Добри новини за "Левски": Клубът не трупа задължения

Сините са погасили близо 16 млн. лева задължения
Обновена: 19 сеп 2024 18:39 | 19 сеп 2024 18:20, Нели Христова
1
Добри новини за "Левски": Клубът не трупа задължения
Снимка: БГНЕС

Финансовият директор на клуба Борислав Георгиев говори за състоянието на клуба след Общото събрание на акционерите, което продължи няколко часа на стадион "Виваком Арена - Георги Аспарухов", съобщават от Gol.bg

"Левси се намира в относително финансова стабилност. Към края на миналата година постигнахме разсрочване на дълговете към НАП и към Столична община. Тази година успяхме да изплатим всичките главници. През 2024 година сме изплатили над 6 200 000 лева към Националната агенция за приходите и над 1 400 000 лева към Столична община. В момента клубът няма текущи задължения. общо сме платили 15 713 000 лева по обслужване на задълженията. Остават само лихви, които ще са изплащани до 2026 година. Плащане към НАП през май другата година, към Столичната община - към края на другата година - общо в размер на 4 585 000 лева. Това е стабилизиран дълг. Клубът не трупа задължения, текущите се изплащат своевременно. От дълго време насам клубът не е заплашен от несъстоятелност и фалит, каза Георгиев.

"Значително се увеличиха приходите на клуба - само за първите 8 месеца - около 25 милион лева, към края на годината се очакват около 34 милиона лева, което е сериозен ръст на приходите. Много успешна трансферна политика - за изходящи и входящи трансфери. Общо приходите от изходящи трансфери са над 10 милиона. Входящи 1 406 048 евро . Или като извадим чистата печалба е 6 796 896 евро. Не цялата сума е влязла. През 2024 очакваме още около 1,5 милиона евро, както и през 2026. Това дава стабилност", добави той.

Усилията, които полагаме, са плод на усилията на всички раководства, както и на всички спортно-технически - от Станимир Стоилов през Николай Костов до сегашния треньор. Да благодарим на огромната фенска маса на Левски. Без тях не можехме да постигнем тези резултати", каза още Борислав Георгиев.

"Аз лице не съм бил на никого през живота си. Казвам се Наско Сираков, имам достатъчно разпознаваемо лице и на 62 години няма да ставам лице на никого. Ако не бях направил промяна в управлението преди година и 6 месеца, досега да сме фалирали". Това заяви собственикът на Левски Наско Сираков след Общото събрание на клуба.

На събранието бе решено в Надзорния съвет да влезе Мило Борисов, който заменя Венцислав Димитров. "Причината е, че аз го поканих да влезе в НС и той се съгласи. Няма смисъл да обяснявам всички причини, защото последните три години цялата синя общност знае какво направи Палмс Бет и в частност г-н Борисов за Левски. В голяма степен да даваме тази пресконференция в този момент се дължи и на него", обясни това решение Сираков.

"Всеки отбор има желание да има нов стадион. Тече процедура на базата на наши писма до областна управа, много разговори с общината, единственото, което ни спъва към момента, е, че Област София все още не е прехвърлила стадиона, след това нещата ще се развият много бързо. Искаме само разрешение за право на строеж, не собственост. Десет дни след като го получим, ще дадем пресконференция, на която ще изнесем много интересни факти", каза той относно желанието на Левски да има нов стадион.

Относно това дали е възможно обединение между ръководството и протестиращите фенове, Сираков заяви: "Това е най-доброто, което може да се случи на Левски и на този етап е най-важното, от което клубът има нужда. Мисля, че отговорите, които получиха Левски на левскарите, би трябвало до голяма степен да са доволни. Ние като клуб и аз съм отворен във всеки един момент да разговарям с всеки, единствено и само с цел обединение на синята общност".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1
Още от Спорт
Астън Вила и Kaizen Gaming си стиснаха ръцете за стратегическо партньорство
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
1
 
0
 
! Отговори
Чобан преди 4 часа
Е сега банан ли да ви обеля ....