандирате за едната глутница, а другите за другата глутница. Но забравяте, че в крайна сметка вие сте агънца и пебедилата глутница ще дойде в кошара ви да ви се отблагодари по подобаващ начин.
830
17
 
14
 
! Отговори
Грамотност ли! преди 3 седмици
Много е интересно как у нас селските фенове на крепостните си представят военния сблъсък между Космическа Америка и Примитивна рус.
829
14
 
14
 
! Отговори
ОНЗИ преди 3 седмици
Най голямата атомна подводница е руска и се намирала до бреговете на САЩ - вероятно за минути това САЩ ще бъде гръмнато !!! И другото - военния съъз Китай - Русия ще прати в извън земното това европейския съюз и там разни други колониално мислещи и действащи държавици !!! Оня напикаващия се американски президент да се замисли щото става много страшно и като гледам как гледа Путин - ще бъде много жестоко !!!
828
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
аре го махайте тоя бе, на четри сники стего изтипосали, не ви есрам! нема ли сем за вас!?
827
14
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Нема нужда от ядрена война! Краварите си имат едно вулканче на което му стига едно кинжалче и америка я нема!!!
826
21
 
21
 
! Отговори
ясно преди 3 седмици
Путин да се подмие и приготви вазелин защото идва чичо Сам.Две световни войни Русия войва срещу Бългаория и при двете се нарежда на трапезата на победителите благодарение на Съединените Американски Щати.Проверете и ПСВ и ВСВ
825
1
 
8
 
! Отговори
Сеир ли? преди 3 седмици
До Анонимен.Сеирът ще е у Вас, когато разбереш по трудния начин, че един катаклизъм в другия край на света неминуемо се отразява и при нас, във всеки дом и касае всеки един от нас.Но откъде акъл да разбереш такива "трудни" неща!
824
26
 
13
 
! Отговори
Нека бъдем ЧЕСТНИ! преди 3 седмици
Ние Българите обичаме Русия, обичаме Руския народ и винаги ще изпитваме признателност за нашето Освобождение от Турско робство, каквито и подбуди да е имала Руската империя тогава!....Но, като честен народ не може да се съгласим с нещо, което не е в нормите и противоречи на международното право!.Русия е АГРЕСОР в тази война, това е една НЕСПРАВЕДЛИВА, завоевателна война срещу една независима и суверенна страна и Русия трябва да я прекрати възможно най-скоро!
823
5
 
25
 
! Отговори
БЕН преди 3 седмици
Последиците ще бъдат гибелни за всички хора ,малоумно джуже
822
16
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
мноо американски филми е гледал тоя вилодя-рамбо силек
821
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Те и 2007 в Мюнхен не го взеха насериозно. После како какво стана.
820
0
 
0
 
! Отговори
856 преди 3 седмици
3 юни 2024 14:00
819
11
 
17
 
! Отговори
пияница мистик преди 3 седмици
Ама аре де, аре де, стига с тези гoли приказки. Давайте да ги видим реално какво ще са тези "фатални последици" за САЩ :))) То така с голи кръчмарски приказки аз мога да заплаша не само САЩ, ами и Мордор, че и целия свят, че ще ги унищожа с един замах :))))))) Дела, дела и пак дела, както е казал правешкия шумкар и обирач на мандри, на който са му фенове всички пенсионери и пyтюненадерталци :)))))))))
818
15
 
5
 
! Отговори
милко преди 3 седмици
Английски , Американски, или Френски ракети с голям обсег на действие да поразяват дълбоко в тила на Русия стратегияески те им обекти и те най глупаво да се хвалят , че са свалилили еди колко си ракети. Но след тях могат да последват ракети с ядрени боеголовки коити ще убият милиони ! - тогава Путин би ли предприел нещо ? -- не мисля да направи нещо докато се оплаква тогава могат и да унищожат Русия - при масиран ядрен удар.
817
12
 
8
 
! Отговори
милко преди 3 седмици
" Както лудият не го страх защото е луд "' така и Америка не взема за сериозно това което казват Руснаците. Защото наивният *** Путин освен фъфлене , хленчене и оплаквания не е направил до сега нищо-- ни една санкция не е въвел , разрушават Кримският мост, нанасят удар където са стратегическите ТУ-90 - 90 М Ту - 160 , украинците убиват когато, където , когото си искат , всеки ден убиват Руски граждани при приграничните райони, извършват терористически акт центъра на Москва списъка е безкраен - няма никаква реакция освен празни приказки както и сега. Не бих се учудил с новите - Английски
816
8
 
18
 
! Отговори
Путинопикантропите преди 3 седмици
Мечтаят - първо за борш, после за пералня от Украйна и най--накрая за баяршчик
815
14
 
18
 
! Отговори
руските фашисти преди 3 седмици
се чудят какви глупости да измислят .Всични от кремъл са за международния криминален съд.