Някой се опитва да саботира договарянето между аптеки и каса

Председателят на фармацевтите се надява на справедливо решение
5 юли 2024 20:08, Стела Стоянова
5
Някой се опитва да саботира договарянето между аптеки и каса
Снимка БГНЕС, архив

Председателят на Българския фармацевтичен съюз Димитър Маринов предупреди, че някой се опитва да саботира договарянето между аптеките и Националната здравноосигурителна каса.

Въпреки това днес представители на Съюза са имали конструктивен диалог с екипа на Касата. Разгледани са били различни варианти за плащане на предписаните и отпуснати лекарствени продукти по Здравна каса, като са били предоставени още по-детайлни данни.

Още по темата

Пред БНР Маринов изрази надежда, че ще бъде намерено справедливо решение и за Касата, и за аптеките.

"Въпреки че някой се опитва да саботира договарянето чрез качения за публично обсъждане на сайта на Министерство на здравеопазването законопроект за промяна в Закона за здравното осигуряване. В него се предвижда, че ако не се постигне договаряне между Фармацевтичния съюз и Здравната каса, на практика Касата въвежда собствен договор, защото, на практика, ако този текст влезе в сила, договаряне няма да има".
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


5
Още по темата: НЗОКфармацевти
Още от Здраве
Как да намалите риска от крампи по време на бременност?
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
0
 
0
 
! Отговори
ПЪЛНИ преди 2 дни
ГЛУПОСТИ
4
0
 
0
 
! Отговори
Шаши преди 2 дни
Всички сме гледали интервюта на един екземпляр. Не казваше ли, че лекарствата са скъпи, защото хората имат апартаменти.
3
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 дни
Картелът на собствениците на аптекомаркети трябва да има конкуренция от общински и държавни аптеки. Аман от частните супери за хомеопатия и безполезни, рекламирани от тях хранителни добавки по телевизията. Те да се занимават с дрогерия, която рекламират нонстоп по телевизията. Сериозните лекрарства да се продават в общински и държавни аптеки. Те са със сигурен пазар и сигурна печалба.
2
1
 
9
 
! Отговори
баба мара преди 3 дни
не може да търпим 35 години терор от болници аптеки лични лекари държаватада отвори в общ имоти държавни аптеки и всеки да си купува лекарствата спореддоходите непрекъснато се увеличават цените доплащането също и на всяка рецепта5 лв с до 3 лекарства хаиде стига вече това изнудване искаме конкуренция
1
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 дни
Извънземните сигурно