Пиронкова закова Морита на US Open

Българката за първи път ще играе в трети кръг на турнира
Обновена: 30 авг 2012 21:48 | 30 авг 2012 21:47,
28
Пиронкова закова Морита на US Open
Цветана Пиронкова. Снимка: Reuters

Първата ни ракета при дамите Цветана Пиронкова продължава с великолепните си изяви в тазгодишното издание на Откритото първенство на САЩ в Ню Йорк с общ награден фонд от 25 000 000 долара.

В среща от втория кръг на надпреварата, завършила преди броени минути, българката надигра категорично с 2:0 сета представителката на “страната на изгряващото слънце” Аюми Морита, в отделните части 7/5, 6/2.

Цвети започна позитивно двубоя, с мощни начални удари, стабилна игра от основната линия и убедително спечелен първи сервис гейм на 15 . Веднага след това обаче българката започна да допуска доста брак в играта си, не успя да притисне японката, въпреки че стигна до равенство в нейния гейм, а в третия дори допусна пробив, с който Морита излезе напред в резултата.

За щастие Цвети набързо “подряза крилцата” на японката, светкавично върна брейка за 2/2, а след това отново с мощна и агресивна игра  от дъното на корта си върна лидерството – 3/2.

Последваха минути, в които въпреки равностойната игра сервиращите успяваха да вземат своето, за да се стигне до деветия гейм, в който след поредица от неубедителните изяви българката буквално подари пробива на своята опонентка и позволи на Морита да сервира за първата част.

Притисната до стената, в десетия гейм, Цвети показа завидно хладнокръвие, не се поддаде на нервите въпреки грешката на лайнсмена, който “изяде” първия й брейкбол и  при втората си възможност се върна в сета, изравнявайки за 5/5.

Нещо повече, пловдивчанката се възползва максимално от психологическото си предимство, лесно спечели подаването си, а след това отново проби японката и така затвори сета в своя полза.

В началото на втората част най-добрата ни тенисистка продължи да диктува темпото в разиграванията, стигна до брейк в четвъртия гейм, с който на практика уби интригата в двубоя, като оформянето на резултата бе просто формалност.

Така за първи път в своята кариера Цвети Пиронкова достигна до третия кръг на шампионата в Ню Йорк, за което ще получи 160 точки за световната ранглиста и 65 000 долара от наградния фонд, а следващата й противничка ще бъде победителката от двойката Ирина-Камелия Бегу – Силвия Солер-Еспиноза.

Още спортни новини четете в Gol.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


28
Още по темата: Цветана ПиронковаUS open
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
24
0
 
1
 
! Отговори
Алов преди 12 години
Браво, забива ги като дърводелец пирони.
23
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Мачкай,Гришо !!!
22
2
 
8
 
! Отговори
иво преди 12 години
Като чета някои (негативни) коментари и се чудя как тези хора не си ритат безмозъчните тикви по стълбите. Неграмотни, неинтелигентни, ментално недоразвити. Всеки път, когато видят нещо хубаво тичат да клекнат и да се изсерат върху него. Взимайте пример от Цвети като човек, който си е намерил мястото и се е утвърдил, но не спира дотук. Пък каквото печели със здраве и щастие да си го харчи!
21
2
 
12
 
! Отговори
прасчо преди 12 години
Твърде много тъпота и злоба...С такъв мат'рял,такава Държава...Харчела нашите пари,кои пари ве бро са твои,тия дето ги нямаш ли? Да напрайм пак една диктатурка на пролетариата а ???
20
7
 
8
 
! Отговори
потенциалния преди 12 години
много *** нцял има в пирона
19
24
 
6
 
! Отговори
гола вода преди 12 години
Тая Пиронкова един бонбон не мое да развие ....пак ше изпадне от ранг листата както се случва всеки път с нея...просто не е родена победителка и това си е ...по-добре да смени спорта...примерно пране и простиране !
18
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Браво Цвъцке !!!!
17
0
 
2
 
! Отговори
Попов преди 12 години
До 15, дали има по-глупав човек от тебе, не е ясно. Но най-вероятно си и безработен/а, нали? :)Ето за тва говорим, народа е *** и за тва реве, че няма ТКЗС да рине ***..
16
3
 
27
 
! Отговори
до 13 и 16 преди 12 години
Малко да вземеш да се поинтересуваш преди да пишеш глупости ,Пиронкова и Гришо играят на всички турнири със собствени средства само на олимпиядата плаща държавата така ,че ще играят както те си знаят и както е добре за тях ,след като те си плащат. *** *** мислещ се за турчин.
15
26
 
3
 
! Отговори
до 15 преди 12 години
За нейна сметка учавства разбира се, с твоите пари на данъкоплатец в нейната сметка, *** ***.
14
2
 
12
 
! Отговори
До Анонимен 13 преди 12 години
Аномния ***. Пиронката си участва на турнирте за абсолютно нейна сметка. Само на олимпиадата беше за наша сметка
13
1
 
49
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
До Анонимен, първо не се развява, защото за да играе на този турнир и да има победи е положила много ама много усилия. След това е хубаво, че света научава за България чрез спортистите ни и техните успехи. А не да влизаме в световните новини с атентати и крадливи ***, представящи се за българи. Браво на Цветана Пиронкова, успех в следващия двубой.
12
44
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Тая трътка се развява по цял свят за ваша сметка, а вие овце й пляскате.
11
6
 
3
 
! Отговори
fredy преди 12 години
До Анонимен Maleee,mnogo si prost/a/...Tipi4no po bylgarski,a?
10
31
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
много важно ей сега ще го преместя
9
23
 
5
 
! Отговори
Тесла преди 12 години
Пирон пирон кове ли, бе пирони?
8
45
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Кво се радвате бе , тя печели парите вие се радвате,кво хващате от цялата работа. След 5,6 години почват да се надуват и въобще не говорят с никой.
7
48
 
9
 
! Отговори
Герчо преди 12 години
*** за зеле не става от тая , стига сте я въхвалявали!
6
3
 
33
 
! Отговори
Венелин преди 12 години
Слабо начало на Пиронкова след вчерашният резил на двойки, но както обикновено тя редува силен мач със слаб и обратно. Така и стана - нормално победи. Трети кръг също е по силите и да го мине. Дано!
5
5
 
32
 
! Отговори
Българин преди 12 години
Браво мацка, гордеем се с теб !!! Промени реномето си на тревно момиче, дето успява само на Уимбълдън.

Спонсорирани публикации