Сеул: Севернокорейските военни в Русия са наемници и пушечно месо

Те са дегизирани в руски униформи и действат под руско командване
24 окт 2024 11:55, Елка Василева
167
Сеул: Севернокорейските военни в Русия са наемници и пушечно месо
Снимка: архив, БГНЕС

Министърът на отбраната на Южна Корея Ким Йон Хьон заяви, че севернокорейските военни, разположени в Русия, са "наемници и пушечно месо", предадоха ДПА и Йонхап.

Още по темата
Той също така обвини лидера на Северна Корея Ким Чен Ун, че експлоатира въоръжените си сили "за противозаконна агресивна война".

Южнокорейската разузнавателна служба вчера информира депутати, че Северна Корея е изпратила около 3000 войници в Русия, които да преминат обучение, преди да бъдат разположени на бойното поле в Украйна.

"Когато военни бъдат изпратени в чужбина, те обикновено са под командването на собствената си страна и гордо извършват дейностите си в своята военна униформа, със своите отличителни знаци и под своя флаг", заяви южнокорейският министър на отбраната на парламентарно изслушване. Севернокорейските военни обаче са дегизирани в руски униформи и действат под руско командване без каквито и да било оперативни правомощия, добави Ким.

Министърът на отбраната на САЩ Лойд Остин вчера заяви, че Вашингтон е видял "доказателства", че в Русия има севернокорейски военни.

"Предстои да видим какво точно те правят там", каза той.

Ако намерението на военнослужещите на Пхенян обаче "е да участват в тази война на страната на Русия, това е много, много сериозен проблем", каза още Остин и добави, че това би довело до всеобхватни последици, без да дава повече подробности. (БТА)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


167
Още от Русия
Ким Чен Ун играе опасна игра, ще скара ли Русия и Китай?
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
155
2
 
1
 
! Отговори
Баба преди 2 минути
"Русия ще победи във всякаква война, най - вече ядрена!"Само дето не може да победи за 3 години малка Украйна, а ти викаш, че ще победи цял запад за 5 минути. ХАХАХАХ, малко трябва да си вярваш.
154
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 минути
Русия не е агресор, тя защитава своите интереси - заместник председателят на словашкия парламент Данко. "Руснаците са в тази територия с чувството, че помагат на своята нация... Заемането на страната на Украйна не е решение на проблема, тъй като само ескалира напрежението", каза Данко.
153
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 минути
До БабаАко Русия е агресора в Косово и Сърбия кой е агресорът. В Ирак кой е агресорът. В Панама кой е агресорът. а урузсуз бабичофетишизиран а?
152
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 минути
Путин не е диктатор. Той е пратеник на БОГ, ангел на справедливостта, доброто, възмездието, светлината и мира.
151
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 минути
Русия не е агресор. Освободител е тя на поробените от фашисткият бандеровски ботуш народи.
150
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 минути
Русия не е направила инвазия на чужда територия. Тя спасява руското население от геноцида на бандеро фашистките орди по крайните си южни европейски територии.
149
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 минути
На Русия и трябват пет минути за да неутрализира целият така наречен Запад и още пет минути за да го изпари във вечността. Русия ще победи във всякаква война, най - вече ядрена!
148
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 минути
До БабаБабииии пи ли си тебокана бабиииийшвръъък швръъък хахахахаха
147
0
 
1
 
! Отговори
ДОЛУ ЦЕНЗУРАТА преди 6 минути
А западните волентири не са пушечно месо, те са пържолено месо...
146
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 минути
Друго си е да се надяваш някакъв богат човек, живеещ много далеч (Вовата) да ти оправи живота. Защо сам да се мъчиш, като Путин ще дойде и ще те оправи? Способният човек не чака Вовата или когото и да било, а се хваща и си оправя нещата. Неспособният цял живот чака Неволята или по-скоро да падне Запада, който не е ясно как точно му пречи, но нали трябва да има виновен за личните му неуспехи. Всички други са виновни (американците, евреите, Урсула, Байдън), но не и той. Той си е супер хахаха
145
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 минути
До Баба 141 Не си компетентен за да задаваш смислени въпроси. Това че ти си мислиш, че е така не означава, че това е истината. Това че на тебе ти се иска да е така не означава, че можеш да правиш правилни изводи, че и въпроси да задаваш. Изливай си злобата, страха, но българският народ не го намисай в твоята фобия. Ти си просто едно жалко подобие на човек превърнало се в русофоб-краваророб!
144
4
 
1
 
! Отговори
Баба преди 11 минути
"Само полската армия е дала над 15000 жертви досега и то от редовната си армия, което е почти десет процента от личният състав на войската й. Затова и увеличават числеността."Това е руската загуба за ден, затова Путин ще прави първото допълнително набиране на войска в Русия от Втора Световна Война насам, и затова плаче на С. Корея за войничета. А иначе Полша не е загубила и 1 войник, тъй като ни една страна от НАТО не участва в бойните действия.
143
4
 
2
 
! Отговори
Баба преди 12 минути
"Май нещата за киевската хунта отиват на много зле щом са ревнали за няколко хиляди северно корейци, че щели да воюват на страната на Русия."Май нещата са много зле за руската хунта и диктатора (30 години на власт си е истинска демокрация) Путин, щом реве на С. Корея (бедна и нещастна страна) за войници, май бая руснаци са тор в Украйна. Слънчогледите в Украйна ще растат.
142
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 13 минути
Само полската армия е дала над 15000 жертви досега и то от редовната си армия, което е почти десет процента от личният състав на войската й. Затова и увеличават числеността.
141
4
 
1
 
! Отговори
Баба преди 14 минути
"До Баба Мислиш ли? Или се самозалъгваш защото си много уплашен!?"От какво да съм уплашен, моето момиче? От една страна, дето с 5 пъти по-голяма армия и ресурси, вече 3 месеца не може да си върне територията в Курска област? От същата страна, дето проси от С Корея войници, защото толкова много загуби от инвазията си, че не може да си попълни загубите? Не мисля, че правилната дума е: "уплашен". По-скоро е "разцепващ се от смях", но да, смешни са ми проснаците колко са некадърни.
140
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 14 минути
Бартер за 400 кози!
139
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 14 минути
Какво да очакваме да каже Сеул? да не би нещо друго?
138
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 15 минути
Май нещата за киевската хунта отиват на много зле щом са ревнали за няколко хиляди северно корейци, че щели да воюват на страната на Русия. Май натуту търси повод да вкара свой контингент в Украйна и то вече легално за да се оправдае пред своята общност за невъзвратимите си загуби през тези три години откакто Русия е започнала СВО-то в Украйна с цел денацификация и демилитаризация на фашистката киевска хунта и защота от геноцид на народа в донбас и източна украйна!
137
0
 
3
 
! Отговори
Номер 25 преди 16 минути
Русофили за България!
136
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 17 минути
Пералните по колко човека ще ги носят!