Директорът на "Топлофикация София" подаде оставка

Един от мотивите - не желае да бъде обект на спекулации
13 юни 2024 10:08, Инна Ангелова
9
Директорът на "Топлофикация София" подаде оставка
Снимка: БГНЕС

Инж. Александър Александров, директор на “Топлофикация София” е подал оставка.

"Взех решението да се оттегля от поста изпълнителен директор на „Топлофикация София“ ЕАД, тъй като не желая да бъда повод и обект на политически спекулации и манипулативни внушения, които уронват авторитета ми и целят да поставят под съмнение професионалната ми експертиза и етика", заяви той.

В позицията си бившият вече директор на “Топлофикация София” споделя,  че за последните пет години са направени много стъпки за дигитализиране на дружеството.

"В периода на моето управление, с безвъзмездното финансиране от Агенцията за търговия и развитие на САЩ, възлизащо на близо $1 млн. по договор сключен със Столична Община бе изработен план за оздравяване и модернизация на „Топлофикация София“ ЕАД, изпълняван от консултанта „Black and Veatch“, с подкрепата на Green Energy Advisors LLC и Marathon Capital LLC. Той включва, както техническа, оперативна и финансова стабилизация, така и  модернизация на мощностите и мрежата,  като в същото време бе изцяло съобразен със „зелената сделка“ в ЕС. По-късно той стана основа на изработената от нас „Цялостна стратегия за модернизация и екологична трансформация на „Топлофикация София“ ЕАД“. На основание тези проекти Дружеството кандидатства пред Министерство на Енергетиката за финансиране от Модернизационния фонд, като междувременно бе осигурено и финансиране за изпълнение на плана изработен от американските консултанти.

Справяхме с предизвикателството да работим и поддържаме топлопреносна мрежа, изградена в средата на миналия век, без да имаме достатъчна ликвидност за необходимите инвестиционни и ремонтни дейности. И въпреки тези затруднения, в това време започна подготовката и бе възложена най-мащабната в историята на Дружеството  реконструкция на магистрални топлопроводи.

Работихме успешно по внедряване на съвременна автоматизирана платформа за термо-хидравлично моделиране, мониторинг и управление на топлопреносната мрежа. Разработихме нов потребителски сайт с клиентски портал, предлагащ голям брой електронни услуги с цел повишаване на клиентската ни удовлетвореност", описва част от дейностите, които са извършени от дружеството", казва в позицията си инж. Александров.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


9
Още от София
В София: Прах от Сахара и високи температури
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
0
 
2
 
! Отговори
аз преди 5 дни
До Инсинераторхаахаххах Какви пещи за въглища бе човек .. хааххахах Всичко е на газ. Там работя
8
0
 
1
 
! Отговори
! преди 5 дни
Някой ще му потърси ли отговорност за нарязването на жп линията за ОЦ Земляне?Журналистите ще проверят ли дали Александров е завършил ТУ София?
7
9
 
7
 
! Отговори
пияница мистик преди 5 дни
Вальо Топлото беше богат като Крез. Обличаше се с костюми от 30 000 долара и само с манекенки се движеше по времето на БСП и Тройната Коалиция. Дойде Бойко Борисов и ГЕРБ и го вкараха в затвора :))) Айде пак ми говорете коя партия каква е и какво прави за България
6
5
 
20
 
! Отговори
БОКО И ШИШИ преди 5 дни
Най голямото зло за България! Бог да пази България от БОКО тиквата и Пеевски свинята. Амин
5
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 5 дни
Ай, върни парите първо, па после подавай оставка!
4
0
 
16
 
! Отговори
пари по ПВУ? преди 5 дни
Всички ще подадат оставка и ще напуснат страната преди съдебната реформа. Ще се борят за евроатлантическите ценности в изгнание в Дубай.
3
5
 
7
 
! Отговори
Инсинератор преди 5 дни
А колко битов *** пластмаса и памперси изгори в пещите за въглища на софийските тецове я кажи - персониално виновен за всички болести на дихателните пътища на софианците
2
2
 
17
 
! Отговори
Българка преди 5 дни
Този какъв мошеник е, ум да ти зайде....
1
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 5 дни
А ще понесе ли солидарна отговорност,заедно с Фъндъкова за състоянието на дружеството?Или прокуратурата в случая е с широко затворени очи?