Нова наредба, стар хаос: Без стари коли в центъра на София от днес

Отново има много въпроси по прилагането й
136

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

От 1 декември влиза в сила забраната за влизане в центъра на София за бензинови автомобили, регистрирани преди началото на 1996 година, и за дизелови с регистрация преди началото на 2002 година. Тя ще важи за срок от 3 месеца, като за първи нарушения хората няма да бъдат санкционирани.

Зоната се въвежда в т.нар. малък градски ринг, който обхваща булевардите „Васил Левски”, „Патриарх Евтимий” и улиците „Ген. Скобелев”, „Опълченска” и булевард „Сливница”.

Казусите
 
От днес влиза в сила забраната за влизане на стари автомобили в центъра на София, но шофьорите няма да знаят, че са санкционирани, заяви кметът на столицата Васил Терзиев.

Камери има, но автоматичният софтуер не работи, всичко трябва да се прави ръчно, обясни Терзиев. Нарушителите могат и ще бъдат хващани чрез камерите, но няма софтуер, с който да бъдат анализирани данните, допълни кметът.

Той каза, че процесът на санкциониране може да отнеме много време. Не оспорвам причините, поради които забраната е въведена, но начинът да бъде направена фактически ни кара да мислим, че подходът е несправедлив, заяви Терзиев. Той каза, че се обсъждат варианти как да бъде намерено най-справедливото решение за гражданите.

Кметът заяви, че не иска да има несправедливо решение за хората, които не са имали време да се запознаят с промените и с възможностите пред тях.

Не може да държим хората отговорни, затова че Столичната община не си е свършила работата, каза Терзиев.
 
За да няма объркване при шофьорите, ще има знаци за начало и край на нискоемисионната зона. Глобите за  физически лица ще са от 50 лв. до 500 лв. Властите правят замервания на чистотата на въздуха в зоната преди и след въвеждането на ограниченията, за да е ясно каква е ефективността им.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


136
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
2
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Тик так, времето лети, а колкото по-напред толкова по-близо до момента, когато ще си плащате че дишате! Тия с по-висок СО2 отпечатък ще си плащат по-високи такси за всичко. Така, че бели кахъри сега. И не се цупете това идва от вашите/нашите приятели от САЩ. При капитализма всичко се заплаща. Това се знае от Френската революция още. Така, че: по-толерантни, по-зелени и по-малко храна, че ще ви изключат банковата карта.
8
2
 
37
 
! Отговори
Ученика преди 7 месеца
Абсолютно дискриминационно решение! За срам на всички политици то бе прието и въведено без да се помисли за никакви стимули за по-бедните жители на столицата! Това е още едно доказателство в подкрепа на тезата, че всички политици са утайката на едно общество!!! Техния бизнес е да манипулират обществото, разделяйки го по различни признаци, да насъскват една срещу друга различните групи и да ограбват труда посредством принудителна данъчна система уж за "доброто" и "развитието"... на това идва края
7
1
 
56
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
И като заобкалят това каренце, ще бръмчат по-дълго в трафика и ще замърсяват повече. Бутафория. И още ненужна бюрокрация.
6
1
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Това е старо решение. Не е от сега. Просто днес влиза в сила. Те сегашните един председател не можаха да изберат, камо ли решение да вземат.
5
12
 
6
 
! Отговори
Знаете ли какво преди 7 месеца
Щях да направя ако бях премиер щях да се свържа с Илон Въск и да искам да напрани завод за тества в БГ с Съдействие от държавата и когато си върнеш старата кола държавата да ти Дана бонус за покупка на нова Тесла!
4
2
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Ефекта ще е нулев - това не е затворено въздушно пространство!?Вместо това държавата да стимулира финансово покупката на нови коли!Както винаги най-лесното е да правиш ограничения....
3
1
 
22
 
! Отговори
С ДС имаш топ преди 7 месеца
Имунитет наздраве Донус и бонус братчед
2
3
 
44
 
! Отговори
Никос преди 7 месеца
Тъпотиите в БГ нямат край.
1
11
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Само че в статията нарочно е пропуснато да се спомене че това решение е на стария общински съвет и влиза в сила от днес. ГЕРБ са поставили бомба със закъснител на новия кмет..