Младите все повече употребяват наркотици, възрастните не ги подкрепят

Младото поколение иска да е различно и да пробва целия свят
Обновена: 2 юли 2024 18:04 | 2 юли 2024 18:00, Инна Ангелова
53

Драстично спада възрастта на младите хора, които са опитвали или са зависими от наркотици. В някои случаи се говори за деца под 10-годишна възраст. Психолозите твърдят, че вече като пандемия се развиват и различни видове зависимости. Тенденцията не е от сега, а от много време.

"Поне от десетина години възрастта започва да пада. Не се променя, само възрастта отива надолу, а самата динамика и начин на живот се променя при младите хора. Все по-рано се опитват да навлязат в живота, имат прекалено голям достъп до всякаква информация", коментира създателят на Център за терапия за зависими Павел Павлов в ефира на "Директно".

Според Павлов една от основните причини е любопитството сред младите, то е съчетано с  липсата на подкрепа от възрастни води до това експериментите им да експериментират с наркотиците.

"Младите хора искат да са важни, да са интересни, да са различни, да пробват целия свят. Когато създаваме една мода, че когато той употреби някакво вещество ще бъде интересен, ще бъде забавно, когато няма ограмотяването, че това нещо ще има сериозни последствия в бъдещето и когато няма избор, започват да експериментират с вещества", разясни Павлов пред Bulgaria ON AIR.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


53
Още от Страната
МОСВ: Използвайте алтернативна вода за напояване
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
5
 
4
 
! Отговори
БТАаа преди 4 дни
До Възрастна сарица Ми ще друсаш с тях бе човек :D . Явно това е модерно , заедно с мама и тате на пейката в парка , шмъркате или пафкате като едно истинско семейство
10
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 дни
Само 1-2 пъти съм си купувал дрога, повечето пъти са ме "черпали", а вече съм на 44 години, явно отдавна е това нещо комрадс :)))
9
0
 
11
 
! Отговори
Възрастна сарица преди 4 дни
И как точно трябва да ги подкрепя?
8
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 дни
след като проблемът с наркотиците е толкова голям защо никога не съм виждал някой да се дрогира?живея в София ако реша да се върна пеша от работа вървя през два квартала уж се водят дори скъпи във всяка градинка има наредени напиващи се хора предимно мъже. понякога има лежащи на земята понякога по пейки ,рейсове и трамвай смърдят на хмел,ракия и други видове бълвочч. или тва е нормално ?
7
1
 
23
 
! Отговори
Е кой им ги продава? преди 4 дни
Проблемът се решава при източника, а не с общи приказки и констатации за резултата от бездействието на някои общоизвестни системи.
6
1
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 4 дни
В Китай няма наркотици - смърна присъда , независимо дали си дълър или наркоман.. Китай е минал през опиумни войни , и това е единственото лечение от наркотици.
5
0
 
24
 
! Отговори
Възрастен преди 4 дни
Няма как да подкрепям младите в това, че приемат наркотици. Съжалявам.
4
5
 
9
 
! Отговори
Стига едно преди 4 дни
И също бре opku. Така когато се арестуват хора с половин джойнт, в същото време се насърчава употреба на тежки наркотици. Вие сте най-просто племе, в най-пропадналото място в Европа
3
10
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 дни
Друсайте се спокойно, живота си е ваш.
2
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 дни
от кво са зависими от хероин ли ? В България хероин употребяват само клошари
1
10
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 дни
виждаме и възрастните светци как залягат над ракията не се притеснявайте.