Фараж набира сила на Острова, а подкрепя ли Путин?

„Ако боднете руската мечка с прът, не се изненадвайте, ако тя отговори“
Обновена: 26 юни 2024 18:15 | 25 юни 2024 19:00, Елка Василева
143
Фараж набира сила на Острова, а подкрепя ли Путин?
Снимка: архив, БГНЕС

Ново проучване на общественото мнение в Обединеното кралство потвърди, че партията "Реформирай Обединеното кралство" на Найджъл Фараж изпреварва Консервативната партия само 10 дни преди общите избори на 4 юли.

Ако преди десетина дни проучване на "YouGove" може би не беше прието напълно сериозно, когато за първи път даде макар и минимална преднина на "реформаторите" пред торите, то сега резултатите от анкетата на "Редфийлд и Уилтън" могат вече да се приемат за шокиращи, защото потвърдиха тенденцията за пренасочване на избиратели от управляващата партия към партията на Фараж, предаде кореспондентът на БНР. А до изборите остават само 10 дни.

Убедително начело продължават да са лейбъристите с 42-процентно одобрение, "реформаторите" са с 19%, а консерваторите - с 18%.

Провелите проучването заявиха, че резултатът донякъде е изненадващ след последните коментари на Фараж, че "Западът е виновен за войната в Украйна, защото е провокирал Путин", за които той беше осъден от целия политически спектър и най-вече от видни фигури на торите.

Според "Редфийлд и Уилтън", лейбъристите на Киър Стармър могат да получат мнозинство от 250 места в новия парламент. Анкетата обаче потвърди и предположението, че "Реформирай Обединеното кралство" ще открадне гласове не само от избиратели на консерваторите, но и на лейбъристите.

Преди дни лидерът на британската партия "Реформирай Обединеното кралство" Найджъл Фараж защити твърдението си, че Западът е провокирал руската инвазия в Украйна, след като бе осъден за коментара от лидери от целия политически спектър.

Найджъл Фараж заяви по-рано в интервю за Би Би Си, че "Западът е провокирал Путин за войната в Украйна" и че това е следствие от разширяването на ЕС и НАТО на изток.

Премиерът Риши Сунак го разкритикува, заявявайки, че това е абсолютно грешен коментар и само "налива масло в огъня на агресията на Путин". Лидерът на лейбъристите Киър Стармър определи думите на Фараж като "позорни", а лидерът на либералдемократите Ед Дейвид нарече популиста "апологет на Путин". От Шотландската национална партия отбелязаха, че казаното е "обида за всички пострадали украинци".

Фараж обаче реагира със статия във "Дейли телеграф", в която пише, че никога не е бил "апологет или поддръжник на Путин", "но ако боднете руската мечка с прът, не се изненадвайте, ако тя отговори".

"Не ме обвинявайте, че казвам истината за войната на Путин в Украйна", казва Фараж и прави уточнението, че "нахлуването в Украйна е било неморално, възмутително и незащитимо".

"Като защитник на националния суверенитет аз вярвам, че Путин сгреши напълно, като нахлу в суверенна Украйна. Никога не съм се опитвал да оправдая инвазията на Путин по какъвто и да е начин. Но това не променя факта, че прозрях какво ще се случи преди десетилетие, предупреждавах, че идва и съм една от малкото политически фигури, които винаги са били прави и честни относно войната на Русия в Украйна", изтъкна Найджъл Фараж.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


143
Още от Русия
Петте предизвикателства пред бъдещия шеф на НАТО
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
135
5
 
2
 
! Отговори
агент Мъдлър ЦРУ преди 2 дни
А само рашките имат ядрени бомби. Те другите нямат. Добра логика пич.
134
4
 
2
 
! Отговори
Кравар Евроатлантик преди 2 дни
И за Хитлер разправяха "трябва да мислим за мир, стига сме наливали пари и оръжия за борба с нацистите, трябва мирен диалог с Хитлер".
133
12
 
1
 
! Отговори
... преди 2 дни
бе само тия които НЕ са живели пот рашистански ботуш те и други продажници искат пак да се върнем в ония мракобесни времена! Интересното при тях е, че те НЕ искат да им се плаща в рубли и всичките такива искат да живеят на запад! друго интересно около тез продажници нема!!!
132
0
 
1
 
! Отговори
Как стигна то този преди 2 дни
До r3v0lv3rизвод? Извънземните ли ти прошушнаха тази информация или имаше възможността да броиш руските пари, дадени на Великобритания?
131
0
 
3
 
! Отговори
Помните ли когато преди 2 дни
Фараж отваряше уста по адрес на Русия в началото на войната, а след няколко дни се появи видео, в което се обясни теоретичната възможност руснаците да взривят ядрена бомба (от тип Посейдон) в неутрални води, а после цунамито да измие острова, както кофа вода пода на ***. Фараж рязко смени реториката. Явно доста време му държи влага вече :D
130
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 дни
Нато и Ес трябва да спрат антируската агресия и наливането на оръжие в Украйна! От войната единствена полза е забогатяване на група производители на оръжие и ковчези! Хората на всякъде искат мир, но политиците провокират продължаване на военните действия!
129
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 дни
Все Путин ви виновен за провалите на изборите )))
128
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 дни
нали му доказаха спонсорирането от Москва на тоя.
127
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 дни
Живея в ОК и единствено, за което съжаляват британците е че изобщо някога са влезли в ЕС. Още ги дърпат за пари, мигранти и услуги.
126
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 дни
Който напада е агресор. Запада като дава оръжия на украйна и тя напада вместо да се защитава това е също колективна агресия. Запада отначало беше против украинската агреаия после я поущтри !!!Защото използва украйна за да унищожи Русия. Това не стига че е агресия ами лицемерие. Да убиваш и да осакатяваш деца на плажа само защото са русначета. Ами то това е геноцид.
125
6
 
