Бербок предупреди: Ливан е пред колапс

Германският министър на изненадващо посещение в Бейрут
23 окт 2024 15:06, Инна Ангелова
24
Бербок предупреди: Ливан е пред колапс
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Германският министър на външните работи Анален Бербок предупреди, че Ливан е пред колапс. Бербок е на изненадващо посещение в Бейрут в разгара на войната между Израел и ливанската организация “Хизбула“, предаде АФП.

Израел от месец извършва бомбардировки срещу “Хизбула“ в Ливан и предприе в края на септември сухопътна офанзива за изтласкване на бойците на групировката далеч от границата си.

Бербок каза, че “всяка умишлена атака срещу “сините каски“ на ООН представлява “нарушаване на международното хуманитарно право". Мисията на ООН за поддържане на мира в Ливан (ЮНИФИЛ) обвини израелските войски, че са стреляли неколкократно и умишлено по позициите на нейните миротворци.

“Задължението на ООН да защитава миротворците важи за всички страни в конфликта“, заяви Бербок. “Войниците на ЮНИФИЛ имат пълната ни подкрепа. Те са необходими за намирането на политическо решение на конфликта“, добави тя.

“Задачата сега е да работим с нашите партньори от САЩ, Европа и арабския свят, за да намерим жизнеспособно дипломатическо решение, което защитава законните интереси в областта на сигурността както на Израел, така и на Ливан“, каза още Бербок. / БТА
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


24
Още по темата: кризаЛиванООНБейрут
Още от САЩ
Блинкен нарече израелските стъпки за помощта за Газа недостатъчни
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
23
0
 
1
 
! Отговори
Аналената преди 20 минути
да не са я опънали аналено в Бейрут?! :D Че кат я гледам, само за това става.
22
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 26 минути
ти само като и чуеш името на тая "Бебок" и се чудиш кви ли бебоци праи, па за другас раота не я търси
21
1
 
0
 
! Отговори
Караджата преди 32 минути
Турете им санкции...що се бавите?
20
0
 
2
 
! Отговори
Ана Лена преди 56 минути
Абе жената се казва АНАЛЕНА, а Инна какво е написала, ама то каквото ти е в главата и това ти е на клавиатурата.
19
0
 
2
 
! Отговори
БИЙ ТЕРОРИСТА.... преди 58 минути
...ЩОМ ОЩЕ МЪРДА.....!
18
0
 
2
 
! Отговори
АБЕ, КОЛАБИРА... преди 59 минути
...АМА ОЩЕ СТРАЛЯ....ХАХАХААА...
17
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 час
Тези сини каски които са в Ливан как са допуснали от територията на Ливан да се стреля по съседна държава
16
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 час
Ливан никога не е бил истинска държава. Винаги съседите са го управлявали. Правителството на Ливан не може да контролира собствената си територия. Армията им е много по-слаба от терориристите, който се намират там.
15
1
 
7
 
! Отговори
Анален бърдук преди 1 час
Удриии! Нихната баба крастава!
14
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 час
12ти една малка поправка не 300 ми 400к струва личния гримьор, който дори я придружава при всичките и пътувания. А тя като външен министър е взела длъжността насериозно и не се задържа в Германия. Като оставим настрана парите и прищявките и - по голеия проблем е, че колкото пъти се изкаже някъде, обикновенно следва скандал.
13
4
 
7
 
! Отговори
JWST преди 1 час
Шизофренна работа. Хем се стреля с ракети от територията на Ливан, хем не е работа на Ливан. Отделно сини каски има, които нито са видели нито са чули.Представяте ли си в България някой да стреля по 100 ракети срещу съседна държава и никой да не се занимава с него.
12
1
 
17
 
! Отговори
Наблюдател преди 2 часа
е, те немците, къде ли не я пращаха тази кобра, само и само да се оттърват от нея, ама де такъв късмет! В Германия въпросната зелена "министерша" е подложена на унищожителна критика и подигравки, най,вече за това, че си е назначила и личен гримьор в кабинета, защото не излизала добре на снимките с политици?! Този гримьор струва 300.000 евро на година от джоба на наивниците данъкоплатци в Германия!
11
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 часа
С какво ще се прибира Аналена от Бейрут? Да не я натоварят на пътническия самолет, като китайците. А иначе, докато криминалният Биби не бъде ударен брутално през ръцете, издеветелствата на Израел няма да спрат. Съмнявам се, че съвременна Германия може да удари през ръцете Биби. За съжаление.
10
0
 
9
 
! Отговори
българина преди 2 часа
ако тези каски, въоръжени и финансирани от години не могат да поддържат реда, да се разпуснат веднага! за какво им е оръжието, по кого се очаква да стрелят! стига ли лицемерие и безделие
9
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 часа
Аналена кралица
8
5
 
12
 
! Отговори
от БАН преди 2 часа
Светът по чудо май ще се размине със световна война. Ако вярваме на откровението на Йоана, последната битка ще е навръх Йерусалем и потомците на Йисус (палестинците) ще надвият слугите на мамона (знаем кои са те) и ще настъпи хилядолетен (многополюсен) мир. Как точно ще стане това - предстои да разберем.
7
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 часа
Дошла е да огледа дали са ефективни германските оръжия дето доставят за Израел, съдейки от снимката е останала доволна от пораженията.
6
0
 
17
 
! Отговори
А тази патка, преди 2 часа
какво прави в Ливан? В смисъл, нерде Германия, нерде Ливан? Тия европейски политици съвсем изкукаха. Надробиха страхотна каша в ЕС, а сега летят насам-натам да дават акъл дето не им е поискан.
5
2
 
7
 
! Отговори
Христо Христов преди 2 часа
Да си купи плъг аналният бербок.
4
6
 
9
 
! Отговори
Евроатлантик преди 2 часа
Дреме ми за арабските терористи. Без тях ще е по-добре.