Гешев към депутатите: Всички, извършили престъпления, ще влязат в затвора

Не ме е страх и няма да позволя да бъда плашен
Обновена: 25 май 2023 16:05 | 25 май 2023 16:00, Стела Стоянова
253
Гешев към депутатите: Всички, извършили престъпления, ще влязат в затвора
Снимка БГНЕС

Иван Гешев щял да остане на поста си и да свърши това, заради което е кандидатствал за поста главен прокурор. Това заяви той по време на заседанието на правната комисия в парламента.

Главният прокурор обясни, че това значи да вкара в затвора всички, извършили престъпления, след осъдителни присъди на българския съд, влезли в сила.

"От две години прокуратурата казва това, което се случва в момента - връщаме се в мутренските години в резултата на войната срещу съдебната власт, опитите за овладяване на съдебната власт и съзнателното рушене на институциите в интерес може би на това, което българските граждани наричат организирана престъпност, мафия, олигархия. Няма да използвам по-силни думи", каза Гешев.

Още по темата
"Това, което казах, се случва, и мисля, че това е видно за всички. Това, което аз ще заявя от името на българската прокуратура, е че тя е единна и че тя ще продължи да работи по същия начин, въпреки политическия натиск, въпреки всичко, което се случва, в интерес на народа и на хората", обясни той.

"Не ме е страх и няма да позволя да бъда плашен. Не я е страх и магистратската общност, вярвайте ми. И последното, което ще кажа преди да си тръгна - няма да участвам в нещо, което е предварително явно решено и което обслужва може би това, което определих като политическа мафия и което българските граждани определят като политическа мафия, политически боклук, олигархия и организирана престъпност. И няма да позволи да участвам, може би, в това, което каза проф. Киров и един друг конституционалист, когото ще перифразирам - превръщането на правовата държава в дрипа и пипането на конституцията с мазни пръсти. Бог да пази България", завърши Гешев.

След като направи изказването си, Гешев напусна парламента. Комисията гледа днес механизма за разследване на главния прокурор.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


253
Още по темата: парламентИван Гешев
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
95
2
 
3
 
! Отговори
Копиларов лайв преди 10 месеца
Гешов е психично болен, сам си вярва на приказките, затова бокича реши че е рисково да го държат, защото е не само глупав ами и пцихо. Макар че то беше ясно още от началото че е такъв, не знам защо тиквун чак сега се светна.
94
1
 
7
 
! Отговори
ТУК ГЕШЕФТУРА 1 преди 10 месеца
ще арестувам всички без БОЙКО И ПЕЕВСКИ - те са мои хора ! чудех се кво да правя и с Къро ама тве взеха че го убиха !
93
0
 
4
 
! Отговори
OMG_Lucker преди 10 месеца
А ДАНО! Ама... сме ги чували подобни закани и знаем, че е НАДАЛИ...
92
0
 
10
 
! Отговори
Увалиев преди 10 месеца
гербаджиите се кълняха в гешефта, врещяха тук как нагънал мафията и черепа, а сега изведнъж излезе най-черната увца. Как така се преобухте за няколко дена бе друзя гепаджии?
91
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
"Късно е либе за китка."
90
1
 
4
 
! Отговори
пришълецът преди 10 месеца
Ти да видиш:))))
89
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Този нали е главен прокурор от поне 3 години? Защо чак сега реши, че трябва да си върши работата? Досега нямаше ли престъпници? Да не би да са си плащали, за да не ги закачат? "Сетила се Мара да се побара".
88
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Е за това е имало "Народен съд" в БГто. Сега стана ли им ясно на някои демократи????
87
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
всички извършили престъпления в затвора заедно с гешев който е мълчал за престъпленията
86
0
 
11
 
! Отговори
Мамин убавец! преди 10 месеца
Гейшеф, половин мандат, къде беше бе, герой?
85
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
А тоя къде си мисли,че ще го пратят на екскурзия ли
84
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Че имаме ли толкова затвори?
83
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Гешев :( момчето ми....не ти хареса дипломатическия пост ли?? Да не ти дадоха на Филчев посолството в Таджикистан "Плод-Зеленчука"??
82
0
 
13
 
! Отговори
бг смешки 2 преди 10 месеца
навремето имаше един гл прокруор дето ги разправяше същите измислишлиотини като този че шял да арестува мутрите , тези които разграбиха държавата а не арестува НИКОЙ ! мисля че беше Филчев до колкото помня ....този е още по-зле защото освен че нищо не прави изптлнява и поръчки на някакви задкуилисни кръгове ! абе мн е зле положението !
81
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Гешка, душко, само в бъдеще време спрегаш глаголите. А в минало време нема нищо.
80
1
 
6
 
! Отговори
Така де преди 10 месеца
Ама тоя що не е с раирана пижама? Ще, ще, всичкия бъдеще време, аре ве, свършете нещо
79
0
 
9
 
! Отговори
Басри Къдриев преди 10 месеца
Когато стъпваше в длъжност на главен прокурор, гешеф се зарече да разследва всички големи далавери от началото на прехода и да накаже тези които "ограбиха" "труда" на родителите ни. Само забрави да спомене какво му пречеше да направи това докато беше зам. главен прокурор. А и вече три години чакаме да осъди некой крадец от прехода. Виждам че тук има тутрутки дет се превъзнасят по приказките на гешеф, или се правят на ударени или са кyxи *** като гешефта.
78
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
ааааа няма такаъв филм!!!...ще чакаме ние на някаква случайност гл. ни прокурор да заработел като Кьовеши!!! а глупаците ще му се радват и ще го подкрепят от там нататъкв борбата с престъпността....толкова ли сте прости бе!!!! толкова ли сте прости българи!!! ужс! :(((
77
0
 
4
 
! Отговори
toti преди 10 месеца
Тия приказки ии...от кога ги слуша народа и ...кервана си върви....а народа ,,пий водица ,за малко спри и дий воле дийййййй''!!Много е важно да останеш докрай МЪЖ !!!
76
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Хора,които ще свършат работата действат, не говорят. Всяка седмица закани,и никакви действия. Списъка е голям,и ако се мотаеш 10 мандата няма да ти стигнат.