Рафа Надал в съзвездието на най-великите тенисисти

Испанецът триумфира и на US Open, три от четири през 2010 г.
14 сеп 2010 08:01,
16
Рафа Надал в съзвездието на най-великите тенисисти
Снимка: БГНЕС

Рафаел Надал спечели титлата от Откритото първенство на САЩ по тенис, след като надигра в епичен финален сблъсък световния номер 3 Новак Джокович с 3:1 сета, в отделните части 6:4, 5:7, 6:4, 6:2.

Така 24-годишният тенисист от Майорка стана най-младият състезател, спечелил и четирите титли от Големия шлем, като се нареди до легендите на аристократичната игра Фред Пери, Дон Бъдж, Род Лейвър, Рой Емерсън, Андре Агаси и Роджър Федерер.

Двубоят на “Артър Аш Стейдиъм” предложи спектакъл достоен за финал на първенството, като заслугата за това определено бе и на двамата финалисти.

Още подробности за мача Надал-Джокович
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


16
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
ега умре циганинааааааааааа
15
1
 
2
 
! Отговори
5552 преди 14 години
Браво на Надал, вече има всичките 4 трофея, всеки път доказва че може още и още... много добър и оспорван мач между най-силните.
14
0
 
8
 
! Отговори
Sampras forever ! преди 14 години
Да жалко,че Пит никога не спечели Ролан Гарос, но това не пречи да е един от най-великите тенсисти на всички времена и да има изключително атрактивен стил на корта !
13
0
 
5
 
! Отговори
Hanibal_Lektar преди 14 години
Направо не мога да повярвам ... къде се намирам ... това не е dnes.bg / учудена емотиконка / . Да няма никой до сега да не плюе и да не изкарва негативизма си тук ... да не обвинява Костов , Борисов и сие да ги обвинява за загувата на Джокович или победата на Рафа ! Ехххх ... ако можеше да е така във всяка тема ! Мечтииии !
12
0
 
9
 
! Отговори
Желев преди 14 години
Такова желание за победа във всяка среща го имат малко спортисти.Жалко ,че нашите ритнитопковци не попадат сред тях.А иначе поздравления за Надал.
11
1
 
5
 
! Отговори
Марти преди 14 години
Бях за Джокович.Жалко че не успя да победи.Но все пак трябва да призная че Надал си заслужи победата.И въпреки че тениса който играе не ми харесва,мисля че ако някой от тенисисти в сегашното време а и в близките 5-6 години е способен да направи Голям шлем това е именно Надал.
10
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Rafa Nadal e metis smesiza ot indianez i evropeez 2-ra ili 3-ta generazia nesho kato kechista Matt Hardy no naistina v poslednite godini dokaza che e 1
9
1
 
5
 
! Отговори
Фен преди 14 години
Поздравления на Надал за великолепния успех. Желанието и хъсът му за победа съчетани с постоянството и скромността му го правят модел за подражание на много хора, макар и на такава млада възраст. В момента той пише историята на световния тенис.
8
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
indianskata krav v nego si kazva dumata
7
3
 
5
 
! Отговори
Hippaforalkus преди 14 години
Браво на Рафа... Догодина и Цецка Пиронкова... Опа, сбърках - тя ще отпадне на квалификации...Жалко за Новак Джокович - надявах се той да спечели, ама - какво да се прави :)
6
1
 
13
 
! Отговори
Ко преди 14 години
За съжаление Сампрас така и не спечели Ролан Гарос !! и затова не е в класацията.
5
1
 
10
 
! Отговори
Агаси преди 14 години
Я си провери инфото Крис? Нищо не са пропуснали. Сампрас никога не е печелил Ролан Гарос. А тук става въпрос за това. Чети по-добре ако не виждаш.Сампраси никога няма да бъде там сред играчите печелили всички турнири от шлема. А съвсем скоро ще е и 3-ти по брой титли в тениса. Федерер го задмина... Надал също ще го направи!
4
10
 
4
 
! Отговори
крис преди 14 години
Сред величията сте пропуснали и Сампрас !!! Уважаеми дами г-да ***. Инак честито на Рафа ! Добре дошъл в клуба
3
1
 
5
 
! Отговори
Billy Blaze преди 14 години
Е не е трудно да видиш преди колко минути е пуснат първият коментар и кога статията, за да видиш че N1 e прав ;)
2
2
 
4
 
! Отговори
ХХХ преди 14 години
А сверявал ли си часовника?
1
4
 
12
 
! Отговори
аз бе преди 14 години
"Рафа Надал в съзвездието на най-великите тенисисти 14.09.2010 08:01"?!?!?!? Часовника ми показва 7:54!?!?!?!Чета новина от бъдещето

Спонсорирани публикации