Атаката в района на Курск извади Москва от равновесие

НАТО е най-успешната отбранителна организация в историята
30 авг 2024 13:14, Гергана Попова
308
Атаката в района на Курск извади Москва от равновесие
Снимка: БГНЕС/ EPA

Атаката в района на Курск извади Москва от равновесие. Путин не се справя много добре с нови и несигурни ситуации и Курск създаде такава ситуация. От друга страна, Путин разшири фронта над 60 мили (96,5 километра) и Русия в крайна сметка все още има повече ресурси от Киев, докато те се бият напред-назад. Така че мисля, че Курск е добър от тактическа гледна точка, но е твърде рано да се каже какво ще означава това по отношение на общата стратегия и как ще реагира Москва. Това заяви за гръцкото издание Kathimerini бившият командир на Централното командване на САЩ (CENTCOM) ген. Франк Макензи.

Още по темата

Путин, поради естеството на своето управление и своята система от вярвания, не може да си позволи да бъде слаб, но има тенденция да бъде парализиран, когато се случват нови неща. Следователно той не бърза с нови решения и това е нещо като ахилесова пета. Освен това кампанията му в Украйна все още не е приключила и аз вярвам, че Путин е готов да използва всички руски ресурси, за да преследва тази кампания", добави още той.

"НАТО е най-успешната отбранителна организация в историята на света. Не знам друга организация, която да е запазила мира толкова дълго или толкова ефективно, колкото НАТО. И разбира се, действията на Путин му дадоха нов живот", каза Макензи.

В дългосрочен план проблемът с темпото е Китай и трябва да го признаем. Китай е хроничен проблем и ще съществува дълго време. Има някои непосредствени заплахи от Китай, но повечето от тях са дългосрочни и трябва да се подготвим да се изправим срещу Китай. Русия е непосредствен проблем. Не забравяйте, че Русия е единствената страна в света, която има способността да унищожи Съединените щати с ядрените си оръжия. Трябва да уважавате тази способност. Така че, в краткосрочен план, зоната, която ме тревожи най-много в момента, е Украйна и това е така, защото имаме работа с държава с ядрени способности и тоталитарен лидер, който има комплекса на месията. И това трябва да тревожи всички нас, когато гледаме към предстоящите дни. Мисля, че сме в много опасен период от войната и какво може да направи Русия занапред", коментира Макензи.

Не виждам условия, при които американските сили да се върнат обратно в Афганистан. Но тук е проблемът. В момента не виждаме какво се случва в Афганистан, защото избрахме да погледнем настрани и защото имаме много малко ресурси в Близкия изток, за да погледнем Афганистан. Знаем, че ISIS се разраства и планира да атакува нашата родина и знаем, че ISIS наскоро извърши много успешна атака срещу Москва. И така, тази организация се разраства и ние имаме много малко възможности и ресурси, за да се справим с този проблем. И това ще бъде проблем, който ще ни преследва в бъдеще", заяви Макензи.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


308
Още по темата: УкрайнаНАТОРусияCENTCOM
Още от Русия
5,9 по Рихтер разтърси полуостров Камчатка
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
150
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Руските тролеи вместо да цъкат минуси,да обяснят коя друга Атомна държава,освен Русия,е губила територии в историята на човечеството?!
149
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Хахахаха, за пръв път една голяма държава като укрите се самоунищожава за кефа на друга държава, хахахахаха, укри кво да кажеш друго.
148
4
 
11
 
! Отговори
ъ преди 2 седмици
Плюете ли, плюете ли, атлантичета? Истината боли. Плюйте, плюйте, той и оня зеленясали така плюе по Русия. После плачка за още оръжия, парици, войници...
147
13
 
6
 
! Отговори
Пръдльо 143 преди 2 седмици
Украйна защитава геройски държавата си и това е повод за поклон пред украинците, а не като тебе, твоите сурдинки и Зеленочорапофф, които биха се oдyпили немедлено на pycнятa. Вси русисти сте пътници.
146
2
 
11
 
! Отговори
гълъба на скара преди 2 седмици
НАТО е най-успешната НАПАДАТЕЛНА организация в историята!
145
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
До до 144 Хапчетата. Даже и Медведев стана по-адекватен, като видя, че не му мунават блъфовете.
144
3
 
9
 
! Отговори
малка редакция: преди 2 седмици
"НАТО е най-успешната оГраБителна организация в историята на света. Не знам друга организация, която да е запала мира толкова дълго или толкова ефективно, колкото НАТО. И разбира се, действията на Путин му разбиха охолния живот", каза Макензи.
143
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
До до140 Така е, мозк си требе, затова и нищо не можеш да покажеш, но се излиташ ... Но е важното, че си доволен, че те доят руснаците. Дано още повече те доят.
142
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Блатния гьол,така наречен Расийска Федерация е пълен със всякакъв азиатски планктон,който за 1000 долара е готов да умре в чужда държава за дрогираното джудже в Кремъл!
141
2
 
10
 
! Отговори
КуКлус преди 2 седмици
Зеленски има коз в ръкава ....че Путин не е ненормален като Ким ....иначе до сега Украйна щеше да изгори....
140
3
 
11
 
! Отговори
до 144 преди 2 седмици
Викай да не се разяри мечката.че докато се усетим ще бъдем изпарени.Путин пипа меко,защото до вчера бяха един народ и не иска да пламне Трета световна.
139
3
 
6
 
! Отговори
до Mexико vs USA преди 2 седмици
Ти нормален ли си? Че те Мексико си превзеха половината САЩ без война и даже без СВО. За около 4 години, с любезното съдействие на Байдън и Камала, и всички от ДП на САЩ:))))))
138
0
 
4
 
! Отговори
до140 преди 2 седмици
Ки проекти кви пет лева да ти разяснявам ве м....ник, та ти даже не си осъзнал, че те доят а искаш някви проекти да ти разяснявам, то и мозък си т,р,е,б,е.
137
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
До Британски учени Украйнската независимост е интерес на Украйна. Пак си оплел кюнците.
136
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Китай ще воюва със Запада до последния расианин
135
1
 
5
 
! Отговори
Американофилите, преди 2 седмици
порадвайте се до следващата статия по темата! ХА ХА ХА! Тука бавно идат новините без западна редакция.
134
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
До до134 Ама и Афганистан ли е американска територия? Ти да видиш.
133
2
 
14
 
! Отговори
ХХХ преди 2 седмици
НАТО била най добрата мирна организация :) САЩ сътвориха мир в Украйна , близкия изток и т.н. сега процъфтяват :)
132
8
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
За първи път в световната история,Атомна държава я дерат на нейна територия!
131
2
 
10
 
! Отговори
Британски учени преди 2 седмици
Такова никога не се е случвало в историята на човечеството, когато цяла отделна държава в Европа като Украйна е била подложена на брутална психоатака и се превърнала в държава камикадзе (kamikaze state), която "добровольно" унищожава себе си за интересите на друга държава ( САЩ).