Абсурдно или не? Путин подчерта важността на свободата на словото

Медиите играят важна роля в изграждането на справедлив световен ред
15 сеп 2024 07:29, Александър Попов
211
Абсурдно или не? Путин подчерта важността на свободата на словото
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Руският президент Владимир Путин подчерта значението на свободата на словото и информацията в обръщение към медийна среща на върха, възприето като абсурдно от критиците на неговата политика за елиминиране на инакомислието, предаде ДПА.

„Във време, когато се развива сложният процес на многополярност, е особено важно да защитим принципите на надеждността на информацията“, каза Путин във видеообръщение към участниците в медийната среща на върха на БРИКС в Москва по случай 120-ата годишнина от създаването на държавна информационна агенция ТАСС.

„Истинската свобода на словото, която отразява различните мнения, дава възможност за търсене на компромиси и общи подходи за решаване на световните проблеми“, добави Путин.

Медиите играят важна роля в изграждането на справедлив световен ред, като дават на хората "обективна и неподправена картина на света", каза Путин.

Въпреки това руснаците почти не се ползват от свободата на словото и медиите във все по-авторитарния климат в страната, отбелязва ДПА и БТА.

ТАСС, създадена през 1904 г., е най-голямата новинарска агенция в страната и се разглежда като правителствен рупор.

Медиите, които не са в съответствие с изискванията и ценностите на Кремъл, са забранявани и затваряни, а противниците на правителството са преследвани от съдебната система.

Кремъл удвои усилията си срещу критиците на войната срещу Украйна, започнала през 2022 г., и много руски групи, които се противопоставят на войната, бяха обявени за нежелани организации.

След като бъдат определени като нежелани, те на практика биват забранявани, което засяга както медиите, така и правозащитните организации.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


211
Още по темата: Владимир Путин
Още от Русия
Германия няма да предостави на Украйна оръжия с голям обсег
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
163
11
 
7
 
! Отговори
очевидно преди 3 дни
У нас има пълна "свобжода" на медиите! Кеф ти Нова или БТВ (вече американски тв) или БНТ (с евроатлантическа насоченост :-) ) и никаква руска информация ( казвали са че е дезинформация :-)) Само, че мислещите виждат какво ни показват - част от инфромацията, която си е дезинформация! Най ме разсмиват предаванията как да разбираме "фейк нюз" ! Така и тук виждаме повече злобни коментари, а не трезво мислене какво представлява глобалното информационно блато в стил "американ фейк"! :-)
162
4
 
8
 
! Отговори
Урсула преди 3 дни
Мисля някой германец го бе казал скоро...свобода на словото, докато не те осъдят :) Нали скоро осъдиха една 95 годишна баба, дето твърдеше из интернет, че Хитлеристите не са били лоши :) Та така, свобода на словото има, докато не те осъдят. После няма. Кой както иска да го разбира.
161
6
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 дни
Путин винаги се е грижил за свободата на словото - в лагерите и затворите му има място за всички които не се възползват от свободата да го хвалят
160
3
 
14
 
! Отговори
123 преди 3 дни
До Fena Да те питам, Путин като е одържаржавил предприятията руснаците кво са намазали. Мизерни заплати и вместо частници, олигарси. Да не би като е одържавил диаментените компании, да е раздавал диаманти. Държавните БДЖ и НЕК кво те топлят, освеч че държавата харчи за тях милиарди, а ако бяха частни щяха и данъца да плащат даже.
159
2
 
6
 
! Отговори
Кой изнася златото преди 3 дни
До Анонимен 156: Чети: Wikipedia: "Dundee Corporation е основана през 1991 г. от канадския предприемач, превърнал се в милиардер, Нед Гудман и има репутация на успешен минен инвеститор. През този период Дънди Корпорейшън има много значими минни инвестиции. Управителен съвет: David Rae, Navin Dyal, Iliya Garkov (българин), W. John DeCooman, Nikolay Hristov (българин). Ето кой изнася златото от България. Е, къде са "руските бизнесмени"? Ама л'ъжеш и не ти мига окото.
158
14
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 дни
В Англия има повече осъдени за коментари в интернет от колкото в Русия и това го гледах по едно английско предаване.
157
2
 
