Северна Корея е изпратила 3000 войници в Русия

Бройката е двойно по-голяма от посочените по-рано данни
23 окт 2024 13:21, Стела Стоянова
189
Северна Корея е изпратила 3000 войници в Русия
Снимка БТА

Северна Корея е изпратила 3000 войници в Русия, за да я подкрепят във войната ѝ срещу Украйна, заявиха днес южнокорейски депутати въз основа на предоставена им от южнокорейското разузнаване информация, предадоха Ройтерс и АФП.

Според новите данни числеността на военнослужещите е два пъти по-голяма от посочената в изнесени по-рано от южнокорейското разузнаване сведения.

„Смята се, че още 1500 войници са били разположени в Русия, с което общият им брой достига 3000, каза депутатът Пак Сун-вон, член на парламентарната комисия по разузнаването.

Пхенян е обещал да предостави общо 10 000 войници, като разполагането им се очаква да приключи през декември, заявиха депутатите.

Както Москва, така и Пхенян отрекоха твърденията, включително на Киев, за севернокорейски войници, поели към бойните полета.

Украинският президент Володимир Зеленски вчера призова съюзниците си да реагират на доказателствата за севернокорейската намеса във войната.

Още по темата

В началото на седмицата високопоставен американски дипломат заяви, че Вашингтон се консултира със съюзниците си за последиците от севернокорейска намеса и допълни, че това „би било опасно и предизвикващо силна загриженост развитие на събитията“, ако бъде потвърдено.

В петък Националната разузнавателна служба на Южна Корея съобщи, че Северна Корея е изпратила с кораб около 1500 войници в Русия.

Междувременно германското правителство днес е повикало севернокорейския шарже д'афер в Берлин, за да обсъди с него нарастващото безпокойство около изпращането на севернокорейски войници в Украйна, съобщи външното министерство на федералната република, цитирано от Ройтерс.

"Ако се окажат верни съобщенията за севернокорейски войници в Украйна и че Северна Корея сега подкрепя руската агресия в Русия с войски, това би било нещо сериозно и в разрез с международното право", заяви външното министерство в социалната мрежа "Екс" и допълни, че севернокорейската подкрепа за Русия заплашва сигурността на Германия и мира в Европа, пише БТА.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


189
Още от Русия
Стармър: Путин прекъсва хранителната помощ за Газа
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
80
2
 
7
 
! Отговори
Дедо поп преди 3 часа
Такава увереност в заглавието на статията сякаш авторката е била там и лично ги борила един по един
79
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 часа
До Учете история...Американската ли ''ИСТОРИЯ'' ?Там пише , че :''Русия е хвърлила ядрените бомби , над Хирошима и Нагасаки ''.ВЕРНО ЛИ ВЕ?
78
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 часа
На оцелелите след войната,по 3 рускини!
77
8
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 часа
До Анонимен 60 -Депутат от руската Дума заяви в парламента че определените със закон територии за гробища са запълнени отдавна макар че напоследък са ги заравяли по двама.
76
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 часа
не разбирам де се навира Южна Корея в отношенията между две независими страни! Да си гледат там американският контигент а не да зяпат де одят комшиите.лицемери
75
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 часа
И всичко това благодарение на великият геополитик,стратег, плувец, ловец,кагебист и таксист, строител четвърти разряд, шахматист, главнокомандващ,баскетболист ,хокеист и историк Владимир Владимирович Путин,по майка Шаломович!
74
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 часа
И защо ще пращат армия с кораб, след като имат сухопътна граница с Русия?
73
12
 
9
 
! Отговори
Алекс преди 3 часа
Руското позорище дъно няма.Копае се все по-дълбоко.Да разчиташ на войници от Северна Корея.
72
4
 
10
 
! Отговори
До Учете история преди 3 часа
Абе научихме, какво е истерията и как украинските тролеи,как си слагат плюсове с ВПН ,в опит да си пробутат украинската простотия тук
71
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 часа
привикали били някой си в някакво посолство. Алоу, почнете да действате най-накрая, стига празни приказки!!! Дебеллия Ким го неутрализирайте завинаги, какво само говорите и нищо не вършите? Затова света потъна в хаос. Повече действия, по-малко приказки.
70
2
 
0
 
! Отговори
До 64 преди 3 часа
Що?По 4 в кашон!
69
2
 
1
 
! Отговори
Гошо преди 3 часа
Явно са опуснати две нули след тройката....
68
10
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 часа
Поредната азиатска орда,домъкната от Путин ,която ще получи по мордата!
67
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 часа
първата работа на тия войници е да хванат гората и да се предадат на украинците за храна и подслон.
66
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 часа
За 400 кози,3000 бойци...
65
5
 
2
 
! Отговори
Елементарно преди 3 часа
Относно развитието на войната, реакцията на Запада трябва да е: "Ако установим участие на чужди войски в Украйна, или не преустановите настъплението, ще разрешим използването на далекобойни оръжия навътре в Русия!!!"
64
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 часа
За сведение на сентажийте - само един фаб на ден утилизира в пъти повече хохали, отколкото всичките видеа, които те публикуват на убити руснаци! Пада фаб-а, бам и целият окоп в радиус от няколко стотин метра се превръща в грообище! И на дан това се случва над 100 пъти! Отделно имаме и ТОС - един залп и един квадратен километър се превръща в добре заравнена нива, а 100на хохала се предислоцират при пандерата.
63
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 часа
И какъв е тоя кораб дето ще побере 1500 души, вие нормални ли сте ахахахх
62
10
 
5
 
! Отговори
Учете история преди 3 часа
"Россия, тая мнима защитница на славянството, тя употреблява още по-радикални средства, за да истрие от лицето на земята българските колонии." (Христо Ботев, в. Знаме, г. I, Букурещ, 4 април 1875 г., бр. 13, с. 51)
61
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 часа
За корейците дават ли бяла лада?