Сеул: Севернокорейските военни в Русия са наемници и пушечно месо

Те са дегизирани в руски униформи и действат под руско командване
24 окт 2024 11:55, Елка Василева
198
Сеул: Севернокорейските военни в Русия са наемници и пушечно месо
Снимка: архив, БГНЕС

Министърът на отбраната на Южна Корея Ким Йон Хьон заяви, че севернокорейските военни, разположени в Русия, са "наемници и пушечно месо", предадоха ДПА и Йонхап.

Още по темата
Той също така обвини лидера на Северна Корея Ким Чен Ун, че експлоатира въоръжените си сили "за противозаконна агресивна война".

Южнокорейската разузнавателна служба вчера информира депутати, че Северна Корея е изпратила около 3000 войници в Русия, които да преминат обучение, преди да бъдат разположени на бойното поле в Украйна.

"Когато военни бъдат изпратени в чужбина, те обикновено са под командването на собствената си страна и гордо извършват дейностите си в своята военна униформа, със своите отличителни знаци и под своя флаг", заяви южнокорейският министър на отбраната на парламентарно изслушване. Севернокорейските военни обаче са дегизирани в руски униформи и действат под руско командване без каквито и да било оперативни правомощия, добави Ким.

Министърът на отбраната на САЩ Лойд Остин вчера заяви, че Вашингтон е видял "доказателства", че в Русия има севернокорейски военни.

"Предстои да видим какво точно те правят там", каза той.

Ако намерението на военнослужещите на Пхенян обаче "е да участват в тази война на страната на Русия, това е много, много сериозен проблем", каза още Остин и добави, че това би довело до всеобхватни последици, без да дава повече подробности. (БТА)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


198
Още от Русия
Ким Чен Ун играе опасна игра, ще скара ли Русия и Китай?
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
29
5
 
3
 
! Отговори
Рамзес II-ри преди 4 часа
Корейското мЯсо е нискокалорично и ще е неуспешно наторяването на украинската чернозем.....
28
5
 
4
 
! Отговори
Ада на чебурашките преди 4 часа
До 25. Защото копейка е никому неизвестна парична единица.
27
2
 
7
 
! Отговори
До Ада на чебурашкит преди 4 часа
И това го казва човек, привърженик на Кончита Вурст и Елтън Джон
26
1
 
11
 
! Отговори
Мечока преди 4 часа
Смятай още не са пристигнали корейците и Южна Корея и Украйна реват.Нали бяха слаби,щяха да дезертират и да избягат гладни били а такъв страх точно от севернокорейският спецназ.
25
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 часа
Бесен съм! Защо на моя интернет преводач не се превежда на английски думичката "копейка"?
24
13
 
2
 
! Отговори
Ада на чебурашките преди 4 часа
До 14. Тази проскубана мечка е със силно изразени леви наклонности. Да справка- Филип Киркоров.
23
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 часа
По-скоро ще си стоят вътре в Русия и ще пазят някоко очастъка от Руската граница, за да се освободят руски войници за настъпителните операции на други очастъци, където руската армия нарпедва с по няколко километра на ден. Нашите медии изведнъж спряха да пишат за фронта и за Курска област, не ги виня, знаем защо.
22
9
 
4
 
! Отговори
До Христо Христов преди 4 часа
Копейко, твоя кремълски сбърканяк обяви програма за всички европейци, които искат да емигрират в ОрКОстан, далеч от несгодите на гейропата. Защо бе? Защо нито една копейка не се възползва? Или может би ти си руская мамаша , която е подчехлила българския си мъж и го буди сутрин с вставай страна огромна? *** ненормалниците сте вие копейките !
21
17
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 часа
Руският бедняк собтственото си население на отбира и 1.2м вече са "чао", а ние си говорим някави жълтурковци с промити мозъци... Русия стана за тотален смях. С цената на невиждан брой жертви мръдна на 10км от границата за 3 години.
20
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 часа
Нали са изгладнели и полу-умрели от умора и глад, а сега разбираме, че са и пушечно месо. Защо такъв страх тогава? Тия партенки ми идват като новините за руските войници с лопати и че Русия свършила ракетите. Помия.
19
1
 
7
 
! Отговори
следвамехронологията преди 4 часа
Просроченият Зе полага усилия да вкара Южна Корея на бойното поле в 404.
18
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 часа
Просто търговска сделка между двама императори....и пушечно месо което е мотивирано с бъдеща блестяща кариера.
17
12
 
3
 
! Отговори
Зозо преди 4 часа
Не го интересува нищо Ким Чен Грух. Пратил 3000, значи за дни дни разход и ги няма. Заминават при Кобзон средно по 1200 на ден.
16
4
 
17
 
! Отговори
Победа за Русия преди 4 часа
Значи в Ууусрайна могат да воюват поляци,англичани американци грузинци франсета и още от около 50 държави,а за Русия е забранено да търси чужда подкрепа! Я си ***,вярвам в Русия и нейната победа
15
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 часа
Е и? Засега няма доказателства, че ще участват в бойните действия. Те са все още на хиляди километри от Украйна, в далечния изток. В Южна Корея има американски войски, това защо не е проблем?
14
3
 
16
 
! Отговори
Мечока преди 4 часа
И да са там какво толкова.Ким е помолил Вова да прати спецназ да натрупа практически опит във воденето на война.Вова е дал зелена светлина да се включат.И без корейците Мечока мачка в Донбас и по целият фронт.
13
1
 
11
 
! Отговори
нищо ново..... преди 4 часа
От както свят съществува има наемници воюващи срещу заплащане. Дали ще са индивиди, дали отряди с ясни правила, или крепостни дадени под наем от велможа ....или швейцарската папска стража, все тая .Като заплащане при нас е дошло тракийското съкровище-великолепни предмети изработени в Персия. Твърде подобни на тях има и в други музеи
12
0
 
15
 
! Отговори
Лудото Ленче преди 4 часа
"Вашингтон бил видял" ,че имало севернокоейци на страната на Русия ?!?? А какво стана с американците биещи се за Украйна и всякаква друга па плач ?!?? Май на таму на Вашингтон !!!
11
10
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 часа
Още оpКИ - освободители. Подобрение за украинския чернозем. Като пухнеше някое бурятче или орък, поне даваха на техните самки по някоя нова Лада ,ами на тия ? Чуеалче с ориз и орден лично от дебеличкия вожд?
10
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 часа
Е и какъв им е проблема на южнокорейците? Все едно при украйнците нема западни наемници облечени в чужда униформа!