Сеул: Севернокорейските военни в Русия са наемници и пушечно месо

Те са дегизирани в руски униформи и действат под руско командване
24 окт 2024 11:55, Елка Василева
201
Сеул: Севернокорейските военни в Русия са наемници и пушечно месо
Снимка: архив, БГНЕС

Министърът на отбраната на Южна Корея Ким Йон Хьон заяви, че севернокорейските военни, разположени в Русия, са "наемници и пушечно месо", предадоха ДПА и Йонхап.

Още по темата
Той също така обвини лидера на Северна Корея Ким Чен Ун, че експлоатира въоръжените си сили "за противозаконна агресивна война".

Южнокорейската разузнавателна служба вчера информира депутати, че Северна Корея е изпратила около 3000 войници в Русия, които да преминат обучение, преди да бъдат разположени на бойното поле в Украйна.

"Когато военни бъдат изпратени в чужбина, те обикновено са под командването на собствената си страна и гордо извършват дейностите си в своята военна униформа, със своите отличителни знаци и под своя флаг", заяви южнокорейският министър на отбраната на парламентарно изслушване. Севернокорейските военни обаче са дегизирани в руски униформи и действат под руско командване без каквито и да било оперативни правомощия, добави Ким.

Министърът на отбраната на САЩ Лойд Остин вчера заяви, че Вашингтон е видял "доказателства", че в Русия има севернокорейски военни.

"Предстои да видим какво точно те правят там", каза той.

Ако намерението на военнослужещите на Пхенян обаче "е да участват в тази война на страната на Русия, това е много, много сериозен проблем", каза още Остин и добави, че това би довело до всеобхватни последици, без да дава повече подробности. (БТА)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


201
Още от Русия
Мария Захарова отново заплаши с ядрен сблъсък
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
10
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 часа
Още оpКИ - освободители. Подобрение за украинския чернозем. Като пухнеше някое бурятче или орък, поне даваха на техните самки по някоя нова Лада ,ами на тия ? Чуеалче с ориз и орден лично от дебеличкия вожд?
10
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 часа
Е и какъв им е проблема на южнокорейците? Все едно при украйнците нема западни наемници облечени в чужда униформа!
9
5
 
12
 
! Отговори
Лудото Ленче преди 6 часа
"Вашингтон бил видял" ,че имало севернокоейци на страната на Русия ?!?? А какво стана с американците биещи се за Украйна и всякаква друга *** ?!?? Май на таму на Вашингтон !!!
8
7
 
13
 
! Отговори
Христо Христов преди 6 часа
През последните два идни идват само чудесни новини от фронта в Украйна. Дано днешният ден надмине двата предишни взети заедно! Успех на Русия и дано даде малко жертви!
7
8
 
6
 
! Отговори
Роки преди 6 часа
Тия са наивти като пружинки, ама ще се върнат в дървени колети, горките хора...нямат право на мнение, пращат ги там на заколение от дебелия шкембар и това е и ние се оплакваме и мрънкаме за разни глупости, че 7-ми път сме на избори. Не ценим свободния си избор, а започваш нещо да цениш, когато го изгубиш!
6
3
 
8
 
! Отговори
Христо Христов преди 6 часа
Севернокорейската народоосвободителна армия трябва да е готова и има реален боен опит с войските на Запада. Поне 10% от 1.2 милиона корейски войници трябва да имат такъв опит, за да го предадат на останалите. Великият Ким знае това и работи по въпроса.
5
5
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 часа
Не е проблем фашисти от цял свят да се бият за укрофашистите, но 2-3 хил корейци е проблем, Айде у лево.
4
12
 
4
 
! Отговори
Ада на чебурашките преди 6 часа
Ама, това не е вярно. Той Путин се бори сам срещу лошия запад.
3
3
 
9
 
! Отговори
ГОЛЯМ РЕВ преди 6 часа
РЕВАТ ХОХЛИТЕ И ЗАПАДНИТЕ ГЕЙОВЕ. ДАЖЕ И КРАВАРИТЕ НЕЩО СЕ РАЗБЪРЗАХА ДА ДАВАТ ПАРИ НА ХОХЛИТЕ. ЧЕ НЕ СЕ ЗНАЕ КАКВО ЩЕ СТАНЕ СЛЕД 2СЕДМИЦИ. БАЙ ДОНЧО ЩЕ ИМ СЛОЖИ НУЛАТА ВЕДНАГА.
2
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 часа
Севернокорейците ще довършат Украйна. Те са хладнокръвни и коравосърдечни.
1
4
 
18
 
! Отговори
хи хи хи преди 6 часа
А насилствено могилизираните от Укровермахта какви са