4
 
! Отговори
r3v0lv3r преди 2 дни
Тоя излъга британците, че след Брексит ще потекат мед и масло от чешмите, а вместо това основните поддръжници пострадаха най-много.Целият процес беше дирижиран от Русия, която искаха да отслябят ЕС и да изкара един от най-върлите си противници от съюза.Доста пари наляха руснаците в това тъмно дело, но в крайна сметка постигнаха целта си.
124
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 дни
Жалко че "историческия" бот е развалил форума.
123
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 дни
Малко сте се поувлякли форумните uдuomu.Tрябва да се пишат кратки мнения по темата.
122
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 дни
САЩ и Великобритания какви са спрямо нападнатите от тях страни ами агресори са .Нас също са ни бомбардирали. Двойните стандарти на Запада ми идват в повече.
121
10
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 дни
Фарадж е ултра-показателен за количеството ум на британците. Това е все едно ние да си изберем отново Жан Виденов за премиер.
120
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 дни
До 120 Юлиан.Юлиане,Великобритания не държи и една ракета с ядрен заряд на своята територия(както и Франция)Но само пловината изстреляни към територията на Русия или Англия предвидени от еди кога си са в състояние да унищожат биологичния живот на Земята.И земята за винаги да заприлича на Марс.Що за безумие да се използват подобни заплахи.Радиоактивния слой ще унищожи всичко живо а Ядренната зима ще продължи столетия при което няма оцеляване.Суицидна и абсурдна риторика са тези заплахи.
119
2
 
1
 
! Отговори
НЯМА ФРАНКИ ДА ПАЗЯТ преди 2 дни
Константин Велики беше издебнат от врагът му пълководеца ЛИЦИНИЙ които изтреби абсолютно всички Християни в Македония и тогава вече Константин Велики се съюзи с франките и сие ГЕРМАНЦИ и заедно го пречукаха този геноциден ЛИЦИНИЙ............факт.......По късно ФРАНКИТЕ унищожават и Хуните а още по-късно Франките унищожават АВАРСКИЯТ КАГАНАТ
118
2
 
1
 
! Отговори
Справка за 4-ти ВЕК преди 2 дни
Император Константин Велики не живееше в град НОВА РОМА посмъртно на него наречен КОНСТАНТИНОПОЛ за да предотврати КЪРВАВАТА РЕЛИГИОЗНА ГРАЖДАНСКА ВОЙНА и се извиняваше с думи В СТРОЕЖ, ЗИДАРИЯ,ВАРОСВАНЕ е град ВИЗАНТИОН..........СВОБОДНИТЕ ЗИДАРИ СА БИЛИ ПРАВОСЛАВНИ ХРИСТИЯНИ защото крадците и самозванците от град Рим НЯМАЛИ ХРИСТИЯНСКА СТРОИТЕЛНА реклама а само Езически МногоБОЖНИ Строежи построени от техните РОБИ
117
3
 
1
 
! Отговори
ПАПА САМО ОТ РОМА преди 2 дни
УНИЩОЖЕН РЪКОПИС ОТ РИМСКИТЕ ПАПИ беше ВЪЗСТАНОВЕН ИЗЦЯЛО ОТ НОВИТЕ НАУЧНИ ЧУДОТВОРНИ МЕТОДИ...............в този ВЪЗСТАНОВЕН ДОКУМЕНТ действащ Сенатор от град РОМА обвинява собственият си ХРИСТИЯНСКИ Император Константин Велики че ГРЪКЪТ Пантер полегнал на полянка с юдеоеврейката ДЕВА МАРИЯ и така бил заченат този ХРИСТОС дето Шефа го проповядвал............УНИЩОЖЕН ОТ РИМСКИТЕ ПАПИ И ВЪЗСТАНОВЕН ОТ НАУКАТА РЪКОПИС................ САТАНИСТИТЕ ПОЛЯЦИ,ЧЕХИ от държавата на ФРАНКСКИЯТ РОБОВЛАДЕЛЕЦ
116
3
 
1
 
! Отговори
Хитлер от РОМА преди 2 дни
ЧИСЛОТО 12 е въведено от ШУМЕРСКИТЕ АСТРОНОМИ.............ДАЛЕЧ ПО-КЪСНО ГЪРЦИТЕ внасят число 12 като собственик е суперменът ХЕРКУЛЕС............ Още по-късно РИМЛЯНИТЕ открадват число 12 за QPR унищожено вандалски комай от числото 12 на ХРИСТИЯНИТЕ .......... КУБРАТ БРАТЪТ ИРАКЛИЙ се казвал дефакто "ХЕРКУЛЕС ДВАНАДЕСЕТ" и държавата на славянските РОБИ с по 12 съпруги с вожд робовладелеца Франк САМО е ФАЛШИФИКАТ на ПАПСКАТА ЦЕНЗУРА ГОРЯЛА РЪКОПИСИ с цел ГЕНОЦИД над чехите и поляците