Нужни са законодателни промени за къмпингуването

Призоваха за обща концепция между министерствата
Обновена: 18 май 2023 09:36 | 18 май 2023 09:31, Росен Стойчев
18
Нужни са законодателни промени за къмпингуването
Снимка: БГНЕС

Всяка година в страната се откриват между пет и петнайсет  нови места за къмпинг настаняване.

Още по темата
От  асоциацията обаче алармират, че има от нужда от спешни законодателни промени, които да улеснят както летуващите, така и собствениците, съобщи Нова Нюз.

„За да се случат нещата трябва къмпингът да не е в урбанизирана зона. В повечето случаи тази земя е или земеделска или горска. За заграждането на къмпинга е казано в закона, че не можеш да заграждаш горска територия, дори да е ваша, освен в случаите, когато друг подзаконов акт не разрешава това” , коментира Стефан Дечев, собственик на категоризиран къмпинг.

Функцията на кметовете също е много важна, ако искат да подпомогнат този вид туризъм.

„Съответно много лесно с една заповед, с едно гласуване между министерствата, могат да се случат нещата.  Хубаво е да се изгради една обща концепция,  да има една обща стратегия на министерствата",  нека да има ред „допълни Стефан Дечев.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


18
Още по темата: къмпингпроменирешения
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
0
 
2
 
! Отговори
Бриго Бичкията преди 1 година
Това с платените къмпинги хубаво и ясно, ама оставете и малко място като по белите държави за свободно,диво, безплатно къмпингуване. Земята, тази която не е частна собственост е за всички, свободно да си опънат палатка или да паркират каравана.
13
0
 
7
 
! Отговори
Ванката преди 1 година
Детството ми премина на Арапя - поне месец сме карали с палатките. Сега е някакъв абсурд къмпингуването - псевдоприродно, псевдоурбанизирано... и на цената на апартамент с изхранване.
12
0
 
8
 
! Отговори
П преди 1 година
Помня преди десет години ходихме на Кара Дере сигурно бяхме поне 7-8 човека с палатки. Като си тръгвахме не оставихме нито един ***, всичко в чували и в контейнерите в село Горица.
11
0
 
10
 
! Отговори
Защо продавате-- преди 1 година
-- палатки ? Да си купя и да ида на място посочео от вас и да ви плащам , това обезсмисля свободното преспиване на на някое място ,било ,река ,планина , или море ! Да и ползвателите на палатки сигурно мърсят --- но особено големи замърсители станаха откакто решихте че трябва и те да ви плащат ! За мен свобода е да метна една палатка на гърба си и да отпраша във планината където ме свари ноща спя обирам си *** и се прибирам а изпражненията са органична тор ,като на всички животни !
10
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Не са нужни промени !Друго е нужно !
9
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Толкова са прозрачни тия. Видяха, че никой не иска да им ходи в бетонените кутийки и дай да смучем вече и от къмпингите. Като ти лепнат цена за палатка 10 лв на квадратен метър, душ 10 мин - 15 лв, тоалетна - 3 лв, барбекю наем за 24 ч. - 40 лв, паркинг - 10 лв. Тарикати много, ама вече няма кого и да излъжат. Хората с пари не ходият по къмпинги. Едно време беше забавно като студенти да ходим, ама пробвай сега миди на тенекия да печеш. Моментално ще изникне някакъв си с фраза "ДАЙ ПАРИ!"
8
8
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Заплатите може и да са били по 100-200 лева , ама пишеше на лева , че е заюитен със злато и всички активи на банката . Всичко беше безплатно , а тока в къщи 2-5 лева Кое му беше лошото , отидеш на зъболекар -безплатно , на лекар също .Така, че 100-200 лева дори оставаха пари .Измамиха ни с тая демокрация и ни окрадоха зверски .
7
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Сега ли се сети , че при Бай Тошо живеехме в истинска демокрация и истински рай .
6
5
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Къмпинга трябва да е напълно безплатен и да е държавна собственост както беше по бай Тошово време. Плащахме само някаква символична сума за паркиране на автомобили. Всичко друго като душове тоалетна поставяне на палатки и чадъри беше безплатно. По бай Тошово време бяхме свободни и демократични сега сме затворници в собствената ни родина.
5
5
 
15
 
! Отговори
до 3 преди 1 година
сега заплатите 1000 лева ама може да си купиш помалко неща с заплатата от колкото с 100 лева през 70 нали?
4
0
 
14
 
! Отговори
Фен на Вики Джъстис преди 1 година
Мечти, мечти, ама не става. Всичко е измислено да прибират парите на хората, чрез концесионерите. Даже в някои градове викат и глобяват, че си бил влязъл във водата, когато било опасно. Пълен ужас и безумие.
3
5
 
3
 
! Отговори
Помня преди 1 година
До Анонимен 1 Така беше , но и заплатите по стотина лева през седемдесетте.
2
2
 
20
 
! Отговори
Помня преди 1 година
Знаем ги ние тези олеснения на летуващите и на собствениците. Каква е тази собственост на земя и друг да ти казва какво да правиш с нея. Не ми се ще да призная , но при Живков имаше много по голяма свобода от сегашната.Нали по Конституция частната собственост била неприкосновена.
1
3
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
На къмпинг можеше да отидеш като беше на народа плажа когато бяхме НРБ сега няма на народа искаш море трябва да си платиш чадър шезлонг как безплатно ще къмпингуваш....