Абсурдно или не? Путин подчерта важността на свободата на словото

Медиите играят важна роля в изграждането на справедлив световен ред
15 сеп 2024 07:29, Александър Попов
211
Абсурдно или не? Путин подчерта важността на свободата на словото
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Руският президент Владимир Путин подчерта значението на свободата на словото и информацията в обръщение към медийна среща на върха, възприето като абсурдно от критиците на неговата политика за елиминиране на инакомислието, предаде ДПА.

„Във време, когато се развива сложният процес на многополярност, е особено важно да защитим принципите на надеждността на информацията“, каза Путин във видеообръщение към участниците в медийната среща на върха на БРИКС в Москва по случай 120-ата годишнина от създаването на държавна информационна агенция ТАСС.

„Истинската свобода на словото, която отразява различните мнения, дава възможност за търсене на компромиси и общи подходи за решаване на световните проблеми“, добави Путин.

Медиите играят важна роля в изграждането на справедлив световен ред, като дават на хората "обективна и неподправена картина на света", каза Путин.

Въпреки това руснаците почти не се ползват от свободата на словото и медиите във все по-авторитарния климат в страната, отбелязва ДПА и БТА.

ТАСС, създадена през 1904 г., е най-голямата новинарска агенция в страната и се разглежда като правителствен рупор.

Медиите, които не са в съответствие с изискванията и ценностите на Кремъл, са забранявани и затваряни, а противниците на правителството са преследвани от съдебната система.

Кремъл удвои усилията си срещу критиците на войната срещу Украйна, започнала през 2022 г., и много руски групи, които се противопоставят на войната, бяха обявени за нежелани организации.

След като бъдат определени като нежелани, те на практика биват забранявани, което засяга както медиите, така и правозащитните организации.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


211
Още по темата: Владимир Путин
Още от Русия
Германия няма да предостави на Украйна оръжия с голям обсег
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
143
7
 
10
 
! Отговори
невероятно преди 4 дни
каза че съжалява че е убил Политковская
142
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 дни
Ако хората вярваха на Западната преса, нямаше да има такива гонения срещу всички останали медии. Серьозно работиха за да изчерпат кредитабилността, която инаха след краят на студената война, по света.
141
9
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 дни
Путинчо! Ти знанеш ли какво означава СВОБОДА НА СЛОВОТО? Иддди в Америка и препиши Американската конституция и се поучи какво представлява думата "СВОБОДА"! Първи Амедменд: Всеки човек може да си говори за каквото си иска. Всеки човек може да пише каквото си иска. Всеки човек може да си вярва в каквото си иска. Втори амедмент: Всеки човек има право на оръжие. В Америка има Ковбои - Селяни, които имат собствена земя. Кой Селянин в Русия има собствена земя? Кой направи в БГ колхози - ТКЗС!
140
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 дни
Путинчо! Ти знанеш ли какво означава СВОБОДА НА СЛОВОТО? *** в Америка и препиши Американската конституция и се поучи какво представлява думата "СВОБОДА"! Първи Амедменд: Всеки човек може да си говори за каквото си иска. Всеки човек може да пише каквото си иска. Всеки човек може да си вярва в каквото си иска. Втори амедмент: Всеки човек има право на оръжие. В Америка има Ковбои - Селяни, които имат собствена земя. Кой Селянин в Русия има собствена земя? Кой направи в БГ колхози - ТКЗС!
139
8
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 дни
Моля ви се..... спасете ме .... ще падна от "Смях".... Путин говори за думата "свобода" на "СЛОВОТО"!...
138
12
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 дни
Аз живях и на Запад и в Русия и в Украйна. Медиите лъжат на всякъде. Сега на Запад лъжите са най-опашати. В Украйна са най-нагли. В Русия са най-стандартни. Големият проблем на Западните медии е че по света започнаха да се доверяват повече на RT, в последно време, отколкото на BBC и CNN. А причината е че RT работят по-професионално и започват новините с факти (верни или не), а не с интепретаций. Пък фактите могат да се проверят.
137
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 дни
В московия малко момиченце рисува в училище нещо което не е ок за властта и вкарват бащата в затвора. Обаче Путин говори за свобода на словото. :-) Защо? Защото Путин иска лъжите и дезинформацията идващи от Москва и заливащи държави като България да циркулират свободно. Така Волгин лъжеше по БНР и като го уволниха почна да реве за свобода на словото. Свобода на лъженето обаче няма, другари.
136
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 дни
До Точен 140...Защо беше на Запад бе пич...защо не беше в Русия....
135
1
 