6
 
! Отговори
Пак по опорката? преди 3 дни
До Анонимен 156: Фирма в Канада, а собственост на руски бизнесмени и преработва руда от България в Африка. Това прилича на свободно съчинение. Откъде у теб тази информация? Дай линк. ..................................................................................................... А и така да е (макар че не е за вярване). За нас важното е, че изнасят златоносна руда и не се знае колко злато се краде по този начин. И не Русия и Путин са ни виновни за това.
156
1
 
13
 
! Отговори
Светльо преди 3 дни
Това е още по смешно от вчерашното изказване на един руски генерал
155
11
 
6
 
! Отговори
Fena преди 3 дни
За тия дето имат глава на раменете и не са послушни oвцe Путин е много повече демократ от БГ управниците. Путин завари завладяна държава (Газпром, диманти, нефт, алуминий), в която всички печеливши бизнеси бяха частни и ги одържави, докато тук всичко, което носи пари отива при Шиши, Боко, Доган и дерибеите. Как ще реагира Путин, ако хване един Гайтански вълк да не си връща милиардите заеми? И как реагира нашата власт? Добре че се скараха Шиши и Доган, че да погнат един от хилядите тарикати.
154
7
 
13
 
! Отговори
Да бе! преди 4 дни
Свобода на словото в Крепостна рус! Тоя крепостен демагог може да измами само собствените си мужици. Аре чупката бе!
153
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 дни
ДО Пак до опорката? ..... Да ти допълня ..... Компанията Дънди изнася рудата от българия в африка и там я обработват. Дънди компанията е притежание на Руски бизнесмени в Канада.
152
3
 
3
 
! Отговори
Пак по опорката? преди 4 дни
До Анонимен 155: Българското злато го крадат сега. И то съвсем легално. Приходите на канадската златодобивна компания Dundee Precious Metals от дейността ѝ в България за първата половина на 2023 г. са 260 млн. долара. По-голямата част от тях около 137 млн. долара са генерирани от мината в Челопеч, а останалите 123 млн. долара от по-новата мина на компанията в България Ада тепе край Крумовград, става ясно от финансовия отчет на компанията. Но колко наистина се изнася никой не знае.
151
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 дни
"Човекът е ангел с едно крило. Ако хората не се прегърнат, няма да полетят..." Та българи ... по времето на Соца русофилите ни откраднаха това едно Крило и сега нито един от нас няма нито едно крило и даже и да се прегръщаме няма как да полетим. Българските Русофили трябва да ни върнат това крило, за да може да се прегърнем и да полетим до Москва и да си вземем откраднатото българско злато през 60 - те години на миналия век!
150
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 дни
Когато отвратените се отдръпнат от политиката, остават отвратителните.
149
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 дни
Политик, който трепери за народа си, със сигурност има Паркинсон.
148
13
 
10
 
! Отговори
тя преди 4 дни
Посочете някой по-честен политик от Путин да го видим кой е той ?!
147
15
 
9
 
! Отговори
тя преди 4 дни
Понече вярвам на руснаците ,отколко на евроатлантици !
146
11
 
6
 
! Отговори
Не е ли ясно? преди 4 дни
До Анонимен 145: Свободата на словото в САЩ е свобода да говориш каквото си искаш в кръчмата, но за да говориш по медиите, трябва да те пуснат там. А за да те пуснат там, трябва да говориш това, което ти позволят. Дотам им е свободата.
145
9
 
7
 
! Отговори
Пак по опорката? преди 4 дни
До Анонимен 148: Това, което си написал, е опорна точка на русофобската пропаганда. В Русия има мого медии, и не всички са проправителствени. А и западната пропаганда на руски език е достигнала промишлени размери.
144
6
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 дни
В Русия единственият Свободен човек със "Свобода на Словото" е другаря Путин. Той може да си говори "каквото иска"! Останалите се учат от него какво означава "Свобода на Словото" Българският певец - УСТАТА успя да отиде на площада на парадите в Москва и да се поучи от другаря Путин .... и изпя песента УСТАТА - СВОБОДАТА НА СЛОВОТО.... има я в YouTube!