СОС отхвърли доклад, свързан със заплатите на медсестрите

Не всички общинари били запознати с актуализацията на бюджета
13 юни 2024 14:51, Александър Попов
20
СОС отхвърли доклад, свързан със заплатите на медсестрите
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Столичният общински съвет отхвърли доклада за актуализация на бюджета на Столичната община с мотива, че някои от общинските съветници не са се запознали в детайли с предложението.

Зам.-кметът по финанси Иван Василев е един от вносителите на този доклад. Пред журналисти той обясни, че в него са направени корекции в бюджета, за да може медицинските сестри да получат своето достойно възнаграждение. По думите на Василев кметът на София Васил Терзиев е постигнал това, което много кметове и правителства не са могли да направят.

Василев обясни, че разчитат след проведените избори на 9 юни да се състави отговорно правителство, което да реши да даде необходимото възнаграждение на медицинските служители. Той допълни, че при евентуално отпуснати пари от държавата Столичната община ще внесе допълнителна актуализация към бюджета. Също така ще регламентират средства за автотранспорта и електротранспорта, с които да покрият натрупаните през годините задължения, както и допълнителни 5 млн. лева за текущи ремонти на инфраструктурата на столицата. Василев призова общинските съветници за подкрепа.

Общинските съветници от групата на ГЕРБ-СДС обясниха, че обещаните пари за медицинските служители в детските градини и яслите в столичното общинско здравеопазване не пристигат вече трети месец. На 24 април столичният кмет сключва колективен трудов договор без да оповести, че парите все още не са постъпили, заяви Антон Хекимян. "Стигаме до юни, когато Терзиев иска от СОС да подкрепим доклад за промени в разходната и приходната част, с която да бъдат отпуснати 17 млн.лв. от бюджета на Столичната община", посочи Хекимян.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


20
Още по темата: СОСХекимян
Още от София
Проф. Кантарджиев предупреди: Ще има много кърлежи
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 дни
Тия цял полк и работа не вършат за 2 ст.,,и кмета два пъти ))
17
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 дни
Ех, че наивен народ. На всички партии им трябва народа само на избори през другото време не им пука за него. Тези с частния бизнес масово осигуряват на минимална заплата и никой не го забелязва. Работното време е повече от 8 часа, че даже някои и на 4 ч. ги водят. Няма нормална инспекция която да подлежи крилата на тези наглеци. Всичко в държавата е благодарение на тези хрантутници в НС и алчността им, те гласят само себе си и си вдигат заплатите по няколко пъти в годината. Сега ще е същото.
16
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 дни
Честито на гласувалите за пп-дб
15
0
 
0
 
! Отговори
43657 преди 4 дни
А, да ви запозная с тоягата
14
0
 
2
 
! Отговори
ще разгледа преди 4 дни
може би, евентуално, трябва някога, ще дойде време, належащо е, другия век основно може би, и т.н.
13
0
 
2
 
! Отговори
До 6,11 преди 4 дни
Копейка е баща ти бе тролей
12
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 дни
Кажи му че е небuнарка подкрепяща ОПГ пп-дб-сс и не го обиждай повече...
11
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 дни
Кажи му че е копейка подкрепяща ГЕРБ-ДПС ИТН Възраждане и заличие и не го обиждай повече...
10
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 дни
Терзиев е позор
9
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 дни
Денков с 63 депутата ще прави чудеса. Чакайте вие и гласувайте за ГЕРБ-ДПС ИТН Възраждане и за оня подполковник и схемаджия величие
8
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 дни
До Анонимен -Правителството на Денков не беше ли отговорно, та не реши проблема-Ааа,беше отговорно правителството на Денков ! Та нали си вдигнаха многократно техните заплати ! А пък на сестрите и лекарите...ще им ги увеличат,ама друг път.
7
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 дни
"кметът на София Васил Терзиев е постигнал това, което много кметове и правителства не са могли да направят."-????- И какво е постигнал Терзиев !? ; "Василев обясни, че разчитат след проведените избори на 9 юни да се състави отговорно правителство, което да реши да даде необходимото възнаграждение на медицинските служители."- Аааа,значи новото правителство...е за това сте отхвърлили предложението. Кажете си го направо,де-та какъв бюджет,какво запознаване...? Не сме прости,ЕЙЙЙ,господа съветници
6
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 дни
Абе копейки обикновени, СОС е доминиран от ГЕРБ и неговите патерици. Такива сте копейки че даже нямате капацитет да правита разлика между КМЕТ и СОС. Какъв Терзиев ви гони вас.
5
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 дни
ЧЕСТИТА ПРОМЯНА НА медсестрите
4
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 дни
Терзиева ОСТАВКААААААА
3
0
 
13
 
! Отговори
Цветан Фиков преди 5 дни
А иначе СОС си вдигна заплатите.
2
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 дни
А да питат другаря Пеевски, като не иска съдебна реформа, откъде да вземат пари. Ще разберете какво значи ПВУ и има ли почва у нас.
1
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 дни
Правителството на Денков не беше ли отговорно, та не реши проблема