3
 
! Отговори
История преди 4 дни
Ха...Ха...Ха...и не коментираш...
134
14
 
12
 
! Отговори
Точен преди 4 дни
Докато бях в Германия се убедих, че в България има много по-малко цензура, отколкото там. Западните медии зомбират хората, там лъжата е "обработена" цинично като истина. Западът е обречен, бъдещето е на БРИКС.
133
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 дни
Александър Литвиенко беше отровен в Лондон един месец след като заяви че този на снимката е гей .Потвърдено от ген Олег Калугин най - младият генерал някога в КГБ.
132
4
 
15
 
! Отговори
НАЙ-ВЕЛИКИТЕ !!! преди 4 дни
Путин и Ким Чен Ун - ненадминатите световни радетели за свободата на словото !
131
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 дни
Ако имаше свободно слово, медиите щаха да са пълни с новини и анализи от петък насам как сме на ръба да ни ударят с атомни бомби. Някой да е видял такива новини за позволението Украйна да ползва ракети на НАТО и съответните изказвания на Путин, представителя в ООН, Лавров, че това значи обявена война откъм НАТО? Пуснаха за заплахата, че ние сме първи наред с Полша и Румъния, и Германия, Финландия и Полша как застават против позволяване на ракетите. Тук някой да говори защо и какво значи за нас?
130
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 дни
Така е. Немцов и Навални знаят това.
129
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 дни
До Българин Те западните държави вече вкарват за по 2г в затвора, ако хора пуснат коментар като твоя тук. Говорим за Англия. Австралия е и тя на ръба да подкара с такива присъди. Хиляди са посещавани от полиция, поне 2-3000 са осъждани на затвор на година. Просто, като е "от правилната страна" и в "борба с омраза и дезинформация" се мълчи. Тъй де, медиите са свободни и никога не крият дела на политиците.
128
6
 
10
 
! Отговори
д-р Гьобелс преди 4 дни
Другари копейки и прочие русофилстващи небългари, трябва ли да ви се казва отново, че ЛЪЖАТА НЕ Е ДРУГА ГЛЕДНА ТОЧКА! Кремълската пропаганда, която диктаторчето иска да представи като ,,пострадала" от някакви ,,репресии", не е друга гледна точка, а най-обикновена лъжа! Както и вие нескопосано лъжете, че ,,на Запад" намало свобода на словото, защото ,,забранили" руската пропаганда. Не, не са я забранили. Забранили са да се разпространява по ефира наравно с другите. Защото е в нарушение на закона.
127
1
 
8
 
! Отговори
Браво, мойто момче! преди 4 дни
Току-що младото момче, което представя времето по БНТ, в края на рубриката говорейки за катедралата във Варна,изрично наблегана 'след бомбардировките от РУСИЯ през Първата световна война".Справка от Министерството на отбраната: България се вкючва във войната на 10.10.1915г. на страната на Германия и против Великобритания, Франция и Русия. Френският посланик при лична среща руския император Николай Втори настоява Русия НЕЗАБАВНО "немедленно" да удари Варна и Бургас.Посланикът се казва Жорж Морис
126
6
 
5
 
! Отговори
Абсурдно или не преди 4 дни
Какво му е абсурдното? В УК затварят за 2г за пост в социални мрежи и имат над 3000 човека годишно арестувани и често осъдени на до 2г затвор за това. Само при последните протести имат над 400 вече осъдени на по 2г и над 4000 разследвания, като трябваше да обявят амнистия по затворите, за да има места. За сравнение- присъда на изнасилвач на дете имигрант отскоро е 60 часа общественополезен труд. В Русия има 3-4 пъти по-малко арестувани годишно и 90% от тях са пускани с предупреждение до 24ч.
125
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 дни
този на снимката умира, и всичко става нормално
124
7
 
11
 
! Отговори
Българин преди 4 дни
По-скоро е абсурдно западните държави да говорят за свобода на словото. След като забраняват руски медии и гонят руски журналисти. В Русия свободата на словото е на много по-високо ниво отколкото в Европа в момента. И точно статии с такива заглавия като тази го доказват.