Бебе се самозаля с вряща вода, с изгаряния е

В момента се лекува се в “Пирогов”
24 юни 2024 13:37, Инна Ангелова
18
Бебе се самозаля с вряща вода, с изгаряния е
Снимка: БГНЕС

9-месечно бебе е с тежки изгаряния след като, по думи на родителите му, се е самозаляло с вряща вода. Инцидентът е от Благоевград, съобщава БНТ.

Детето веднага е транспортирано в спешен център Благоевград, откъдето са преценили да бъде незабавно изпратено в клиниката по изгаряния към ортопедията на Пирогов, заради тежките изгаряния между първа и втора степен, които са засегнали двете ръце и тялото на детето. Изгарянията са засегнали 20 процента от тялото на бебето.

Майката обяснява, че инцидентът е станал докато тя е преобувала по-голямото братче на бебето. То е стигнало до котлона, на който е имало тенджера с вряща вода и се е самозаляло.

Лекарите съобщават, че детето не е с опасност за живота, но му предстои дълго възстановяване.  При подобни случаи медиците съветват родителите веднага да свалят дрехите, които са поляти със вращата вода, за да се избегнат по-сериозни изгаряния. Противно на всеобщоприетото, обхванатите участъци не бива да се мокрят със студена вода, за да не се инфектират. Веднага трябва да потърси спешна помощ.

От отдел "Закрила на детето" в Благоевград са запознати със случая и веднага са предприели проверка в дома на бебето. Ще се проведат разговори с родители и роднини, за да се изясни имало ли е родителска небрежност, която да е довела до инцидента. Резултатите от проверката ще бъдат готови до дни. До сега не са постъпвали никакви сигнали за насилие или безотговорно поведение за семейството.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


18
Още по темата: бебеизгаряния
Още от Страната
Прецедент: Затворник-анестезиолог в дупнишката болница
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 дни
предполагайки че имат стандартен на височина плот няма как да стигне толкова високо само. Живея в Англия и тук ти предлагат безплатен курс за родители, на който научихме неща от сорта на да се оставят врящи неща само на вътрешните котлони и с дръжката винаги към стената, контактите да се сменят с такива с копче за изключване, да не се оставят метални фиби по пода, щото може да бръкне с тях и тн - реално дребни неща, за които не се замисляш преди да имаш деца.
15
0
 
3
 
! Отговори
Ти да видиш, преди 3 дни
бебе се самозаляло с вряла вода. Бебе на 9 месеца няма как да се залее само,освен ако е оставено без надзор до врялата вода и да е имало нещо ,което да дръпне и водата да го залее.При всички случаи виновни са родителите,да не изкарват бебето виновно. Дано се оправи детенцето!
14
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 дни
Не може да се самозалее бебе. Родителите могат да кажат каквото си искат. Родителите не са се грижили за детето, за да влезе то в горещата вода.
13
0
 
7
 
! Отговори
Айще преди 3 дни
Детето искаше да прави спагети на негу
12
2
 
6
 
! Отговори
Повиквателна за мола преди 3 дни
Родителите като са постоянно на телефоните така става.
11
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 дни
Се заля а не самозаля. Слаби сте по български език. Срамота.
10
0
 
5
 
! Отговори
манго преди 3 дни
да даме матриал за друго?
9
2
 
13
 
! Отговори
анонимен преди 3 дни
на 9 месеца ходи -вие чувате ли се
8
0
 
13
 
! Отговори
батее, преди 3 дни
ново ша прайти ли?
7
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 дни
ми така е, като "отглеждат" децата като им връчват смартфоун на възраст под година видяло е някой как си излива кофа с вода на главата и решило и то
6
10
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 дни
бебето се е уплашило, да не би бат бойко па да стане премиер. не е имало достъп до бензин и запалка да се самозапали като много преди него, за това е прибягнало до тенджерата с вряла вода
5
0
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 3 дни
Родителите и роднините ще се закълнат, че бебето е виновно за инцидента, така че разследването е излишно. Как бебе самичко успява да стигне до котлон и да преобърне тенджера с вряща вода? Това вече е в сферата на фантастиката. Но за маалата можем да се обзаложим, от екзотичните ще да е.
4
7
 
2
 
! Отговори
то малките не са преди 3 дни
умни . гледало е майката как ходи на котлона и е юрнало . момчетата са палави . ако е цялото в белези и със смъкната кожа да го остави на социалните .
3
2
 
27
 
! Отговори
Ами преди 3 дни
Бебе на 9 месеца? Да ходи, да се изправи на печка с котлони, които обикновено са на височина 90см и да се САМОзалее? Не ми се връзва. А тези писачи тука, може ли да спрат да слагат САМО пред всяко глагол, дали ще е се ЗАЛЯЛО или САМОЗАЛЯЛО, смисълът не се променя!
2
0
 
29
 
! Отговори
Аха преди 3 дни
Бебе на 9 месеца било др самозаляло. Я дайте снимка на бразилката майка.
1
0
 
27
 
! Отговори
Lina преди 3 дни
Бебетата нямат способността да се " самозаливат", ," самонаблюдават", " самообслубват" ," самоотглеждат"