Сирски увери: Русия не е напреднала и метър в Покровск

Операцията в Курск вървяла добре
Обновена: 6 сеп 2024 08:49 | 6 сеп 2024 08:16, Александър Попов
313
Сирски увери: Русия не е напреднала и метър в Покровск
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Главнокомандващият Въоръжените сили на Украйна (ВСУ) Олександър Сирски увери, че операцията в граничната руска Курска област върви добре, а армията на Русия не напредва към Покровск, предаде Ройтерс.

"През последните шест дни врагът не е напреднал с нито един метър в посока Покровск. С други думи нашата стратегия работи", каза Сирски в интервю за американската телевизия Си Ен Ен. Той добави, че ВСУ са регистрирали намаляване на интензивността на руския обстрел и настъпление и в други направления.

По-рано днес украинските власти съобщиха, че евакуирането на хора с влакове от Покровск е спряно в момент, когато руската армия е на по-малко от 10 километра от града, който е важен транспортен възел в източната Донецка област.

Украйна призовава своите западни партньори да й доставят повече оръжия и да позволят тяхното използване по-дълбоко навътре в Русия.

Днес Зеленски ще участва в среща в Германия на министрите на отбраната на държавите от т. нар. Контактна група за Украйна - държавите, които доставят оръжия на Киев - и ще призове по-конкретно за доставката на повече ракети с голям обсег и на средства за противовъздушна отбрана, съобщи списание "Шпигел", цитирано от Ройтерс.

Освен това се очаква украинският президент да посети по-късно този месец САЩ, където да представи на американския си колега Джо Байдън "план за победа".

Вашингтон е ключов съюзник на Киев, като му предостави военна помощ за десетки милиарди долари.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


313
Още от НОТИФИКАЦИИ
Боян Чуков: Води се Трета световна война на много фронтове
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
283
1
 
0
 
! Отговори
Юлиян преди 1 седмица
Далеч не е така.Украинците няма да стигнат за толкова дълго.Дели на 4 и пиши месеци.
282
1
 
7
 
! Отговори
Юлиян преди 1 седмица
Командирът на 47 ОМБр Николай Мелник:Ако линията на фронта край Покровск е стабилна,то аз съм балерина.Истината е,че ни грози обкръжение.Няма нищо вярно в думите на Сирски и Зеленски.
281
2
 
3
 
! Отговори
Юлиян преди 1 седмица
След кланетата на евреите на територията на Украйна през Втората световна война извършвани от украинските националисти,в СССР се появи една пословица:когда хохол родился,еврей заплакал!Сега обаче Зеленски"изравни резултата" с "един удар" и поведе с няколкостотин хиляди на нула.Имам чувството,че нарочно им го връща.Сега звучи така:когда Зеленски стал у власти,вся Украина заплакала и конца етому не видно!Разказа им играта "украинецът".
280
2
 
4
 
! Отговори
Юлиян до 268 преди 1 седмица
"Шанс нямат"!Имат пълно превъзходство в стратегическите ядрени оръжия.
279
0
 
6
 
! Отговори
Юлиян преди 1 седмица
Ако днес не са напреднали в Покровск,значи са напреднали на друго място.Украинската отбрана постоянно се пропуква,всеки ден,ту на едно,ту на друго място.Явно си казва думата липсата на резерви.
278
9
 
0
 
! Отговори
Зеленски преди 1 седмица
Получава още оръжия и ще получава до пълната капитулация на Блатная и самоубийството (убийството) на Най-Голямото Съветско Джудже.
277
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Интересно, тогава защо спряхте движението на евакуационните влакове? Не ги ли спряхте заради приближаването на руснаците? Като няма приближаване пускай бе умник.
276
1
 
9
 
! Отговори
Вината на Д.Кулеба преди 1 седмица
Терористът и екстремист Алексей Арестович смята, че уволнението на украинския външен министър Кулеба е свързано с позицията му по отношение на мира с Русия.Люсен твърди, че Кулеба неофициално е предложил на Зеленски незабавно да сключи мир с Русия при всякакви условия.По-добре е да сключим мир сега, отколкото да се откажем от Одеса по-късно, цитира той Кулеба.
275
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Има много обяснения. Стигнали район с високи сгради. Разширяват зоната. За сметка на това, настъплението в Курск приключи. Има само джиткане с бронирани коли насам натам.
274
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
По телемаратона не е, но погледнете картите на УКРАИНСКИЯ дипстейт, прочетете Форбс какво пише по въпроса, а и Нюйорк таймс Билд, а също и руските медии.... Аман от демагогия, лъжи и пропаганда. И аз не разбирам как тези лъжи и пропагандибпомагат на укрофашагите? На пример един блогет от бившия десен сектор в Полтава твърди, че труповете на офицерите от военното училище вече са повече от 700. А защо укро медиите лъжат, че са около 50 загиналите? Как им помага това- незнам само за смях стават.
273
4
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Сега има нова опорка-всички делфини и китове са руски шпиони и трябва да се унищожат! Боже, колко глупост има в този запад,Боже!?
272
5
 
15
 
! Отговори
БПФ преди 1 седмица
266: мюсюлманите признават Христос за велик пророк и учител. Глyпак си както всеки русофоб.
271
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
ако не вярваш питай брат ми лъжеца.
270
5
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
"Метър" може и да не са, но километри напредват руснаците, не си играят с "метър"!
269
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
До до 258Руснаците не воюват с Пентагона, други воюват там.
268
5
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Лъжеш , бе Сирски, през ден-два гледаме сводките от неутрални източници и Русия напредва! И дано тези укро бандити, които пускаха горящите пламъци от дронове в гората, да си получат заслуженото!
267
4
 
27
 
! Отговори
Не е баш тъй преди 1 седмица
До до 258: Русия няма шанс срещу Пентагона? Русия има повече ядрени заряди от САЩ, Великобритания и Франция взети заедно. И хиперзвукови тактически ракети, които дори САЩ още нямат.
266
25
 
6
 
! Отговори
до 258 преди 1 седмица
Тъкмо обратното на това, което ти казваш, а именно: Крепостните нямат шанс срещу Пентагона.
265
4
 
23
 
! Отговори
Дани преди 1 седмица
Телеграм си е много добър източник на новини, особено като видеш видео с вдигнато знаме над поредното село.Добра му е тревата на Сирски. Не зная какво ще каже след месец.
264
24
 
4
 
! Отговори
до 266 преди 1 седмица
Да черпиш инфо от Телеграм е все едно да учиш християнство от корана.Анадън му,Чебурашка?