Джокович бесен: Вие не може даже да ме докоснете!

Той бе освикрван на мача срещу Холгер Рун
9 юли 2024 18:57, Нели Христова
74
Джокович бесен: Вие не може даже да ме докоснете!
Снимка: БГНЕС

Новак Джокович направи още едно впечатляващо представяне на Уимбълдън в понеделник, за да стигне до четвъртфиналите, но 24-кратният шампион от Големия шлем далеч не беше щастлив след победата си.

На сърбинът му отне малко повече от два часа, за да победи Холгер Рун – 6-3 6-4 6-2 – на централния корт, но беше раздразнен от фенове в публиката, които подкрепяха неговия датски опонент.

По време на мача зрителите можеха да бъдат чути да викат "Ruuuuune" в подкрепа на световния номер 15, скандиране, което звучи подобно на освиркване.

"На всички фенове, които уважават и останаха тук тази вечер, много благодаря от дъното на сърцето си. Оценявам го", каза Джокович в интервюто си след мача. "А на всички онези хора, които са избрали да не уважават играч – в този случай мен – лека нощ."

Когато интервюиращият на корта предположи, че феновете току-що са скандирали за Рун, вместо да освиркват, Джокович каза:

"Не го приемам. Не. Знам, че аплодираха за Рун, но това е извинение да бъда освиркван.Слушай, обикалям повече от 20 години, така че повярвай ми, знам всички трикове. Знам как става. Всичко е наред, всичко е наред. Фокусирам се върху уважаваните хора, които имат уважение, които са си платили билета, за да дойдат и гледат тази вечер, обичат тениса и оценяват играчите и усилията, които играчите полагат тук. Играл съм в много по-враждебна среда, повярвайте ми. Вие момчета дори не можете да ме докоснете."

Това не е първият път, когато Джокович остава ядосан от публиката след мач срещу Рун.

На Откритото първенство на САЩ през 2021 г. ситуацията беше подобна.

След поражението в понеделник Рун каза, че е било хубаво да чуе тълпата да скандира името му и каза, че опонентът му отново е сбъркал.

"Ако не знаете какво се случва, вероятно е прозвучало като "бу", но това беше моето име", каза Рун. "Но Джокович е играл толкова много мачове, откакто се случи последния път, вероятно не си спомня."

Въпреки че не беше доволен от част от публиката в понеделник, Джокович успя да запази спокойствие и да изпрати Рун под номинала.

В точките Джокович изглеждаше затруднен от стомашен проблем, но успя да се отърси от него, за да стигне до своя 15-и четвъртфинал на Уимбълдън.

Въпреки че претърпя операция за скъсан менискус миналия месец, 37-годишният играч изглежда в страхотна форма, докато очаква това, което ще бъде неговата седма титла от Уимбълдън.

Сега той ще играе с австралиеца Алекс де Минаур в сряда за място на полуфиналите.

"Алекс де Минаур е един от най-бързите, ако не и най-бързият играч в Тура. Но аз се наслаждавам на бягането си все още на 37 години. Очаквам с нетърпение мача", добави Джокович.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


74
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
62
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
В англоговорящите страни никога не са харесвали Джокович, още от първите му победи, особено в Австралия. После, когато се утвърди като голям тенисист и nо.1 започнаха да го аплодират, но чувството остава. Върхът беше на AO.
61
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Ноле не само,че е велик.Той е уникален.Това простите и злобни хора никога няма да го разберат.Разбира се,че не могат да го докоснат.Поносна сам,комшийо,да си роджен на неколико километара ОД границе Бугарске .
60
4
 
10
 
! Отговори
Панелчовци, преди 2 месеца
и да плюете и да не плюете все тая! Ноле е велик! Тук и след 100 г няма да се пръкне някой и наполовина на него!
59
20
 
10
 
! Отговори
и те така преди 2 месеца
Джокович е един от многото тенисисти които симулират неразположение по време на мач и който му се върже задължително пада . отдавна се е самозабравил и вече мисли че е извънземен , нагъл и безскруполен е . такъв няма как да ме кефи .
58
8
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Ноле е велик! Дано се възстанови напълно след травмата, за да се наслаждаваме на тениса му. Освиркванията само го амбицират да побеждава. Когато не можеш да победиш, не ти остава нищо друго освен да свиркаш!
57
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Може би ще е хубаво списващите текстове в сайта първо да научат имената на тенисистите, а после да скалъпват разни писания. За да не стават за смях поне заради това.
56
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Дo 55 E снощи това Уууу Уууу при всяка точка на Руне срещу Джокович беше отвратително. По едно време Новак си сложи ръцете на ушите демонстративно. Всичките датчани трябваше да бъдат изхвърлени от съоръжението.
55
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Не знам как може човек да изгледа мач на Надал, преди всеки сервиз докато не се припипа от горе до долу и обратно не започва разиграването.
54
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Из публиката последните години се напълни с много лош матрял, едно време на такива им показваха изхода. Много хора бъркат тениса с футбол и врещят...
53
19
 
12
 
! Отговори
Ноле преди 2 месеца
Комплексиран сръбски шовинист.Чалгаджия,с мозъчен размер колкото тенис топка..
52
2
 
5
 
! Отговори
Стар инфекционист преди 2 месеца
До Анонимен 52 Отворко, бяс не се лекува! Това е най-тежката вирусна инфекция! Освен един единствен случай на непълно излекуване в САЩ! Има ваксина обаче.
51
10
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Aко е хванал бяс, трябва спешно лечение. Бясът се разпространява на Балканите предимно от лисици, кучета, котки, прилепи. Води до възпаления на мозъка и енцефалит.
50
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
до 50 Какво да се караме бе? Надал и Алкарас първата им титла е на 19 години. Имат и двамата до 21 годишна възраст 3 титли от ГШ. Видяхме Надал докъде стигна. И никой не си мислеше че Джокович може да му бие рекордите. Дай да го видим и тоя Алкарас колко ще издържи. Стига да сме живи и здрави.
49
13
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Не се карайте! Алкараз ще счупи всички рекорди в тениса. Вижте го само как играе, а още не е навлязъл в най-силните си години. На неговите години Ноле не знаеше къде се намираше.
48
10
 
15
 
! Отговори
българин преди 2 месеца
Велик си брато!-:) Мачкай,за да те уважават! И го правиш!!!-:)
47
8
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
до 44 "Тъпият" сърбин Джокович знае 6 езика. Твоя бъркач в задните си части освен испански и английски знае ли друг? Кажи вееее?
46
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Значи си фен на "който бие" т.е. не си фен на никого, ясно.
45
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
до 44 Рафа, Станах фен на Сампарас, след това дойде Федерер и разбиваше Сампрас с финес. Стана и на него фен. Дойде онова испанче Надал и започна да бие Федерер и го намразих заради злобата която се таи у него. Дойде обаче след това и Джоко и започна да пребива Надал, а аз като фен на Федерер го заобикнах въпреки че биеше и Федерер. Важното е че пребиваше моя омразник Надал. Дйокович има положителен баланс и срещу двамата...и в крайна сметка ги задмина....Най-великия- Новак Джокович!
44
9
 
2
 
! Отговори
до 43 преди 2 месеца
Тука си ми е добре под мъдрото ръководство на моя бял брат Кенет Мертен. Янките са ми партньори в НАТО, а рашките и сърбите какви са ми?
43
23
 
14
 
! Отговори
Рафа преди 2 месеца
Тъпия сърбин може да има най много титли от шлема, но никога няма да бъде обичан като Надал и Федерер от публиката. Не стига че играе с анонимници до финала, ами се и сърди.