Стармър: Путин прекъсва хранителната помощ за Газа

Британският премиер с критики към руския президент
23 окт 2024 11:08, Инна Ангелова
57
Стармър: Путин прекъсва хранителната помощ за Газа
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Премиерът на Обединеното кралство Кийр Стармър обвини Владимир Путин в прекъсване на доставките на храна за Газа, след като британското разузнаване предположи, че Русия е засилила атаките си срещу украинските пристанища. Според Стръмър руският президент е “склонен да заложи на глобалната продоволствена сигурност“, след като няколко кораба със зърно на път за развиващите се страни бяха повредени от руски удари.

Военно разузнаване, публикувано снощи от правителството на Обединеното кралство, заключава, че Русия е увеличила атаките си срещу украинската пристанищна инфраструктура в Черно море, пише британският вестник The Guardian.

Между 5 и 14 октомври най-малко четири търговски кораба са били поразени от руски боеприпаси, според оценката на разузнаването. Смята се, че ударите са забавили кораб, превозващ растително масло, предназначено за Световната продоволствена програма в Палестина.

Корабите, натоварени със зърно и предназначени за Египет, два кораба, превозващи царевица, пътуващи за Южна Африка, също бяха засегнати, в някои случаи като съпътстващи щети при удари по пристанищната инфраструктура.

Това е удар по уязвимите хора в Африка, Азия и Близкия изток в опит да се вземе надмощие.

Стармър и Анджела Рейнър, вицепремиер, бяха призовани на среща с британско-палестински семейства във вторник, за да създадат схеми за евакуация и презаселване и да предприемат по-строги мерки срещу ограниченията на Израел върху помощта, влизаща в Газа.

Здравните служители в северната част на ивицата Газа предупредиха, че запасите за лечение на пациенти са на изчерпване на фона на подновената триседмична израелска офанзива там.

Палестинските семейства призоваха за присъствие на британски персонал на граничните пунктове в Газа, за да се гарантира, че инспекциите се извършват бързо и че помощта тече неограничено.

“Русия не зачита нормите и законите, които управляват нашата международна система“, каза още Стръмър.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


57
Още от Русия
Москва заплаши НАТО заради новия военноморски щаб на Балтийско море
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
52
0
 
1
 
! Отговори
уха преди 7 минути
По-голяма глупост не бях чел тия дни.
51
0
 
3
 
! Отговори
Енглиш мекиш киткиш преди 8 минути
Реват англосексетата,реват а?! Наистина преди няколко дена руски ракети пратиха няколко кораба в Одеса при Бандерите! В медиите има зрелищни експлозии озаряващи небето! Не знаех,че зърното с което са били натоварени е толкова запалимо и експлодиращо! Руснаците твърдят,че са ракети Сторм шадоу,ама кой им вярва на тях! Даже не вярвам че вчера са пленили няколко американци на Брадли,объркали се в украинската степ ха ха ха,макар че има видеа за това
50
0
 
0
 
! Отговори
Дядо Йоцо преди 20 минути
До анонимен 50 - Хлапе, извади си главата от задтника си, ще се задушиш!
49
7
 
0
 
! Отговори
анонимен преди 32 минути
Русия няма храна за руснаците няма и за ГАЗА. Нямат и оръжия, купуват от Китай, Северна Корея и Иран. Яко е закъсала руската икономика. Само диктатурата от Кремъл се увеличава.
48
0
 
7
 
! Отговори
Ачо преди 41 минути
Начи Путин сутрин кат' стане и почва да се чуди кое по-напред - избори в САШ ли да дирижира, хранителни доставси в Газа ли да блокира.....
47
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 41 минути
СТАРМЪРЧО ТОВА ЛИ Е ПРОЧУТИЯТ БРИТАНСКИ ХУМОР???!!!... ВИНАГИ СЕ ЧУДЯ КАТО ПРОЧЕТА АНОНС ЗА ФИЛМ КОМЕДИЯ, КАКВА АНГЛОСАКСОНСКА ТЪПОТИЯ ЩЕ БЪДЕ!!!...
46
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 50 минути
Народът го е казал- НА КАЛПАВ ВОДОЛАЗ,ВОДОРАСЛИТЕ МУ ПРЕЧАТ
45
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 51 минути
Украинските пристанища в тях се доставят оръжия за киевския режим под прикритието на хуманитарна помощ.Естествено, че Русия ще ги атакува, даже закъсня много!
44
11
 
0
 
! Отговори
Ада на чебурашките преди 54 минути
"Палестинските семейства призоваха за присъствие на британски персонал на граничните пунктове в Газа, за да се гарантира, че инспекциите се извършват бързо и че помощта тече неограничено.".............Странно, защо не искат помощ от рашките?
43
1
 
4
 
! Отговори
ДОЛНЮ преди 56 минути
ДА НЕ СИ ПОМИСЛИ НЯКОЙ ЧЕ СА ВИНОВНИ .Ч..И.ФУ..Т.ЛЯ.ТА....ЦЕЛИЯ УЖ ЦИВИЛИЗОВАН СВЯТ СИ ЗАТВАРЯ ОЧИТЕ ПРЕД ГЕНОЦИДА...БРАООО...В ИМЕТО НА ДЕМОКРАЦИЯТА...ПЕТРОЛА...ЗЕМЯТА А И СМЕТКИТЕ В .Р.ОТ.***...ЛД.О.ВИТЕ БАНКИ...
42
0
 
12
 
! Отговори
Смях преди 1 час
Тия рижжави островни плъххове откриха нарязания хляб с тоя коментар бухахахахахахха Руссия притежава 40% от държавицата им, другите 60 са на янките..... ем пиккаят срещу вятъра ем разпъват чадъри заради златистия дъждец :)))
41
2
 
15
 
! Отговори
SS Comendand преди 1 час
Ами ... евреин, хер! Какво да го правим?!
40
3
 
16
 
! Отговори
Айде и тоа преди 1 час
ц..ъ.р..в.у.. л се изказа. Видиш ли англе, удари го с мотиката у кратуната. Добро ще направиш!
39
3
 
22
 
! Отговори
Кораби, натоварени преди 1 час
със западно оръжие, бяха потопени от руски удари. Западът се опитва да ни убеди, че след като разтоварят оръжието, тези кораби щели да бъдат натоварени със зърно.
38
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 час
Ако не е Путин виновен, то са извънземните. Абе нали руснаците подкрепяха ислямистите да се бият срещу Израел? Пък то какво излезе, не им дават да ядат. :-)
37
2
 
18
 
! Отговори
Стармър дрънка преди 1 час
колкото да не заспи и когато британците го обсипват с конструктивна критика, той пуска престъпниците от затворите, за да освободи място в тях за критикуващите го.
36
2
 
18
 
! Отговори
Цирк преди 1 час
Крадеца вика дръжте крадеца...
35
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 1 час
Мда, за страданията си палестинците трябва да знаят едно-Путин е виновен, както винаги и той им е причинил хуманитарната криза. Га, ти наглите наглосакси. Няма ли кой да им оскубе перушината?
34
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 1 час
Значи Путин бил виновен, че Израел от началото на войната блокира доставките за Газа.
33
2
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 1 час
В Газа евреите извършват геноцид, обаче за цайсатия клоун Путин бил виновен.