Гешев към депутатите: Всички, извършили престъпления, ще влязат в затвора

Не ме е страх и няма да позволя да бъда плашен
Обновена: 25 май 2023 16:05 | 25 май 2023 16:00, Стела Стоянова
253
Гешев към депутатите: Всички, извършили престъпления, ще влязат в затвора
Снимка БГНЕС

Иван Гешев щял да остане на поста си и да свърши това, заради което е кандидатствал за поста главен прокурор. Това заяви той по време на заседанието на правната комисия в парламента.

Главният прокурор обясни, че това значи да вкара в затвора всички, извършили престъпления, след осъдителни присъди на българския съд, влезли в сила.

"От две години прокуратурата казва това, което се случва в момента - връщаме се в мутренските години в резултата на войната срещу съдебната власт, опитите за овладяване на съдебната власт и съзнателното рушене на институциите в интерес може би на това, което българските граждани наричат организирана престъпност, мафия, олигархия. Няма да използвам по-силни думи", каза Гешев.

Още по темата
"Това, което казах, се случва, и мисля, че това е видно за всички. Това, което аз ще заявя от името на българската прокуратура, е че тя е единна и че тя ще продължи да работи по същия начин, въпреки политическия натиск, въпреки всичко, което се случва, в интерес на народа и на хората", обясни той.

"Не ме е страх и няма да позволя да бъда плашен. Не я е страх и магистратската общност, вярвайте ми. И последното, което ще кажа преди да си тръгна - няма да участвам в нещо, което е предварително явно решено и което обслужва може би това, което определих като политическа мафия и което българските граждани определят като политическа мафия, политически боклук, олигархия и организирана престъпност. И няма да позволи да участвам, може би, в това, което каза проф. Киров и един друг конституционалист, когото ще перифразирам - превръщането на правовата държава в дрипа и пипането на конституцията с мазни пръсти. Бог да пази България", завърши Гешев.

След като направи изказването си, Гешев напусна парламента. Комисията гледа днес механизма за разследване на главния прокурор.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


253
Още по темата: парламентИван Гешев
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
115
0
 
2
 
! Отговори
до 140 преди 10 месеца
До Анониментя Масларова не ги открадна сама ! бяха цяла група от 6 човека !
114
0
 
5
 
! Отговори
тя преди 10 месеца
Браво ако го направиш ! Отдавно трябваше да го каже някой главен прокурор , но всички досега мълчаха !
113
0
 
1
 
! Отговори
Търко преди 10 месеца
Всички? Айде да почнем с двама. Двама депутати да влязат в затвора ще е приказка и ще може да промениш мнението на много народ за себе си. А на Десито да и изпия сока от бикините.
112
1
 
6
 
! Отговори
Съвет преди 10 месеца
Побързай , Гешев ! Побързай с арестите и затвора , защото ако те махнат утре, няма вече кой да направи това ! А ние чакаме !
111
0
 
5
 
! Отговори
бай 100ян преди 10 месеца
Имам една малка надежда.И тя е че този корумпиран Гешев така се е изпокарал с политиците че като му падне пердето-кат едното нищо ще вкара някой политик у панделата.Ей така на принципа - да не е сам прецакан.А и това е достоен exit . Просто крадците в якички сами ще си вкарат автогол.Това ми е надеждата.Вие как мислите?
110
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Дося що не го вършеше ?
109
3
 
7
 
! Отговори
Винкела преди 10 месеца
Kаскет първи април мина, стига се шегува.
108
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Ами че то повечето от населението нарушава закона, значи направо да оградят цялата страна.
107
0
 
6
 
! Отговори
Най-после! преди 10 месеца
От "атентата" до сега всичко, което ми стана ясно е, че г-н.Гешев е бил на ясно с всичките престъпления и до сега, просто не е имал причина да ги осъди. Сега обаче, когато са посегнали на него се задейства. Благодарим ви за самопризнанието г-н.Гешев, ще се осъдите ли за съучастник в тези престъпления тъй като сте точно такъв за дето ги прикривате толкова години?
106
2
 
5
 
! Отговори
:) преди 10 месеца
До сега ги пазеше а сега - пак ги пази но ги плаши.
105
1
 
2
 
! Отговори
агент 009 преди 10 месеца
късно е чадо, ВСС ти скроиха каскета...и ще те уволнят
104
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Много интересно - министърът на правосъдието никога не е бил изтински юрист - само е приказвал, че е учил , но не е показал диплом за юридическо образование с изпит !!! Стщото положение е и с финансовия министър , потопил България в дългове, Кокорчо - не е показал диплом за завършено образование !!!!! Кога Гешев ще поиска арест за престъпление към държавата България ????? Кога ,Гешев ?
103
0
 
4
 
! Отговори
До Истината е, че преди 10 месеца
значи гешефтара разследваше КТБ и фалита и! 100к страници изсписа обвинения! И никъде ама никъде не се поменаваха имената делян пеевски и ахмед доган! но американците по оня закон магнитски, показаха пряка вързка м/у делян пеески и офшорните фирми източвали КТБ! и веднага ама веднага след това гешефтара се покри! година след това се показа и почна да ми разправя как той щял да оправи ПТП! И там нищо не оправи! Та това дето го е казъл в заглавието важи с пълна сила. за него!
102
0
 
8
 
! Отговори
Т.е всички преди 10 месеца
лица, които сутринта придружиха Банкянския до следствието и скандираха "Бойко, Бойко!"? Ако цената Гербаджийските крадливи мyтpu, заедно с колегите им от ДПС да влязят в затвора да е да няма правителство и нови избори, аз съм готов да я платя. Тъкмо на следващите ПП-ДБ ще вземат 30-35% и няма да зависят от тези нагли къpлeжu...
101
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Присъдите ги издават отдавна не съдиите! Парите издават присъдите. Телефонните обаждания издават присъдите. Корупцията издава присъдите. Имаме ли съдии? Или свинари с тоги. Бивши корумпирани адвокати, синчета и дъщерички на крупни мафиоти.
100
1
 
1
 
! Отговори
преди 10 месеца
Категорично е невярно,че лице , извършило престъпление отива в затвора по закон! В случийте на 78а-последиците са глоба, а иначе-масовото наказание е пробация, глоба, или условно осъждане. Дори и в закона е записано-много малка част от извършилите престъления отиват в затвора. Не повече от една трета от присъдите са ефективен затвор.
99
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
До Истината е, че - И как подгони едрите риби? Като остави делата на трупчета ли? Ако имаш предвид Черепа - последният явно се е заигравал с руснаците и затова братята отвъд океана метнаха команда да бъде "ударен". Ако си мислиш, че Гешев го направи това, значи още вярваш в дядо Коледа. По-скоро "нашите" подшушнаха на Черепа, какво ще се случи и той естествено се изпари, преди да се е случило.
98
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Кьовеши да си води записки! Нашият великан изригна като вулкан!
97
2
 
3
 
! Отговори
Истината е, че преди 10 месеца
Откакто дойде Гешев и подгони едрите риби, изведнъж възникна "движението за промяна", искащо неговата оставка ! Дали случайно най-активните протестъри бяха доказано платени от мафиотски босове ?!!
96
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Присъдите ги издават съдиите след съдебни процеси. Време е Гешев да представя годни обвинения, вместо да бълва политически декларации.