Калин Стоянов: Започваме доставката на контейнери за село Воден

Стават въпрос за 15 контейнера, в тях ще живеят между 5 и 8 човека
20 юли 2024 19:02, Красимир Ангелов
202
Калин Стоянов: Започваме доставката на контейнери за село Воден
Снимка: БГНЕС

Министерството на вътрешните работи започва от утре доставянето на контейнери за живеене на пострадалите от големия пожар в село Воден, обяви министърът на вътрешните работи Калин Стоянов, цитиран от БГНЕС.

Вътрешният министър обяви, че МВР има възможност да осигури контейнери за живеене на пострадалите жители от селата Воден и Крайново. Към момента е направен разчет на това, с което разполагат.

"Става въпрос за 15 контейнера, като в по-голямата част от тях има възможност да живеят от пет до осем човека, а другите са за трима-четирима човека", обясни вътрешният министър.

Още по темата
Той успокои всички пострадали от двете села, че МВР ще се погрижи за тях.

"От утре започва поетапното доставяне на контейнерите. В момента заедно с областния управител, с който правим цялата организация, ще се мине по дворовете на пострадалите хора, за да се разгледа терена, как ще бъдат поставени и каква ще бъде комуникацията", заяви министър Стоянов.

Село Воден беше посетено днес и от президента Румен Радев, който разговаря преди това с кмета на община Болярово Христо Христов. Президентът подчерта, че парите не трябва да се насочват само и единствено за техника, а да се помисли и за хората – летците и инженерите, които да у обслужват.

Над Воден прелетя и съпредседателят на „Продължаваме промяната-Демократична България“ Кирил Петков, който беше в компанията на бившия премиер акад. Николай Денков. Според Петков са необходими няколко малки самолета с термокамери, които да предупреждават за пожари.

В самото село Петков и Денков бяха посрещнати от пострадали хора на нож.  „Изчезвайте екскурзианти такива! Изчезвайте, да ви няма. Екскурзианти не ми трябват“, обърна се пострадал жител към Петков, когато политикът поиска да разговаря с него. Други от хората все пак разговаряха с дошлите на място политици.

Големият пожар в село Воден нанеси огромни материални щети на местните жители. В сряда селото буквално беше обкръжено от огнената стихия, а местните му жители бяха оставени сами на себе си да се спасяват. По чудо нямаше човешки жертви, но множество същи бяха изгорени.

По-рано днес кметът Христов обяви, че в момента пожарът е локализиран с оставащи огнища.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


202
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
166
0
 
1
 
! Отговори
Банкеръ преди 1 месец
Фургонистан.Барем да ги подредят в права линия,да им свържат канализацията.Абе така или иначе всичко ще се прави наново да се изправят и улиците и пречиствателна станция да се направи.Дълбок сондаж също е необходим.Сметката обаче ще излезе абсурдна и пак ще си останат външните клозети нали.
165
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Искаме оставка,А не доставка.
164
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До Хахаха 162 К уку бяха други
163
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
С нетърпение чакаме войната да свърши, Нарко Клоуна да си "сметката" и укрофитеците да нямат повече статус "бежанци"!!!
162
2
 
8
 
! Отговори
До 164 преди 1 месец
Е значи трябва да храним украинските нагли мързеливци ,а ти ни обясняваш ,че Еди кой си бил мързелив ,я се скрий
161
0
 
7
 
! Отговори
До 169 преди 1 месец
Ама имам една състудентка от Варна и сега работи в общината.Тя разказва,че такава простотия не е виждала ,за помощи за бежанец се реди ,а с кола за 10000 евро та и хотела държавата му го плаща
160
1
 
7
 
! Отговори
До 164 преди 1 месец
И това им дава право да наглеят тук .Хотела им трябвало да бъде еди си колко си звезди деца им трябвало да бъдат еди коя си детска градина.Шофира ми като екстремист албанец.и това били бегълци от войната Аре у лево да си я държат украинската простотия в Уколандията или да си я носят там ,където ще я търпят тук никой с нищо не им е длъжен
159
3
 
