Гришо надви Ноле, а той отново запя "Луда по тебе"

Срещата завърши при резултат 6:4, 2:6, 10:6 за Димитров
17 сеп 2024 22:22, Нели Христова
80

Снимка: LAP.BG

Най-добрият български тенисист Григор Димитров победи олимпийския шампион на сингъл от Игрите в Париж 2024 Новак Джокович в демонстративен мач в София, организиран от Фондация "Григор Димитров".  

Срещата завърши при резултат 6:4, 2:6, 10:6 за Димитров, съобщават от Gol.bg.

Над 13 хиляди фенове са изпълнили до краен предел "Арена 8888 София", след като билетите за двубоя бяха  разпродадени за броени минути.

Привържениците дълго скандираха имената на двамата тенисисти при излизането им на корта, което беше съпроводено със светлинно шоу.

Димитров спечели първия сет с 6:4. Джокович първи направи пробив за 2:1 след двойна грешка на хасковлията, но още в следващия гейм загуби подаването си. След това се игра равностойно, преди българинът да стигне до нов брейк за 6:4, с който затвори частта.

Двамата предложиха много атрактивни отигравания, на корта вместо тях ракетите хванаха деца, а зрителите се наслаждават на забавни моменти и великолепен спектакъл.

Във втората част Джокович доминираше. След 2:2 той взе четири поредни гейма за 6:2 и изравни резултата.

В шампионския тайбрек българинът поведе с 8:5, след което с 9:6 и затвори срещата при първата си възможност. Любопитното беше, че това не стори самият Гришо, а дете, което излезе и го замести на корта.

Въпросното дете е и левичар - противници, които са по-неудобни за Джокович. И това подсказва, че всичко е било предварително планувано от страна на българина. Самият Ноле направи разиграване с малчугана, след което като голям човек го остави да спечели точката, която се оказа и последна в мача.

"Изпълнен съм с щастлив. Искам да Ви благодаря. Винаги се вълнувам много, когато играя пред Вас", се обърна Димитров към феновете след двубоя.

"Братко, благодаря за този мач. Григор е добър приятел и за мен е чест и привилегия да подкрепя неговата фондация. За мен е удоволствие, че съм тук", каза Джокович.

Спектакълът не приключи с мача. Новак се раздаде и за публиката. Той поиска от диджея да му пусне любимата песен - "Луда по тебе" на Камелия. "Моля те бе, брато, само 30 секунди, 20..., 10...", обърна се той към пулта, но така и не я чу от уредбата и запя сам, вдигайки отново на крака феновете.

Димитров пък обеща да плати сметката на афтър партито, както се бяха разбрали двамата по-рано.

В залата беше треньорът на Димитров Даниел Валверду, тенис легендите Мануела, Катерина и Магдалена Малееви, президентът на БОК Стефка Костадинова, бившият футболен национал Димитър Бербатов и редица други спортни звезди на България.

Главен съдия на мача беше сръбкинята Марияна Вельович, което е  професионален рефер от 2015 година.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


80
Още от Тенис
Григор Димитров: Предстоят ми невероятни моменти и нямам търпение да ги изживея
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
69
0
 
0
 
! Отговори
Бг преди 13 часа
А бре великия Джокович се оказа дърт чалгарин -хахахаха горкия Гришо - за хатъра на доброто дело се наложило да търпи, че даже чалга-кака да наема малей, аи диджея -хем тъй хем тъй, а пък Гришо се въздържал да обясни на Ноле, че е проява на лош вкус у нас това с чалгата. Гришо пак обра парсата.Струва си-заради делото и шоуто.
68
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 22 часа
Най-вече пя и лудя после в чалготеката с Гришо и Камелия. Джокович показа, че тук се чувства като у дома си и това е най-важното!
67
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 23 часа
Криворазбраната цивилизация... как беше..."ци-ли-ви-ли-зация"...Е, друго си е Бах да ти "пуснат"... Как ще ви прозвучи това: "Абе я пусни един Бах... щото НИЕ чалга не слушаме"... Само където във всички градски и междуградски автобуси, таксита и т.н. звучи чалга. Амааа нека се покажем "на ниво", куртурни сме, не сме на Балканите НИЕ....И аз не харесвам чалга, но вчера беше друго, това беше част от шоуто, което направи Джокович заради Гришо и заради Българията НИ! Срам за DJ-я, срам голям
66
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 ден
До Анонимен 67 - братчет, ти си много далече от истината.Това е демонстративен мач- мач за самата публика. Нормално е домакина да победи.Всичко е за удоволствие на зрителя и стимул на децата. Пак нещо не си разбрал в идеята на тези мачове.Само пари и хитрости са в главите
65
1
 
