Гешев към депутатите: Всички, извършили престъпления, ще влязат в затвора

Не ме е страх и няма да позволя да бъда плашен
Обновена: 25 май 2023 16:05 | 25 май 2023 16:00, Стела Стоянова
253
Гешев към депутатите: Всички, извършили престъпления, ще влязат в затвора
Снимка БГНЕС

Иван Гешев щял да остане на поста си и да свърши това, заради което е кандидатствал за поста главен прокурор. Това заяви той по време на заседанието на правната комисия в парламента.

Главният прокурор обясни, че това значи да вкара в затвора всички, извършили престъпления, след осъдителни присъди на българския съд, влезли в сила.

"От две години прокуратурата казва това, което се случва в момента - връщаме се в мутренските години в резултата на войната срещу съдебната власт, опитите за овладяване на съдебната власт и съзнателното рушене на институциите в интерес може би на това, което българските граждани наричат организирана престъпност, мафия, олигархия. Няма да използвам по-силни думи", каза Гешев.

Още по темата
"Това, което казах, се случва, и мисля, че това е видно за всички. Това, което аз ще заявя от името на българската прокуратура, е че тя е единна и че тя ще продължи да работи по същия начин, въпреки политическия натиск, въпреки всичко, което се случва, в интерес на народа и на хората", обясни той.

"Не ме е страх и няма да позволя да бъда плашен. Не я е страх и магистратската общност, вярвайте ми. И последното, което ще кажа преди да си тръгна - няма да участвам в нещо, което е предварително явно решено и което обслужва може би това, което определих като политическа мафия и което българските граждани определят като политическа мафия, политически боклук, олигархия и организирана престъпност. И няма да позволи да участвам, може би, в това, което каза проф. Киров и един друг конституционалист, когото ще перифразирам - превръщането на правовата държава в дрипа и пипането на конституцията с мазни пръсти. Бог да пази България", завърши Гешев.

След като направи изказването си, Гешев напусна парламента. Комисията гледа днес механизма за разследване на главния прокурор.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


253
Още по темата: парламентИван Гешев
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
3
 
23
 
! Отговори
бай Шопа преди 10 месеца
Тавариш гешефт, вече 10 години си в главната прокуратура, още колко ти трябва да ги укаушиш?
14
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Хайде всички мутри и чалгари от парламента - в затвора! Ще останете без парламент и без Кукубенд!
13
2
 
1
 
! Отговори
До 14 преди 10 месеца
Няма. Изпил си го всичкия и явно вече си отровен!
12
8
 
10
 
! Отговори
ППДБЛГБТ предатели преди 10 месеца
А САЩ ни готвят за жертвен агнец! С доклад за корупция ни подготвят. Казаха на нашите политици ППДБ и ГРОБ или правите коалиция и гласувате както трябва (за газ от САЩ, за оръжия и жива сила за Украйна, за закупуване на Американско ядрени гориво, за Американски бази, за още няколко милиарда за американски оръжия.. или ще минем на следващата стъпка и ще преборим корупцията у вас! А компромати не е като да няма. И за Кирчо и за Кокорчо и за Боко! ТА КОЙ Е ЗА ЗАТВОРА?????
11
17
 
4
 
! Отговори
В затвора има ли йод преди 10 месеца
Йодът свърши! таблетки ходих да купя до аптеката! Изкупени са. Свършили! Народът подивЕл! Маже, капе, пие! Както дойде тъй! Като метнат АТОМА да сме готови!
10
1
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Един няма в затвора за 33 г биеме световния рекорд по всички параграфи !
9
0
 
30
 
! Отговори
да бе преди 10 месеца
То ако беше то тогава почти всички политици от 89г насам, заедно с доста техни приближени, трябва да са в затвора. Няколко хиляди души съсипаха и продадоха България.
8
5
 
15
 
! Отговори
Ицо Мравояда с брада преди 10 месеца
да влиза в затвора веднага! Продаде България за някой друг грант от НПО-тата. Престъпник и предател е! Майцепродавец! Родоотстъпник!
7
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Чакаме разкритията за Бойко Гешев чака Бойко да му се обади и нищо да не ракриват
6
2
 
4
 
! Отговори
Виетнамси гутвац преди 10 месеца
Бисер, запази 3 церни, пластам на мясту.
5
1
 
36
 
! Отговори
НЕКЪФ ЧОВЕЧЕЦ преди 10 месеца
Хубави думи, но не идват ли малко късно /държавата вече е оглозгана/, и не са ли в противоречие с досегашното му поведение
4
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
за щастие виновни няма
3
4
 
18
 
! Отговори
Сержант преди 10 месеца
Прокуратурата се държи от мафията, за това *** толкова.
2
3
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Той казвал, отварял ни очите. Откакто го избраха не знам да има ефективно и добро обвинение срещу някой мафиот. И при предните също нямаше. Извод в тази държава не трябва да има главен прокурор. Много пари на вятъра и реално подпомага организираната престъпност
1
2
 
67
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
А досега защо не влизаха? Места ли нямаше?