3
 
! Отговори
Пффф преди 1 месец
До 166. Пълни лъжи на гербелястите!
158
3
 
6
 
! Отговори
До 163 преди 1 месец
Бъркаш.Първо и България е в тоя ЕС и от две години само си плаща вноската като член на тоя ЕС,а обратно към България пари не са връщани ,както е било преди .То за това и дълга се вдига токова много.И това го направиха прос100 Киро и компания
157
0
 
9
 
! Отговори
Мвр джипове ... мдаа преди 1 месец
МВР си купуви 16 луксозни лимузини и джипове "Ауди" за близо 4 млн. лв.(!!!!) да се гъзареят, но за техника срещу пожари НЯМА!!! Санким ако не са в Ауди, едни от скъпите марки, няма да го бъде!
156
12
 
3
 
! Отговори
Леманс преди 1 месец
Абе стига с тези украинци бре! Хората бягат от Война, Европа им помага да оцелеят. Нашите мързеливи мърльовци не си изчистили стърнищата и сухата трева, не са направили нищо да потушат пожара, докато е бил в начален стадий, само са гледали, сега рават, все чакат наготово някой да ги обгрижва като малки деца.
155
3
 
4
 
! Отговори
Г557дт преди 1 месец
На украинците плаца Европейския съюз!На българите плаща служебното правителство на Бойко Борисов! От ГЕРБ само мизерия, да има за тях да крадат!
154
8
 
3
 
! Отговори
Хахаха преди 1 месец
Някакъв пияница неадекватен казал :" Изчезвайте", а медиите на Боко и Шиши пресилват нещата. Човекът е бил куку.
153
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
А защо украинците са по хотели и почивни бази, българите не заслужават ли подобно отношение. Угаси държавата, абсолютна мащеха за своите. Политиците са главните виновници и те трябва да построят къщи на хората щом не са ги опазили с адекватни закони и решения. Субсидията на всички партии трябва да отиде за това.
152
1
 
2
 
! Отговори
ДОЛНЮ преди 1 месец
ТРЕПЕТЕ Х.АЗ.АА.РСКИТЕ П.А.Р.АЗИТИ...ЧЕРПЕТЕ ГИ С КОКТЕЙЛИ АЛКОХОЛ И МИШЕМОРКА...НЕ ОТКАЗВАТ АВАНТА...ЧЕ БАРЕМ ОСВОБОДЯТ НЯКОЯ СГАЯ В ХОТЕЛ ЗА БЪЛГАРИТЕ...А ДЕБЕЛОТО ДЕТЕ НАСТАНЕТЕ В ФУРГОН ЗА ДЕН ДВА ДА ВИДИМ КАК ЩЕ ОЦЕЛЕЕ..
151
2
 
13
 
! Отговори
асдаа преди 1 месец
Айде бе... Я в контейнерите докарайте окраинците. Пък хората от Воден да отидат в техните хотели със закуска, обяд, вечеря, басейн, сауна и всичко безплатно.
150
1
 
9
 
! Отговори
Гиб Мелсън преди 1 месец
Оставете един контейнер в селото за депутати на Винету да поживеят една седмица в този контейнер и така да покажат съпричастност с пострадалите селяни. От пет до осем депутата в един контейнер. Само една седмица.
149
1
 
9
 
! Отговори
Гиб Мелсън преди 1 месец
Сигурно е много яко да живееш в контейнер на 40 градуса навън. Колко ли ще е в контейнера? Слава на Винету! Най великия пожарникар в галактиката!
148
1
 
4
 
! Отговори
Тиквун преди 1 месец
пускам дъждовете, екскурзианти
147
1
 
4
 
! Отговори
До 150 преди 1 месец
Ами аз и без хапчета ги познавам,познавал съм около 10 и са ми ясни там всичко е като стихотворение едно и също научено на изуст