Младите все повече употребяват наркотици, възрастните не ги подкрепят

Младото поколение иска да е различно и да пробва целия свят
Обновена: 2 юли 2024 18:04 | 2 юли 2024 18:00, Инна Ангелова
53

Драстично спада възрастта на младите хора, които са опитвали или са зависими от наркотици. В някои случаи се говори за деца под 10-годишна възраст. Психолозите твърдят, че вече като пандемия се развиват и различни видове зависимости. Тенденцията не е от сега, а от много време.

"Поне от десетина години възрастта започва да пада. Не се променя, само възрастта отива надолу, а самата динамика и начин на живот се променя при младите хора. Все по-рано се опитват да навлязат в живота, имат прекалено голям достъп до всякаква информация", коментира създателят на Център за терапия за зависими Павел Павлов в ефира на "Директно".

Според Павлов една от основните причини е любопитството сред младите, то е съчетано с  липсата на подкрепа от възрастни води до това експериментите им да експериментират с наркотиците.

"Младите хора искат да са важни, да са интересни, да са различни, да пробват целия свят. Когато създаваме една мода, че когато той употреби някакво вещество ще бъде интересен, ще бъде забавно, когато няма ограмотяването, че това нещо ще има сериозни последствия в бъдещето и когато няма избор, започват да експериментират с вещества", разясни Павлов пред Bulgaria ON AIR.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


53
Още от Страната
МОСВ: Използвайте алтернативна вода за напояване
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
31
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 дни
До Анонимен 30. Еми така си е, но на нас комунистите са ни виновни и русофилите и Путин
30
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 дни
Ами дъртаците са окупирали всичко. Заели са всички работни места, доста от тях получават и пенсии и заплати едновременно, притежават всичките жилища и земеделската земя, всички бизнеси, окупирали са цялата държава. Виждате и в политиката са само дъртаци и абсолютно никъде не допускат млади нито в управление нито в бизнес. Младите хора на практика са изключени от обществото. Навремето прогреса се е движил само от млади хора. А сега само от дърти. То затова няма вече прогрес и всичко умира.
29
3
 
3
 
! Отговори
читател преди 4 дни
Тая статия изглежда като писана от Бай-дрън на два блистера прозак
28
0
 
6
 
! Отговори
Математик преди 4 дни
Има нужда от естествен подбор. Той ще почисти генотипът на човечеството. Оцелелите ще дадат здраво потомство.
27
1
 
7
 
! Отговори
до 24 преди 4 дни
В Лондон пушат утайките. В България пушат гъзетата.
26
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 дни
Това си е личен избор. Да ви дам пример - аз и брат ми. Аз никога така и не пробвах трева или каквото и да е такова, докато брат ми пушеше всеки ден на 14-15 още и така до 30. Израстнали сме с двама родители, образовани, в добра среда и са се държали еднакво с нас. Сега е още по-зле, до нас има гимназия и постоянно се крият по паркинга и намираме какви ли не пакетчета.
25
6
 
0
 
! Отговори
Не правете деца преди 4 дни
Не ги подкрепят в живота, това е част от парадигмата, хората просто искат да ги оженят, да наплодят 2+ деца, да ги подхлъзнат по системата, с което смятат че са си свършили работата. Обаче системата е пълна с опасности, това са едни саби на Дамокъл, които ще почнат да падат от тавана върху детето и вие като родители трябва да ги уловите. И няма да можете да уловите защото си имате достатъчно,които падат върху вас. Хората търсят отдушник.
24
5
 
2
 
! Отговори
пияница мистик преди 4 дни
A, подкрепяме ги, как да не ги подкрепяме. Аз козя заедно понякога със сина ми. Поне така ми е пред очите, не че е малък де, 20 и кусур години стана. И предпочитам да пуши, отколкото да пие алкохол. Той завърши средното в Лондон и ми каза, че там абсолютно всички ученици, барабар и с някои от учителите пушат
23
6
 
1
 
! Отговори
IQ 3.14 преди 4 дни
На сто евро на ноздра остана да ми се нареди некой шизоиден каскет да ме подкрепи. айде мерси, ше си пропадам соло.
22
4
 
9
 
! Отговори
Психар Павлов преди 4 дни
Възрастните трябва да изразят своята подкрепа и солидарност спрямо младите наркомани, като им купуват качествена дрога. Ето така наркоманите ще се почувстват важни и интересни.
21
2
 
10
 
! Отговори
дедо ви преди 4 дни
родителите по цел ден у фейсо , нямат идея нито къде са им децата нито какво правят . къде е държавата - е първото нещо което ше чуете от тези мноо заети родители .
20
0
 
11
 
! Отговори
Сифилиско преди 4 дни
Писнало ми е и от наркомани, и от чалгари, и от алкохолици - функционални или не.
19
2
 
6
 
! Отговори
млад преди 4 дни
подкрепете ни. купете ни дрогичка. купетенидрога.краудфъндинг.ком ПС:редакторите какво са пушили днес? инак цяла софия е на амфетки. не ги били виждали. какво има да им гледате, ченгелите само да завардят някъде и се намират по 20 човека дето карат на всякакви дроги. в парлямята кога ще има тестове за наркотици. ами никога.
18
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 дни
Хвърлят се младите на наркотиците, защото животът им е безсмислен и са оставени сами на себе си. Родителите им понякога и не разбират, други пък изревават много изненадани, не били очаквали. В училище инцидентно се говори на тая тема, както и на много други, ако е спуснато отгоре. А и никой не им казва кое е добро, кое е лошо, какво трябва и какво не би трябвало да правят. И те вземат "мъжкото" решение: животът си е мой!
17
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 дни
Младите употребяват наркотици а старите цигари които също са наркотика никотин . И понеже ЕС облага с огромни акцизи никотина младите са принудини да сменят наркотика . Ама нищуу само членството ши ва опрай . Още 30 години и ще сте опраени централно от Брюксел на който не му пука за вас защото хората там не знаят дори къде се намира България . Държавата последна дупка на евроатлантическия ка.вал .
16
0
 
6
 
! Отговори
Газдов-ДС преди 4 дни
По наше време подкрепата бе централна 19м.в лагера до залез на друвника и после подкрепяха обитателют в свинплекса в съседство. Камчия с чесън,Хамбурски образцови.Сега само имитиращи продукти суа кръв,копита
15
0
 
4
 
! Отговори
Въпросът е преди 4 дни
Какво става със Самоковските картофи? В София ли се преместиха, или в Търново? :) Змията си има глава, в случая са няколко подглави. И не ми казвайте ,че никой не знае кои са! Нелепо е.
14
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 дни
Не разбрах лошо ли е че възрастните не подкрепят младите в приема на наркотици ? Страховито заглавие.
13
1
 
12
 
! Отговори
Красной Чугун преди 4 дни
Едно време по времето на СОЦъ комсомола копаше кукуруза и не пушеше треви и не се боцкаше с кафево. Ама тогава имаше здрав кАмАнистический морал!!!
12
0
 
8
 
! Отговори
MaйMyнaтa преди 4 дни
Кво до го подкрепям, като братовчет ми вика- марихуана е беэвредна, а алкохола е по вреден, и тва докато не опъна белото. Са сигурно е на хивия неква, силна