Путин преследва окончателен край на войната и унищожаване на Украйна

Той отхвърля участие на Русия в смислени преговори за прекратяване на огъня
Обновена: 6 юли 2024 14:12 | 6 юли 2024 14:01, Елка Василева
424
Путин преследва окончателен край на войната и унищожаване на Украйна
Снимка: архив, БГНЕС

Президентът на Русия Владимир Путин използва срещата с унгарския премиер Виктор Орбан на 5 юли, за да се противопостави изцяло на преговорите за прекратяване на огъня. Той се ангажира да преследва „окончателен“ край на войната, който да постигне целта му да унищожи украинската държавност, пише Институтът за изучаване на войната (ISW).

Още по темата
Путин изрично отхвърля участие на Русия в смислени преговори за споразумение за прекратяване на огъня. Според него споразумение между Русия и Украйна не трябва да води до временно прекратяване на огъня, тъй като това би позволило на Украйна да се прегрупира и превъоръжи. По думите му Русия предпочита „пълен“ и „окончателен“ край на конфликта.

В момента обаче Путин не желае да приеме нищо друго освен унищожаването на украинската държавност и идентичност, както неговите забележки и искания последователно са илюстрирали. Той настоява както за предаване на значителна част от територията и хората на Украйна на Русия, така и за украинска военна капитулация още преди началото на преговорите.

Увереността на Путин в способността на Русия да насърчи капитулацията или да спечели продължителна война на изтощение се основава на оценката, че Украйна няма да бъде в състояние да проведе оперативно значими контранастъпателни операции, допълват от института.

Въображаемите граници на „Новоросия“ обаче се оспорват сред руските ултранационалисти и Путин и Кремъл рутинно посочват, че имат цели за териториално завладяване отвъд административните граници на четирите области, които Русия е анексирала незаконно.

Подобни материали четете на Investor.bg

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


424
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
368
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Разбирасе че *** зеленски е изцяло виновен за това, прекалено си е повярвал че някой от Америка ще помогне а заради него държавата му ще загине, защото се кланя на измислени герой, а Америка се меша както винаги там където не и е мясото
367
6
 
12
 
! Отговори
СлаваНаПутин преди 2 месеца
А англо- краварете преследваха с тази война окончателен край на държавността в Русия ,нейното унищожаване,разпарчстосване и ограбване на богатствата и чрез назначаването на послушни, продажни и дрогираши се *** и планирани Майдани. За това планираха ,подпалиха, финансираха и подържаха тази война с всякакви средства.Не случайно саксовете излязоха и от ЕС-а,за да печелят от войната, а не да плащат както евро- гейски те *** .
366
10
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Путин сигурно си мисли, че е безсмъртен. Е да ама не.
365
4
 
4
 
! Отговори
Вагинир преди 2 месеца
От Белград до Китай е било бълггарско. Осемстотна година идват прокудените от викингите росси и с наглост интригантство и жестокост започвват грабежа който продължава и днес.Кпнфуций е казал" Аз съм ученик на бъллгарите".
364
15
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Русофилът е неграмотен дори и с висше образование. Да прочете санстефанския мирен договор и всичките злини, които ни е докарала Русия и тогава да говори.
363
6
 
13
 
! Отговори
Сът преди 2 месеца
Путин нищо не преследва! Той се нагажда всеки ден според ситуацията! От началото на войната се смениха поне 7-8 опорки за това,защо е нападнал Украйна..
362
1
 
3
 
! Отговори
Цяр преди 2 месеца
Бития бит ...... И за двамата цяр няма.
361
12
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
За някои ще е голям кеф ако падне Украйна. После коя друга държава ще е на ред и след не коя друга и като падне следващата пак ли ще се кефим. Руския народ е страхотен народ, но не е свободен той е ограбван от собствената си власт и приближените и . Огромните и ресурси се експлоатират от шепа олигарси верни на властта още около 10% -15% които служат на властта и на олигарсите, другите хора са бедни защото нямат достъп до благините носещи продажбата природните богатства.
360
24
 
31
 
! Отговори
Далеч от BG преди 2 месеца
Слава на велика РУСИЯ !!!
359
16
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Пак напълно изопачаване. Ако не е баш "формулата на Зеленски", значи било капитулация. Няма да приемат, това което Путин предлага, само и само защото ги е страх, че ще загубят престиж. Политиците в Украйна, САЩ и ЕС, са готови да пратят още стотици хиляди украинци на смърт, само и само да не си признаят, че са срешили.
358
15
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Хаха, какво има да "унищожава" украинската държавност, когато такава отдавна няма. Просто ще реинтегрира населението и териториите обратно в Русия, както са живяли заедно през последните няколко столетия. Опитът за украинска държавност беше неуспешен. Всички видяха докъде се докараха
357
8
 
30
 
! Отговори
за $12 трилиона преди 2 месеца
Украйна за запада е ресурс за 12 трилиона. Половината от обработваемата земя на Украйна вече принадлежи на 3 западни фирми! Е как Путин да не унищожи този западен актив?
356
11
 
35
 
! Отговори
Минск 3 преди 2 месеца
Абе мисирките - пишете направо: Русия трети път няма да се върже на западни лъжи и мисли да си пребере и лихвите от последните пъти дето дава на запада!
355
12
 
9
 
! Отговори
Анал Лютви преди 2 месеца
Това а. нално джудже е много секси.
354
24
 
17
 
! Отговори
Ванга преди 2 месеца
Расия ке падне. Медя ще бъде тричан на Червения площад. Казах.
353
23
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Заради това долно джудже, 2000 човека умират на ден. Ще гори в деветия кръг на ада.
352
12
 
18
 
! Отговори
агент Мъдлър ЦРУ преди 2 месеца
Окончателен край? Звучи като атом в Масква. Жужака пак се е oпардял в бункера.
351
16
 
32
 
! Отговори
Спеца преди 2 месеца
*** е прав да продължи войната и да включи територията на днешна Украйна към Руската Федераци , пак като Украйна!Къде е гаранцията , че Запада пак няма да използува остатъка от Украйна за плацдарм за атака срещу Москва?Още повече че САЩ не спазили нито един договор досега!
350
35
 
17
 
! Отговори
БГ сме с Украйна преди 2 месеца
Давай, Зеленски- чоловек Вселенски , ние сме с тебе, за победа в Украйна идва време,заедно ще построим Украйна и България ще съградим.Да развеем български и украински знаменатада си върнеме странатаХайде смело във атаказдрава работа ни чака.Зеленски има подкрепа от българи, украинци и всички ще има ракети за всички руски пички..ха.ха който лъже ,убива и краде.той от Зеленски бой ще яде.
349
14
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Бой до последната урка :)))