Гешев към депутатите: Всички, извършили престъпления, ще влязат в затвора

Не ме е страх и няма да позволя да бъда плашен
Обновена: 25 май 2023 16:05 | 25 май 2023 16:00, Стела Стоянова
253
Гешев към депутатите: Всички, извършили престъпления, ще влязат в затвора
Снимка БГНЕС

Иван Гешев щял да остане на поста си и да свърши това, заради което е кандидатствал за поста главен прокурор. Това заяви той по време на заседанието на правната комисия в парламента.

Главният прокурор обясни, че това значи да вкара в затвора всички, извършили престъпления, след осъдителни присъди на българския съд, влезли в сила.

"От две години прокуратурата казва това, което се случва в момента - връщаме се в мутренските години в резултата на войната срещу съдебната власт, опитите за овладяване на съдебната власт и съзнателното рушене на институциите в интерес може би на това, което българските граждани наричат организирана престъпност, мафия, олигархия. Няма да използвам по-силни думи", каза Гешев.

Още по темата
"Това, което казах, се случва, и мисля, че това е видно за всички. Това, което аз ще заявя от името на българската прокуратура, е че тя е единна и че тя ще продължи да работи по същия начин, въпреки политическия натиск, въпреки всичко, което се случва, в интерес на народа и на хората", обясни той.

"Не ме е страх и няма да позволя да бъда плашен. Не я е страх и магистратската общност, вярвайте ми. И последното, което ще кажа преди да си тръгна - няма да участвам в нещо, което е предварително явно решено и което обслужва може би това, което определих като политическа мафия и което българските граждани определят като политическа мафия, политически боклук, олигархия и организирана престъпност. И няма да позволи да участвам, може би, в това, което каза проф. Киров и един друг конституционалист, когото ще перифразирам - превръщането на правовата държава в дрипа и пипането на конституцията с мазни пръсти. Бог да пази България", завърши Гешев.

След като направи изказването си, Гешев напусна парламента. Комисията гледа днес механизма за разследване на главния прокурор.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


253
Още по темата: парламентИван Гешев
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
155
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
До Анонимен 184 - Къде точн го пише?
154
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
То стана време да си ходи па сега се сетил да плаши някого със затвор. До сега къде беше? Хранилката сигурно секна.
153
2
 
7
 
! Отговори
полковник Стоянов преди 10 месеца
Трябва много да внимава и да се пази - страхувам се за живота му....
152
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Малко не му вярвам, ама както пише в Библията: "Един разкаял се грешник, струва повече от сто светци".
151
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Колкото По скоро го изритат този,толкова по добре ! Аз от 3 години си го представям,как е " седнал" на един Голям стол- в държавата,и мъничките му " крачета" ,така и Не стигнаха до Ден днешен до Земята!-:((((
150
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Дълбоко се съмнявам. Каскета е абсолютен некадърник, който не може да сглоби читаво обвинение. Обвини Прокопиев в консултация. Нито една молба на българска прокуратура не е приета от чужд съд, а на основанията им се смее цял свят. Гешев е клоун.
149
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Цели 3 години,абсолютно мълчание на Гешев! От датата на която беше " Назначен"! И то " назначение" Почти 1 година,преди да изтече Законният мандат на Цацаров! Жив и здрав и се " оттегли" под натиска на ГЕРБ и Гешев! В лицето на Борисов тогава! Защо беше това " бързане" тогава.Също малко хора го виждаха уви! Е надявам се днес,да са " прогледнали" доста българи!!!
148
1
 
9
 
! Отговори
Ано преди 10 месеца
Поразкарай ги малко из арестите,поне докато трае тази галимация с правителството!И повечето да бъдат депутати!Това ако свършиш мафията ще бъде сериозно ударена и ще се открие пътя към истинска демокрация!
147
1
 
12
 
! Отговори
Радослав преди 10 месеца
Сетила се гешевка,че я ползвали без да и заплатят дуловските услуги и сега щяла да си ги търси със задна дата! В края на мандата си щяла да почва тепърва да работи!
146
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Що чак сега се " сети" за какво точно Аджеба,беше " избран" лично от Борисов и ГЕРБ?? Че беше " политическо назначение",Малко хора го видяха!!!Евала на будните българи,които протестираха срещу твоето " назначение"! Преди 3 години и аз бях сред " тия" които Оплюваха " стачкуващите" тогава.Днес се оказва че с право са протестирали! Срамувам се аз лично сега!-:(((
145
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Гешев, защо сега се сети, къде спа?
144
1
 
0
 
! Отговори
Vol'Jin преди 10 месеца
Разбрахме се значи.... Асо Пикадили в 21:00 Black Jack .... те па вие ще ме псуват малко и ще им мине .... https://youtu.be/4a5B3HGaHRY
143
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Гешка излагаш се, много години си главен и до сега нищо, какво изведнъж стана, до сега нямаше ли корумпирани, кой те събуди от зимен сън?
142
1
 
5
 
! Отговори
Безработник преди 10 месеца
От кадя на кадя ве ей. Ония помни кога брахме тухлите доиде е този господин каза може да си берете вие не крадете. Разбира човека учен е 2 години е зел адвокат. И да плащате другия път па ше гласувам за теб. С теб ми е най-добре.
141
1
 
0
 
! Отговори
Jojo преди 10 месеца
До Анонимен 171Не го навирай на хората в очите Киро Брейка, няма такова дъно!
140
1
 
9
 
! Отговори
Наблюдател преди 10 месеца
Това е вицът на годината!
139
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Гешев, нали знаеш че в наказателния кодекс има и престъпления като държавна измяна и тн. Крайно време е затвора да бъде напълнен с политици точно по този член от НК.
138
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Гешев, стига с тази шизофрения, човек. Щом не арестува Делян Пеевски и Сотир Цацаров, както и убиецът Филчев, нямаш смелост и достойнство за 2345 път в кариерата си на послушко
137
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
нещо за свадбата ГЕРБ ПП- не обелвате нито дума
136
0
 
4
 
! Отговори
Мнение преди 10 месеца
Това го казва Гешев, който заличи името на Младен Маринов от доклад за наркоразпространение? Не му вярвам