4
 
! Отговори
Здравей преди 1 ден
До Пешо Здравей Пешо, и на мен ми е тъжно. Сърби и северно македонци ни мразят и ненавиждат от векове, а ние припадаме по тях от любов. Ако Димитров играеше в Сърбия щеше да бъде охулван при всяко докосване на топката. Примери за омразата им има безброй, преди 2 месеца не пуснаха мой приятел да премине през Сърбия от границата с Унгария и той се принуди да измине още 600 км за да се прибере през Румъния. Основанието е че е българин...Обичай ги, имаш право, но аз не съм комплексар и "луда по..."
64
1
 
2
 
! Отговори
баш българин преди 1 ден
До Българин - Ти па си гоуем патриот. Гришо да е сменил държавата за която играе?Когато и както може помага и представя държавата.ай вземи и ти направи нещо за тази държава,без самата държава да ти помогне. Със всички спортисти е така-всички дават за държавата, ама самата држава нехае и непомага
63
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 ден
Джоката е хитър, остави нашия да бие че да се радва тълпата, а той самия да не се мори, и да се запази за игрите, от които ще вземе пари.
62
3
 
6
 
! Отговори
Българин преди 1 ден
Ноле за пореден път доказа, че е голям спортист и човек! През спортната си кариера той никога не загърби родната си Сърбия. Играе за нея в Олимпиади и купа "Дейвис", демонстративни турнири в, които предава огромния си опит на млади надежди! А, Гришо.....!?? Лозунги с акцент в редките му интервюта! Добър тенисист е, но...никога няма да стане като любимица Ноле....!!!!!
61
6
 
2
 
! Отговори
Пешо преди 1 ден
Много е тъжно да виждаш хора, които са толкова изостанали, да мислят че музиката прави човека. Ноле е най-големия, харесва ли ни или не. И му харесва "Луда по тебе". Точка. За комплексарите да си знаят- той е номер 1 и слуша чалга. А лайте са:)
60
3
 
6
 
! Отговори
Един Българин преди 1 ден
До Луд с лопата Брато, не можем да падаме на нивото на сърбежите и да пускаме селска музика пред толкова много хора! В крайна сметка и да е имало 10% селя ци като теб, останалите мразим този пошъл стил дрънкане и ориенталски гюбеци.
59
7
 
11
 
! Отговори
Луд с лопата преди 1 ден
Диджея да се уволни и не трябва да му позволяват повече да се прави на такъв.Нямал бил песента на Камелия ,с телефоните си да я бяха пуснали ,щеше пак да се получи.
58
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 ден
По нашите географски ширини тениса може да се съчетае с чалгата, нищо че тениса се водеше за аристократичен спорт. А и една Балканска естетика придава весело настроение, незавизимо дали живееш в Маями или Монако.
57
14
 
6
 
! Отговори
75 преди 1 ден
Хасковския Алфонс, браво, гордостта на чалгарите.
56
8
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 ден
Цялата зала трябваше да пее заедно с Ноле!После неколко песни на Азис,абе цял концерт си требеше.Гришо можеше да изпее песен на Софи Маринова,да завие като карпатски вълк..
55
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 ден
Направиха си шоуто. Бравос.
54
4
 
30
 
! Отговори
Коки преди 1 ден
Много готини и двамата, големи спортисти и свестни хора! А дребнави и злобни хорица винаги ще има, особено в България.
53
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 ден
Браво на Мартен, радвам се че беше той, откриването беше топ.
52
14
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 ден
Братя чалгари от балканите!
51
10
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 ден
А в Украйна корумпирани военни продават западното оръжие на мафиоти и терористи докато украинските момчета са пращани с голи ръце на фронта!
50
8
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 ден
То и за немалка част от българите, поп-фолка си е селяшка музика!