От днес настаняват в контейнери до 8 души останалите без къщи от пожар

Във Воден трябва да пристигнат 15 дома на колела
21 юли 2024 08:55, Петър Бойчев
113
От днес настаняват в контейнери до 8 души останалите без къщи от пожар
Снимка БГНЕС

От днес днес държавата ще осигурява временни жилища за хора, чиито къщи са изгорели в пожарите. След като президентът Румен Радев призова правителството да вземе мерки, а премиерът Димитър Главчев отговори, че досега молби не са постъпвали, вътрешният министър Калин Стоянов обяви, че още в неделя във Воден ще бъдат доставени 15 контейнера.

Днес започва доставка на контейнери за живеене, логистиката вече е направена, обяви Стоянов. Той обеща МВР да се погрижи за жителите на Воден и Крайново, които загубиха домовете си.

Очаква се в района да бъдат закарани 15 контейнера. Всеки от тях е годен за живеене, имат санитарни възли. По думите му във всеки контейнер могат да живеят между пет и осем души.

Според кмета на община Болярово са нужни 20 фургона. Той каза това пред президента Румен Радев, който предложи да бъдат докарани подвижни къщи от бежански центрове.

Във Воден вече са монтирани фургоните, дарени от Делян Пеевски, пише 24 часа.

Служебният премиер Димитър Главчев отрече, че има хора, на които е отказано настаняване.

"Не е имало такива заявки въобще. В Агенцията за социално подпомагане няма такива заявления", каза министър-председателят.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


113
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
87
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
да бъдат докарани подвижни къщи от бежански центрове . изгонвайте арабите бежанците от България а не украинците арабите изгонвайте ги OT България *** джихадисти
86
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
да бъдат докарани подвижни къщи от бежански центрове .изгонвайте бежанците от България а не украинците арабите изгонвайте не ги искам на работа в България *** джихадисти
85
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
да бъдат докарани подвижни къщи от бежански центрове.изгонвайте бежанците от България а не украинците арабите изгонвайте
84
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
да бъдат докарани подвижни къщи от бежански центрове.изгонвайте бежанците от България
83
1
 
2
 
! Отговори
Бау преди 1 месец
Да ги донесат! Ще си ги закарам на лозята! Никой няма да отиде там, освен с цел - присвояване! Повечето къщи по неизгорелите села, а и в частично засегнатите са празни и хората вече се само настаниха! Никой няма да откаже да разполага и с фургон! Един на пчелина, един на бахчата, един на лозето! След едно наводнение към южното черноморие, Цецерон закара цял камион бяла техника - подарък от партия Греб!
82
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До Анонимен53 да посочат къде в Европа у рките са по хотелите и курортите .
81
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Трета година отглеждане и изхранваме хиляди украинско прошляяци на морето и по балкана,обаче тия 15-20 семейства които пострадаха от пожарите ще ги наврем в металните кутии,е нямам думи!!!
80
1
 
6
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 1 месец
Как да има като пострадалите нито могат да пишат, нито да четат и държавата не ги интересува.... те само псуват държавата и друго не могат.
79
1
 
10
 
! Отговори
до 83 преди 1 месец
""""А този контейнер като го нагрее слънцето сигурно става 60 градуса вътре.""" ---- Пак по-добре от нищо!!!! Алтернативата е, да останат на пътя, без покрив, забравени от всички!
78
0
 
9
 
! Отговори
Гиб Мелсън преди 1 месец
Много красиви фургони. Модел "Винету".
77
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
А този контейнер като го нагрее слънцето сигурно става 60 градуса вътре.
76
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Защо, защото украинци не са свикнали в контейнери като вас.
75
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Калва е тази тоалетна? Къде е мъжкия и женския и вход? Едно левче ли струва за едно влизане в нея? Ще има ли някакъв контрольор на входа да събира пари? Може да направите селцето за туристически място с тия малки клозетни хотелчета!
74
0
 
32
 
! Отговори
Зелен древен тролъ преди 1 месец
В тоя контейнер осем депутата родили тази гениална идея дали ше можем да ги натъпчем и донатъпчем да си съберат и шкембетата вътре ? Да усетят близостта си в душегубката за сплотяване и консолидиране на политическото си единство произлизащо от единоначалието обусловено от световното положение .
73
0
 
22
 
! Отговори
Идея докато АЗ летя преди 1 месец
Ако ги натъпчем добре като в градски автобус в час пик ще икономисаме още пари за туй онуй и алабала.
72
4
 
5
 
! Отговори
Георги Илиев Митев преди 1 месец
Милиционерите упорито работят за емигрантите. Може и да се простят със службицата си, ако доставят фургони от бежанските лагери. " Калинката " е явен самозванец и поддръжник на бившите комунисти и номенклатурата на другаря Бойко Борисов. Президентът Радев очевидно е срещу Калинката което си е от старото ни тоталитарно минало от времето на другаря Тодор Живков през което имаше явна омраза между фуражки ( военни ) и милиционери . Народа трябва да се държи в страх и подчинение на номенклатурата и
71
1
 
30
 
! Отговори
До 73 преди 1 месец
Само мощни протести може да променят ситуацията, но на никой не му пука. Хората чакат на километрични опашки за да се пекат на море в Гърция. Други вече се излежават под шезлонгите.
70
21
 
5
 
! Отговори
няма преди 1 месец
останали без дом,има едни алчни същества,дето са на принципа шамар да е ,ама на аванта,и ще предпочетат да се заврат във фургони,но не да отидат в някой от безбройните си палати от скъперничество,български манталитет да не казвам ци га ния,какво да ги правиш
69
13
 
14
 
! Отговори
Така,така преди 1 месец
Днес платихме ли си милиона на Боташ?Защото 20 къщи по 50000 лв.са точно един милион.Но чекмеджето на Радев трябва да се пълни.
68
11
 
6
 
! Отговори
Фют преди 1 месец
Прочетох малко информация за селата Воден и Крайново. Намират се на няколко километра от границата с Турция. Във Воден живеят 311 човека. В Крайново-42. Къщи палати, с климатици във всяка от двете стаи. Кмет на двете села от 1995 година- Христо Христов-БСП. Ех Бойко, ако беше сложил кмет от ГЕРБ, сега чебурашките можеха персонално да те оплюват