Джокович бесен: Вие не може даже да ме докоснете!

Той бе освикрван на мача срещу Холгер Рун
9 юли 2024 18:57, Нели Христова
74
Джокович бесен: Вие не може даже да ме докоснете!
Снимка: БГНЕС

Новак Джокович направи още едно впечатляващо представяне на Уимбълдън в понеделник, за да стигне до четвъртфиналите, но 24-кратният шампион от Големия шлем далеч не беше щастлив след победата си.

На сърбинът му отне малко повече от два часа, за да победи Холгер Рун – 6-3 6-4 6-2 – на централния корт, но беше раздразнен от фенове в публиката, които подкрепяха неговия датски опонент.

По време на мача зрителите можеха да бъдат чути да викат "Ruuuuune" в подкрепа на световния номер 15, скандиране, което звучи подобно на освиркване.

"На всички фенове, които уважават и останаха тук тази вечер, много благодаря от дъното на сърцето си. Оценявам го", каза Джокович в интервюто си след мача. "А на всички онези хора, които са избрали да не уважават играч – в този случай мен – лека нощ."

Когато интервюиращият на корта предположи, че феновете току-що са скандирали за Рун, вместо да освиркват, Джокович каза:

"Не го приемам. Не. Знам, че аплодираха за Рун, но това е извинение да бъда освиркван.Слушай, обикалям повече от 20 години, така че повярвай ми, знам всички трикове. Знам как става. Всичко е наред, всичко е наред. Фокусирам се върху уважаваните хора, които имат уважение, които са си платили билета, за да дойдат и гледат тази вечер, обичат тениса и оценяват играчите и усилията, които играчите полагат тук. Играл съм в много по-враждебна среда, повярвайте ми. Вие момчета дори не можете да ме докоснете."

Това не е първият път, когато Джокович остава ядосан от публиката след мач срещу Рун.

На Откритото първенство на САЩ през 2021 г. ситуацията беше подобна.

След поражението в понеделник Рун каза, че е било хубаво да чуе тълпата да скандира името му и каза, че опонентът му отново е сбъркал.

"Ако не знаете какво се случва, вероятно е прозвучало като "бу", но това беше моето име", каза Рун. "Но Джокович е играл толкова много мачове, откакто се случи последния път, вероятно не си спомня."

Въпреки че не беше доволен от част от публиката в понеделник, Джокович успя да запази спокойствие и да изпрати Рун под номинала.

В точките Джокович изглеждаше затруднен от стомашен проблем, но успя да се отърси от него, за да стигне до своя 15-и четвъртфинал на Уимбълдън.

Въпреки че претърпя операция за скъсан менискус миналия месец, 37-годишният играч изглежда в страхотна форма, докато очаква това, което ще бъде неговата седма титла от Уимбълдън.

Сега той ще играе с австралиеца Алекс де Минаур в сряда за място на полуфиналите.

"Алекс де Минаур е един от най-бързите, ако не и най-бързият играч в Тура. Но аз се наслаждавам на бягането си все още на 37 години. Очаквам с нетърпение мача", добави Джокович.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


74
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
42
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
до 41 Къде съм разправял че сме американска колония ве, смоооотаняк маааалоумен? Що ми вкарваш твои думи в моята уста, смоооотаняк? Много си жааааалък веее....МАААРШ В САЩ, КРАВАР!
41
15
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Кое му е голямото на човекът Джокович? Западняците сринаха със земята родината му и избиха хиляди негови сънародници, а той им се продаде срещу пари и слава. Ако беше толкова принципен, нямаше да взима участие в спортните им мероприятия. Предател. Путин ще го оправи и него...
40
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Ми нали разправяш, че сме американска колония бе тъъъп? Що да ходя в метрополията? Плюс това Уимбълдън се играе в Англия, смоотан! Ахахахах
39
8
 
8
 
! Отговори
Пловдив преди 2 месеца
Голям спортист,голям човек,не се предава и,не отстъпва от своите виждания.Дали е прав или не,е друг въпрос.
38
9
 
9
 
! Отговори
Българин преди 2 месеца
Голям тенисист, нисък Човек! Отвратителен СРЪБСКИ ШОВИНИСТ!!!
37
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
от 37 По твоята маааалоумна логика Що не ходиш в САЩ ве, кравар? Нали си краварофил? Кажи вееее, смеееешник?
36
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
до 36 Кравар, ти като си кравар по душа що не ходиш в САЩ по същата логика, ***?
35
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Ми нали е русофил бе, алкаш? Баща му нали вееше руско знаме и плюеше по запада? Ама ти си толкова ***, че и това не знаеш...
34
8
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
до 34 Кой да ходи в Русия ве, болен краварски мозък? Сърбинът Джокович ли? На какви наркотици си ве, кравар?
33
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Отговори бе! Защо джолович не си играе в русия, а се мъчи в турнирите на гнилия запад, където го осквиркват? Отговаряй бе!!!
32
10
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Медведев и Джокович са морални съучастници на детеубийците в Кремъл. Защо изобщо са допуснати до турнирите от Големия шлем? Западът си пати от прекомерна толерантност към гадовете. Не може хем да плюеш по запада, хем да получаваш от него милиони долари. Лицемерчета са и двамата, затова и ще ги освиркват.
31
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
до 32 Не бъди сигурен. Синер е не по- малко силен от Алкарас. Медведев преби Синер който е световния номер едно. Не бъди сигурен, чадо!
30
5
 
8
 
! Отговори
до 31 преди 2 месеца
Точно обратното е, нещааастник!!! Пубпиката харесва Григор, но той е възпитан и свестен за разлика от сръбския клоооун. Ако някой на запад ни мрази, то е заради такива рашистанци *** като теб. И аз ви мразя, не че нещо. Хахахах
29
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
до 30 Ти виждал ли си как аплодират западен съперник на Григор и как аплодират нашия? При точка на нашия мълчание, при точка на англичанин, американец, французин....бурни аполдисменти, маааалоумник! Това мълчание не е ли атестат че не харесват балканците въпреки че показват по-добра игра от съперника ве, смоооотаняк?
28
4
 
9
 
! Отговори
до 61 преди 2 месеца
Футболът е магия, страст, емоция. Футболът е виртуози като Ди Стефано, Гаринча, Пеле, Бест, Кройф, Бекенбауер, Марадона, Бергкамп, Роналдо, Зидан, Анри, Роналдиньо, Меси. Тенисът е скучен спорт за пенсионери, който беше почти непрегледаем преди да се появи Федерер. Нещо като баскетбола преди Джордан. Футболът е най-великият спорт на планетата.
27
8
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Братушката Медведев претрепа току що номер едно в света Яник Синър в убийствен мач в 5 сета. Пия една водка за братушката!
26
0
 
4
 
! Отговори
до 24 преди 2 месеца
Ми според логиката на 61, да, тъппунгер.
25
1
 
7
 
! Отговори
до 22 преди 2 месеца
След Аустрейлиан Оупън 2021. Сръбските медии го разкриха, в Сърбия е обществена тайна.
24
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
до 23 Надал е крещял повече от Джокович по кортовете, смеееешник. И него ли да изгоним?
23
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
"Всичко останало като свиркане, викане и т.н., няма място на корта; на който не му харесва, да ходи да гледа ритнитопковци." То по тая логика на сръбския селляк трябва да му забранят да играе тенис. Изброил/а си половината му арсенал. Другата половина е трошене на ракети, късане на тениски и симулиране на контузии.