Затварят ул. "Опълченска" в София за дълъг ремонт

Разширението й трябва да бъде завършено до 225 дни
4 юли 2024 13:35, Петър Бойчев
9
Затварят ул. "Опълченска" в София за дълъг ремонт
Снимка БГНЕС

На 16 юли започва разширяването на столичната улица "Опълченска", съобщи директорът на дирекция "Транспорт" към Столичната община Иван Николов пред БНР. Той обясни, че ремонтът включва трасето от бул. "Сливница" до бул. "Тодор Александров". "Ще бъде с бус ленти, изцяло се реконструира и ще бъде затворено за дълъг период.

Ремонтът започва на 16 юли със затваряне на кръстовището на бул. "Сливница" и ул. "Опълченска", надмоството съоръжение ще бъде затворено. Това ще бъде първият етап. Ще има и голяма реорганизация на градския транспорт", обясни Николов.

По думите му по регулация  страничните терени са отредени за разширение на бул. "Опълченска", като всяко платно за движение ще бъде с по три ленти, една от които ще бъде за градския транспорт.

Разширяването на "Опълченска" ще се извърши от консорциум с водаща компания "Трейс груп", а стойността на договора е близо 12,2 млн. лв. без ДДС. Контрактът предвижда строителството да се извърши за до 225 календарни дни, писа Сега.  

Иван Николов посочи още, че предстои работа и по бул. "Копенхаген", който трябва да стигна до ж.к. "Младост" 3. "Много важно е тази година да започнем и с реконструкцията на бул. "Мария Луиза". От надлеза до ул. "Козлодуй" трябва да бъде реновирано цялото трасе, да се сложи гумена подложка по трамвайното трасе", каза директорът на дирекция "Транспорт" към Столичната община. Предстои ремонт и на трамвайното трасе по бул. "Ал. Стамболийски" от трамвайно ухо "Западен парк" до бул. "Константин Величков". "Там освен трасето, ще се ремонтират и тротоарите", каза Николов.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


9
Още по темата: опълченскасофияремонт
Още от София
Къде в София спират водата на 5 юли, петък?
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
1
 
1
 
! Отговори
Щирлиц преди 2 дни
Фирма изпълнител с англоезично име?Представям си качеството на изпълнение...
8
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 дни
Йей! Васко да не пипа нищо, инерцията от Фандъкова ще стигне за описаните реконструкции.
7
3
 
8
 
! Отговори
GD преди 2 дни
А всички тези ремонти ще бъдат ли законни, след като за 20 паркоместа и 2 велоалеи се оказа според съда, че е незаконно докато не се приеме план за движението?
6
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 дни
Интересно, Строителят на магистрали отдавна не е в управлението, а продължава да се строи и без него, включително магистрали. Още малко и ще си помисля, че Строителят е лъжлив и крадлив нарцис.
5
6
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 дни
а тротоарите по другите квартали? 2050?
4
10
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 дни
Всичко Мара втасала и с разширявания на булеварди се захванала. Диктатура
3
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 2 дни
За една година в Дубай ще направят цел нов град или небостъргач!
2
4
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 2 дни
Е не, защо, там обществената поръчка ще е друга. Още пари, нова лапаница. Нека хубаво положат новия асфалт, да си мине валякът, да го заравни, заглади и 10-15 дни по-късно да почват да копаят за тръбите. Така е било, така и ще бъде. Расте, но не старее!
1
3
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 2 дни
Ясно след 2 години може би .. Напомнете им преди да асфалтират да сложат тръбите щото после тъкмо ще се приключили асфалтирането и боядисването на маркировка и аха и лампите да светнат вече и ще почнат да копаят за нови тръби и канали.