СРП е разследвала фалшивите документи на Петков и Бориславова

Открити са и допълнителни нарушения
29 апр 2024 16:29, Нели Христова
105
СРП е разследвала фалшивите документи на Петков и Бориславова
Снимка: БГНЕС

Софийската районна прокуратура (СРП) ще се произнесе по досъдебно производство за документни и други престъпления, свързани с действия пред Агенция по вписванията след изготвянето на експертизи. Това заявиха оттам във връзка с множество запитвания от медии по повод подаден в ДАНС сигнал от Атанас Русев, председател на Управителния съвет на Сдружение "Да запазим Корал". Вчера и днес той заяви, че фалшифицирани документи с електронния подпис на Лена Бориславова са били използвани, за да бъде сменен Управителният съвет на Сдружението и така Кирил Петков да поеме министерския пост в служебния кабинет през 2012г.

От столичната прокуратура уточняват, че на 11 август 2023 г. е образувано досъдебно производство, което се води по чл. 313, ал. 1 от НК. Производството е образувано, за това, че е потвърдена неистина в писмено съобщение, изпратено от Лена Бориславова по електронен път до Агенция по вписванията, изискуемо по силата на Търговския закон за удостоверяване на обстоятелства - освобождаване на Кирил Петков от длъжността член на УС на Сдружение "Да запазим Корал" и избирането на негово място на Мартин Драгулев, като същото следва да е извършено на заседание на Общото събрание на Сдружението, за което се твърди, че е проведено на 06.05.2021г.

В хода на разследването са разпитани десет свидетели, проведени са и оперативно-издирвателни мероприятия. Към делото са приобщени множество относими документи, изискана е и справка от Сдружение "Да запазим Корал", допълват от СРП.

В хода на разследването са установени данни за извършване и на други документни престъпления - съставяне и използване на неистински документи, представени пред Агенция по вписванията. В тази връзка предстоят и още разпити на лица, имащи отношение към извършените действия, както и приобщаване на техни сравнителни образци на подписи и почерк.

По досъдебното производство в кратки срокове се очаква изготвянето на съдебно-графическа и техническа експертизи, след което наблюдаващият прокурор ще се произнесе по хода на делото и възможността по същото да бъдат евентуално привлечени в качеството им на обвиняеми лица, спрямо които се съберат доказателства за участие в документни и други престъпления, съобщават още от столичното обвинение.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


105
Още от Политика
Милошев не коментира Слави: Свързва ни голяма биография
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
98
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
От затвора някакви пишат в подкрепа на Кирчо и Лена.Тея там що имат интернет и отгоре на всичкото драскат платени коментари?Ама пращайте ги Кирчо и Лена при техните защитници да им се радват...Колко пъти ще прегазват безнаказано конституцията?
97
1
 
1
 
! Отговори
парапетчик преди 2 седмици
на снимката : лена - ох ше свърша ,,,,
96
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
ПП всеки ден ги разобличават. Големи мошенници. По-големи от предишните. От първия ден в политиката се занимават с далавери. Нямат спирка. Сега дойде времето да плащат.
95
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Киро си лъже от сутрин до вечер. Започна с гражданството, после чухме записа, ала-бала с президента мумурандум и пр. Сега нови фалшификации с документи. Този човек защо го търпят? Нямаме ли Президент, съд, прокуратура? Нямаме ли съзнателни и почтенни депутати, които да вземат мерки? Тези от ПП съвсем се оляха.
94
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Този чл. 313 не е ли същия, по който оправдаха Кирето, че излъга за гражданството. Нали съдът се произнесе и го оправда. Сега ще оправдаят и Ленчето, голяма работа, че подписвала други хора. Тя само е искала да покаже, че може да имитира чужди подписи. Все по-често си мисля, че тия от ПП наистина са невменяеми.
93
2
 
11
 
! Отговори
лицата киро и лена преди 2 седмици
Да се поставят в обща килия с парапет .
92
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
До Чудя се: Не се чуди! Алчността , лъжите , лицемерието , некадърността... ги съсипаха !Та те сами си се съсипаха ! Кой реши,че са готови да управляват държава ?Кой ги доведе за да съсипят държавата ? КОЙ ??????
91
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
А по казуса с кюлчетата злато, пачките с Евро и оръжие в спалнята на един бивш премиер, къде бяха медиите (купените и винаги покланящи се пред ББ медии), какво стана с разследването? В началото написаха, че независима английска лаборатория е потвърдила автентичността на снимките, после изведнъж всичко замлъкна. Всичко се покри в мъгла!
90
9
 
3
 
! Отговори
Чудя се преди 2 седмици
Как пък всички разследвания са само срещу членове и кадри на Продължаваме Промяната??? Другите са "бели, чисти и добри" ли??? Сякаш има някаква поръчка да бъдат дескридитирати, омоскарени и унижени всички от Продължаваме Промяната. КОЙ се страхува от тях и иска да ги съсипе, да ги откаже да се борят срещу мафията? #КОЙ?
89
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
За кражбата на Пеевски на Булгартабак нещо?
88
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
За кражбата Пеевски на Булгартабак нещо?
87
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
С Мишо Бирата какво стана?
86
5
 
9
 
! Отговори
избирателни преди 2 седмици
А ко стаа с пачки,кюлчета,Барцелона,КТБ,мама тоту....
85
7
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
ПП,ДБ особено триото Киро просто, Лена от парапета и Кокорчо -Асен Василев са, " Пази Боже, сляпо да прогледа!" Някакви си хорица, които с лакти и зъби си пробиват път напред, с клевети измами и връзки, случайно попаднали във властта, продали се за пари и постове. Никога повече!
84
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Какво става с огромния скандал с партия ПП (пачки и пудели) дори чувам Бойко Рашков водач на листа, е няма такива наглеци!
83
9
 
5
 
! Отговори
Имайте търпение! преди 2 седмици
Каквито и манипулации да измислят пето-колонниците срещу евро-атлантиците от ПП-ДБ в защита на Буда и Шиши-доказани руски шпиони, нищо не може да се промени, защото след войната Пентагонът е този, който ще диктува Световния ред, а не Буда и Шиши...
82
6
 
13
 
! Отговори
Гражданин преди 2 седмици
До 62. Глу.пав променкаджия, че те ПП са най-голямата мафия бе! Кьорав ли си?
81
3
 
7
 
! Отговори
Реалист преди 2 седмици
До неразбиращ. А ти кой и какъв си всъщност и как реши, че си умен? И как пък всеки политик като го уличат в нещо започва с оправданията "политическа бухалка", "компромат", "натиск" и тем подобни. А пудели като теб ги защитават.
80
2
 
6
 
! Отговори
До Анонимен 59 преди 2 седмици
Бутнали ги , бе! Ами то само ги бутат ПП-правителствата, Слави, Борисов,......Като са толкова нестабилни, значи не трябва да имат правителства. Бутат ги собствената им некадърност и лакомия.
79
10
 
3
 
! Отговори
Македонец преди 2 седмици
Боже, колоко дупе давци на Боко и Шиши има тук.