Митничари откриха над 21 кг канабис на Калотина

Дрогата била в камион със сръбска регистрация
5 сеп 2024 20:30, Анисия Иванова
2
Митничари откриха над 21 кг канабис на Калотина
Снимка: Агенция "Митници"

Митничари от МП "Калотина" задържаха над 21 кг канабис при проверка на влизащ в страната товарен автомобил.

Около 01:15 ч. на 04.09.2024 г. на трасе "Входящи тежкотоварни МПС" пристигнал товарен автомобил със сръбски регистрационни номера. При проверка водачът на товарния автомобил – гражданин на Сърбия, представил на митническия служител съпътстващите товара документи – транзитна митническа декларация и международна товарителница. При преглед на пломбата инспекторът се усъмнил в коректността ѝ.

Митническите служители предприели физическа проверка в товарния отсек на прикаченото полуремарке. В него върху последния ред стоки имало поставени 3 кашона, плътно увити в прозрачно фолио. При отварянето им било установено, че същите съдържат 20 пакета зелена тревиста маса. Извършеният полеви тест реагирал положително на марихуана.

Незабавно било предприето претърсване и изземване в условията на неотложност на товарната композиция с влекач. Общото тегло на иззетата маса, ведно с пликовете, е 21,600 кг.

Под ръководството на Софийската окръжна прокуратура се водят действия по разследване по досъдебно производство за контрабанда на високорисково наркотично вещество. С постановление на прокурор от Софийската окръжна прокуратура водачът на превозното средство е привлечен в качеството на обвиняем за незаконно пренасяне през границата на страната на високорисково наркотично вещество – канабис. Лицето е задържано за срок до 72 часа.

Предстои да бъде внесено в съда искане за вземане на мярка за неотклонение "задържане под стража" спрямо обвиняемия.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2
Още от Страната
НСО с мерки за сигурност за честванията на Съединението в Пловдив утре
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
ЕС геьовете и сащ геьовете и украйнските геьове е разрешен канабиса в ЕС пефкат депутати от ЕП ,сащ пафкат сенатори и съдии южноафриканци ,а в Украйна пафка Зеленски ))
1
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
в Европа и белия свят е легално, стига сте симулирали работа