Северна Корея е изпратила 3000 войници в Русия

Бройката е двойно по-голяма от посочените по-рано данни
23 окт 2024 13:21, Стела Стоянова
178
Северна Корея е изпратила 3000 войници в Русия
Снимка БТА

Северна Корея е изпратила 3000 войници в Русия, за да я подкрепят във войната ѝ срещу Украйна, заявиха днес южнокорейски депутати въз основа на предоставена им от южнокорейското разузнаване информация, предадоха Ройтерс и АФП.

Според новите данни числеността на военнослужещите е два пъти по-голяма от посочената в изнесени по-рано от южнокорейското разузнаване сведения.

„Смята се, че още 1500 войници са били разположени в Русия, с което общият им брой достига 3000, каза депутатът Пак Сун-вон, член на парламентарната комисия по разузнаването.

Пхенян е обещал да предостави общо 10 000 войници, като разполагането им се очаква да приключи през декември, заявиха депутатите.

Както Москва, така и Пхенян отрекоха твърденията, включително на Киев, за севернокорейски войници, поели към бойните полета.

Украинският президент Володимир Зеленски вчера призова съюзниците си да реагират на доказателствата за севернокорейската намеса във войната.

Още по темата

В началото на седмицата високопоставен американски дипломат заяви, че Вашингтон се консултира със съюзниците си за последиците от севернокорейска намеса и допълни, че това „би било опасно и предизвикващо силна загриженост развитие на събитията“, ако бъде потвърдено.

В петък Националната разузнавателна служба на Южна Корея съобщи, че Северна Корея е изпратила с кораб около 1500 войници в Русия.

Междувременно германското правителство днес е повикало севернокорейския шарже д'афер в Берлин, за да обсъди с него нарастващото безпокойство около изпращането на севернокорейски войници в Украйна, съобщи външното министерство на федералната република, цитирано от Ройтерс.

"Ако се окажат верни съобщенията за севернокорейски войници в Украйна и че Северна Корея сега подкрепя руската агресия в Русия с войски, това би било нещо сериозно и в разрез с международното право", заяви външното министерство в социалната мрежа "Екс" и допълни, че севернокорейската подкрепа за Русия заплашва сигурността на Германия и мира в Европа, пише БТА.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


178
Още от Русия
Стармър: Путин прекъсва хранителната помощ за Газа
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
149
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 секунди
До До 144 - Ами явно ти е трудно да проследиш кореспонденцията или да проумееш написаното. Твой проблем. Не мога да ти помогна.
148
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 минути
О НЕРАЗУМНИ, НЕ РАЗБРАХТЕ ЛИ, ЧЕ РОЙТЕРС ПРЕДАДЕ, ЧЕ ПЪРВИЯТ КОРЕЕЦ В РУСИЯ Е ХОРЕЙШО КЕЙН!!!...
147
0
 
2
 
! Отговори
До 145 преди 6 минути
Агент Мръднал, както винаги нищо не знаеш. СССР беше над 200 милиона.
146
0
 
2
 
! Отговори
До 144 преди 7 минути
На кой и за какво говориш въобще не ти се разбира.
145
4
 
1
 
! Отговори
агент Мъдлър ЦРУ преди 8 минути
Русия не е 145 млн. Толкова беше целия СССР, преди разпада. Никой не е преброявал Русия от десетки години, всичко е стъкмистика там.
144
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 минути
До До 140 - Напротив. Получи ми се и понеже няма какво да добавиш, пишеш посредственото "не ти се получи". Хайде радвай се на пенсийката и така. Лошо няма да си възрастен човек. Дори не е лошо да си русофил. Лошо е обаче да си възрастен човек и да не искаш да се съобразяваш с желанието на младите относно бъдещето на държавата ни. Все пак шанса те да живеят в това бъдеще е доста по-голям отколкото днешните възрастни да доживеят дотогава. Законите на природата са такива.
143
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 14 минути
Щом 145 милионна Русия опря до корейските войници, значи в Блатото вече никой не иска да ходи на фронта. Всеки бяга или се укрива.
142
0
 
2
 
! Отговори
До 140 преди 14 минути
Не ти се получи.
141
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 15 минути
До 139. Ти ли ша на пращаш бе ксртоноядец?
140
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 16 минути
"Що тряа някой да ходи някъде другаде?" - Не става въпрос дали трябва или не. Всеки сам решава (поне докато живеем в демократично общество) дали да стои в България или не. Кой си ти, че да казваш на някой да не напуска България? Има доста българи (някъде около 3 милиона), които са някъде другаде. Те са си го избрали. За тях това е правилният избор. Сред тях има не малко русофили. Колко процента от тези русофили са в Русия? Няма дори 0,1%. Защо така?
139
4
 
0
 
! Отговори
Путин преди 17 минути
Руската войска е на свършване. Съюзниците Хизбула и Хамас ги ликвидираха Израел. Като свършат и севернокорейците, идва ред на БГ копейките да ги пращам за пушечно месо на фронта. Копейкин, Радев, Пеевски, Борисов, гответе за за СВО 2025! Ура!
138
0
 
0
 
! Отговори
До 137 преди 23 минути
Що тряа някой да ходи някъде другаде?
137
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 27 минути
Най-хубавото е, че сред младите българи русофили почти не се срещат, а някой български младеж да иска да отиде в Русия и да живее там е направо почти невъзможно да видиш. Като цяло да срещнеш русофил, който да иска да живее и работи в Русия е трудна задача. Аз досега (на 38 години съм) не съм срещал такъв. Като го попиташ защо и започват едни оправдания хаха Може и да има примерно 10-ина такива в цяла България. С други думи всички тези русофилски коментари са на хора най-вече от третата възраст.
136
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 29 минути
Щот задуха друг вятър и те не живеят вече в България духнаха и те.Шубето е голям страх.
135
1
 
5
 
! Отговори
До Анонимен 133 преди 30 минути
"Е то така тайно могат и американските специални части да отидат да защитават Украйна, без официално САЩ да са намесени." ххххххххххххххх Че те си го правят - и тайно, и явно. И то не само в Русия. И то не само сега, а от десетки години. Светът пропищя от тях.
134
4
 
1
 
! Отговори
Крундел преди 30 минути
значи руската салата ще е гарнирана с корейски подправки вече...
133
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 32 минути
Е то така тайно могат и американските специални части да отидат да защитават Украйна, без официално САЩ да са намесени. Даже на външен вид са неразличними от украинци, пък корейците си личат от 100 километра.
132
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 32 минути
Генчо знаеш ли кой ще ги спре има кой.
131
4
 
0
 
! Отговори
До 129 преди 32 минути
Всички прокози тролейбуси са живели с години в Русия да знаеш.
130
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 34 минути
Не е вярно но и да е вярно Запада изпрати хиляди войници на смърт в Украйна че и в Русия повечето в Курск са западна пратка поляци литовци французи и всякакви други има и българи.