Северна Корея е изпратила 3000 войници в Русия

Бройката е двойно по-голяма от посочените по-рано данни
23 окт 2024 13:21, Стела Стоянова
189
Северна Корея е изпратила 3000 войници в Русия
Снимка БТА

Северна Корея е изпратила 3000 войници в Русия, за да я подкрепят във войната ѝ срещу Украйна, заявиха днес южнокорейски депутати въз основа на предоставена им от южнокорейското разузнаване информация, предадоха Ройтерс и АФП.

Според новите данни числеността на военнослужещите е два пъти по-голяма от посочената в изнесени по-рано от южнокорейското разузнаване сведения.

„Смята се, че още 1500 войници са били разположени в Русия, с което общият им брой достига 3000, каза депутатът Пак Сун-вон, член на парламентарната комисия по разузнаването.

Пхенян е обещал да предостави общо 10 000 войници, като разполагането им се очаква да приключи през декември, заявиха депутатите.

Както Москва, така и Пхенян отрекоха твърденията, включително на Киев, за севернокорейски войници, поели към бойните полета.

Украинският президент Володимир Зеленски вчера призова съюзниците си да реагират на доказателствата за севернокорейската намеса във войната.

Още по темата

В началото на седмицата високопоставен американски дипломат заяви, че Вашингтон се консултира със съюзниците си за последиците от севернокорейска намеса и допълни, че това „би било опасно и предизвикващо силна загриженост развитие на събитията“, ако бъде потвърдено.

В петък Националната разузнавателна служба на Южна Корея съобщи, че Северна Корея е изпратила с кораб около 1500 войници в Русия.

Междувременно германското правителство днес е повикало севернокорейския шарже д'афер в Берлин, за да обсъди с него нарастващото безпокойство около изпращането на севернокорейски войници в Украйна, съобщи външното министерство на федералната република, цитирано от Ройтерс.

"Ако се окажат верни съобщенията за севернокорейски войници в Украйна и че Северна Корея сега подкрепя руската агресия в Русия с войски, това би било нещо сериозно и в разрез с международното право", заяви външното министерство в социалната мрежа "Екс" и допълни, че севернокорейската подкрепа за Русия заплашва сигурността на Германия и мира в Европа, пише БТА.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


189
Още от Русия
Стармър: Путин прекъсва хранителната помощ за Газа
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
100
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 часа
Това е падението на Втарая армия мира.Таков случай в руската история не е имало никога. Мацква да се моли на некакви дребосъци кривокраки да се воюват за Русия и да се борят за,, Руский мир"!
99
2
 
6
 
! Отговори
. преди 3 часа
Следващ материал в Днеслбг: " Дарт Вейдър изпраща 30 000 сардукари в помощ на Путин. И 30 Хилядолетни соколи+1 Оби Уан Кеноби и принцеса Лиа за санитарка.Това е истинска журналистика достойна за Цънцарица и Ризовица!
98
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 часа
До 101 Ха-ха, глупости! ПОвече от половината трупове от полята в Курска област Украина не ще да ги взима обрат, щото били на граждани от друга националност, не укри )))
97
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 часа
В Украйна 90% са азиатци!
96
9
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 часа
Щях да умра от смях, ако някой през 2022г. ми беше казал, че Украйна ще удържи Русия почти 3 години, ще нахлуе в Курск и ще стои там поне 3 месеца, и ще принуди Русия да търси военна помощ от Иран и СК. И това всичко само с оръжейна помощ от НАТО и тук-там някой наемник. Явно съм надценявал доста военните способности на руската армия. Моя грешка.
95
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 часа
А Коцето ще посреща Путин в Киев!
94
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 часа
С кораб е по евтино!По 4 в кашон!
93
4
 
5
 
! Отговори
В кръчмата преди 3 часа
Вижда се,кои са приятели на Русия!Някои само плямпат!
92
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 часа
"И защо ще пращат армия с кораб, след като имат сухопътна граница с Русия?" - Питай Ким Чен Ун и Путин. Нали сте дружки, ще ти отговорят.
91
4
 
3
 
! Отговори
Колко пъти ще преди 3 часа
пишете тая статия с ново заглавие? Доказателства им ли - няма - е, какво да говорим повече?
90
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 часа
До 88: Ти имаш нещо против Русия да контролира Суецкия канал ли? Що така??? )))
89
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 часа
До 86 Викаш, ще ти е интересно да излезнеш в някое украинско поле срещу двама-трима северно корееца, а?
88
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 часа
малко са - желаещите доброволци са над 2 милиона- така че краваршингтонски слуеги опичайте си акъла- какво ще правят европейците си е тяхна работа а не на краварите дето са нацвъкали без малко 100 бази по света- кому к.ра търсат в ирак в сирия и други държави - кацнали са над находищата на нефт и смучат- в българия пък златните находища- тъ9паци къдести да защитите да не се мъкне българско злато към краваршингтон
87
4
 
7
 
! Отговори
До 88 преди 3 часа
То,ако беше така нямаше да се обясняваш тук, уркофил
86
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 часа
До 82 - Пък по данни от фондацията на Бил Гейтс - били 3 000 000.... Koe е верното?!
85
5
 
6
 
! Отговори
До 83 преди 3 часа
Не ще пратят тролеите в Киев,че наркоса го закъса
84
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 часа
Нека се пробват срещу войниците на НАТО. Няма лошо. Според мен ще е интересно.
83
0
 
6
 
! Отговори
3 ,или 300 преди 3 часа
Трудно е да се определи бройката!Няколко са с един паспорт!
82
6
 
6
 
! Отговори
Косе Босе преди 3 часа
Възраждане,кога ще помагат?Като стигнат Киев ли?
81
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 часа
А в действителност изпратените войници са 300 000 даните са на Вашингтонския мозъчен тръст.