Проф. Витанов: Големите ще предпочитат да отидат на избори

За президента е изгодно да няма правителство, смята той
28 юни 2024 12:06, Анисия Иванова
26
Проф. Витанов: Големите ще предпочитат да отидат на избори
Снимка: Bulgaria ON AIR

Само магьосник може да сформира правителство между партии, които искат да се бият.

Когато съм могъл и съм имал над 80 депутати, съм носел отговорност. Това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов.

"Г-н Борисов на косъм се размина от 80 депутати. "Величие" влезе в парламента и депутатите му намаляха с 12. Той трябва да вземе мандата. Ако не го вземе, вероятността да отидем на избори е голяма. За комфортно управление трябват 130 гласа. Ако отиде на избори, твърдото му ядро ще гласува пак за него. ПП-ДБ са надолу по пързалката", коментира математикът проф. Николай Витанов в предаването "България сутрин".

По думите му българският политически живот е показал, че отцепници винаги има, но шест човека могат да се намерят.

"Борисов като управлява, не заварва държава, която е безпроблемна. Трябва да се затягат колани. Целият политически елит трябва да се бори да има правителство", призова проф. Витанов пред Bulgaria ON AIR.

Според Витанов третият мандат е проблем на българската политическа система, тъй като малките партии са се вторачили в него с цел да имат облаги.

"Едва ли ще стане. Големите ще предпочитат да отидат на избори. ПП-ДБ могат да слязат още надолу. При "Величие" нещата не тръгнаха добре от гледна точка на публичния образ. На тяхно място бих се опитал да направя правителство с първия мандат", каза математикът.

"За да направиш политическа партия, трябват две години. Една година, за да направиш структурите и една, за да тръгнат да функционират. За президента е изгодно да няма правителство", смята Витанов.

Той обясни, че шест гласа винаги могат да се намерят и ключът към изравняване на уравнението го държи Бойко Борисов. Въпросът е дали иска да направи правителство, или да отиде на избори.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


26
Още от Балкани
ВМРО: Кметът на Благоевград е сервилен към антибългарското Скопие
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
22
1
 
1
 
! Отговори
######### преди 2 дни
Когато ни върнете соца само тогава ще се оправим. Иначе ни чака затъване мизерия ,очукани улици като лунен пейзаж дошъл от Газа. Съсипията е чутовна. А населението все по цветно.
21
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 дни
Витанов ги реже във фейсбук тролеите, затова тук вият безпомощно в коментарите срещу него.
20
5
 
9
 
! Отговори
Смехурко преди 2 дни
До Анонимен ... До сега каквото е рекъл Витанов, всичко се сбъдна... Ти наистина ли мислиш така или просто си драскаш ? Аз този всезнайко съм го отписал още от ковида. Има още един пенкилер, проф. Константинов. Той излъга Нинова, че ако махне машините ще има 300 хил. гласа повече. Голям смях !
19
3
 
2
 
! Отговори
Samo minavam преди 2 дни
Нашият пастор от Гетото, след всеки избори, купува апартамент и става по мазен и нагъл. Жив да си, Професоре
18
11
 
11
 
! Отговори
БАБА преди 2 дни
Този нали е математик. Дават му думата само защото е русофил.
17
5
 
1
 
! Отговори
Подсказвам преди 2 дни
До Еййй пак ли - извадил си от нафталина старите опорки
16
7
 
8
 
! Отговори
До Ставри преди 2 дни
Не Радев счупи държавата глYпако, а такива опроsтачени пънове като теб ! Как може да кажеш, че проsтак е способен да оправи държава затънала по негова вина в корупция и бедност ? Ето ви доказателство, че поговорката "проsт народ-слаба държава" е верна !
15
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 дни
нумеролог витанов, наздраве ! :)))
14
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 дни
До Ставри 10 - Относно юмрукът на Радев изгледай някое авиошоу с негово участие. Ще разбереш че вдигнатит юмрук няма този символ който Борисов влага и се опитва да втълпи на всички..
13
9
 
7
 
! Отговори
Еййй пак ли преди 2 дни
този смешен врачунгел изкарахте на "мегдана" бе миsирки ? Политиката не е шега, че да я коментират клоYни, а българската политика е "мафиотизъм" тя трябва да се коментира от Брендо, от оня от списъкът "Магнитски"- Пеевски, от баш сикаджията известен в Чехия и Унгария в крадене на луксозни возила - Борисов Банкянския, от Божков, от Домусчиев, от В.Златев, от Маргините, от "връщача" на субсидии червеноармееца Копейкин, списъкът е безкраен, подобно на безкрайната ни беднотия от проsтотия !
12
5
 
9
 
! Отговори
Нещастници преди 2 дни
"Целият политически елит трябва да се бори да има правителство". Е да ама всички са се запънали като магарета. Особено по-малките. Всички щели да управляват с третия мандат. Абе вашта м... Похарчиха се стотици милиони за избори. А после няма но наколко хиляди лева за дребни неща... Всеки иска да краде и друго не го интересува.
11
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 дни
Аз за престъпници не гласувам
10
19
 
13
 
! Отговори
Ставри преди 2 дни
Само Борисов може да измъкне страната от този безпрецедентен хаос, в който е страната. Всичко започна от Радев и юмрука му. Когато начело на държавата застане човек, който не вдява защо е там и какво трябва да прави, на всичко отгоре е злобен и отмъстителен, така се случва. Радев счупи държавата.
9
12
 
11
 
! Отговори
Този самохвалко преди 2 дни
разбираше от Ковид, войната в Украйна и какво ли още не. Псевдоматематик.
8
14
 
10
 
! Отговори
Зозо преди 2 дни
Тоя кремълски кавал защо го показват?
7
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 дни
Щом напиша нещо за геьовете от ЕС и сащ веднага не блокират за цял ден,ами не бойте се те се гордеят че се геьове и се хвалят ))
6
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 дни
На запад превърнаха Свободата в еманация на Егоизма - всеки иска всичко тук и сега, а на изток - Свободата е на смъртно легло.
5
11
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 дни
До сега каквото е рекъл Витанов, всичко се сбъдна.
4
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 дни
Свобода без Отговорност към другия Човек е Извращение на Духа от най- висока степен. Точно толкова колкото и липсата на Свобода.
3
7
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 дни
Две Империи се бият помежду си поради икономически причини основно. Но къде има повече Свобода? Ясно е къде. Проблемът на запада е, че превръща Свободата в Свободия. А на изток въобще отсъства такова чудо като Свобода.