Фараж набира сила на Острова, а подкрепя ли Путин?

„Ако боднете руската мечка с прът, не се изненадвайте, ако тя отговори“
Обновена: 26 юни 2024 18:15 | 25 юни 2024 19:00, Елка Василева
143
Фараж набира сила на Острова, а подкрепя ли Путин?
Снимка: архив, БГНЕС

Ново проучване на общественото мнение в Обединеното кралство потвърди, че партията "Реформирай Обединеното кралство" на Найджъл Фараж изпреварва Консервативната партия само 10 дни преди общите избори на 4 юли.

Ако преди десетина дни проучване на "YouGove" може би не беше прието напълно сериозно, когато за първи път даде макар и минимална преднина на "реформаторите" пред торите, то сега резултатите от анкетата на "Редфийлд и Уилтън" могат вече да се приемат за шокиращи, защото потвърдиха тенденцията за пренасочване на избиратели от управляващата партия към партията на Фараж, предаде кореспондентът на БНР. А до изборите остават само 10 дни.

Убедително начело продължават да са лейбъристите с 42-процентно одобрение, "реформаторите" са с 19%, а консерваторите - с 18%.

Провелите проучването заявиха, че резултатът донякъде е изненадващ след последните коментари на Фараж, че "Западът е виновен за войната в Украйна, защото е провокирал Путин", за които той беше осъден от целия политически спектър и най-вече от видни фигури на торите.

Според "Редфийлд и Уилтън", лейбъристите на Киър Стармър могат да получат мнозинство от 250 места в новия парламент. Анкетата обаче потвърди и предположението, че "Реформирай Обединеното кралство" ще открадне гласове не само от избиратели на консерваторите, но и на лейбъристите.

Преди дни лидерът на британската партия "Реформирай Обединеното кралство" Найджъл Фараж защити твърдението си, че Западът е провокирал руската инвазия в Украйна, след като бе осъден за коментара от лидери от целия политически спектър.

Найджъл Фараж заяви по-рано в интервю за Би Би Си, че "Западът е провокирал Путин за войната в Украйна" и че това е следствие от разширяването на ЕС и НАТО на изток.

Премиерът Риши Сунак го разкритикува, заявявайки, че това е абсолютно грешен коментар и само "налива масло в огъня на агресията на Путин". Лидерът на лейбъристите Киър Стармър определи думите на Фараж като "позорни", а лидерът на либералдемократите Ед Дейвид нарече популиста "апологет на Путин". От Шотландската национална партия отбелязаха, че казаното е "обида за всички пострадали украинци".

Фараж обаче реагира със статия във "Дейли телеграф", в която пише, че никога не е бил "апологет или поддръжник на Путин", "но ако боднете руската мечка с прът, не се изненадвайте, ако тя отговори".

"Не ме обвинявайте, че казвам истината за войната на Путин в Украйна", казва Фараж и прави уточнението, че "нахлуването в Украйна е било неморално, възмутително и незащитимо".

"Като защитник на националния суверенитет аз вярвам, че Путин сгреши напълно, като нахлу в суверенна Украйна. Никога не съм се опитвал да оправдая инвазията на Путин по какъвто и да е начин. Но това не променя факта, че прозрях какво ще се случи преди десетилетие, предупреждавах, че идва и съм една от малкото политически фигури, които винаги са били прави и честни относно войната на Русия в Украйна", изтъкна Найджъл Фараж.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


143
Още от Русия
Петте предизвикателства пред бъдещия шеф на НАТО
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
75
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 дни
Сигурно е от Централна Англия!
74
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 дни
До Уотсън73. А как се предаваш недоброволно ? Обясни механизъма.
73
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 дни
Тоя смеш ник сега крав ар ли е, или не?
72
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 дни
До Анонимен 74. Ко му е патриотичното да та затворят в концлагер ?
71
12
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 дни
До 63. Какво имаш предвид с Бандеровщина? Степан Бандера е украински нац.герой,който е лежал в нацистки концлагер! Това е патриотизъм,а не нашенския кръчмарски!
70
7
 
7
 
! Отговори
Уотсън преди 5 дни
До сваления Ил.Укрите са разбрали че военнопленниците са се предали доброволно и затова са го свалили.Толко е елементарно.
69
8
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 дни
Лека полека и на запад почнаха да признават че САЩ започнаха войната в Украйна.
68
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 дни
Самолетът Ил-76, превозващ на борда си украински военнопленници, е бил свален близо до Белгород със ситема "Пейтриът", използвана от украинските сили. Това показват данните от експертизата на Следствения комитет, разследвал инцидента.. Комитетът разполага и с информация кои подразделения на украинските въоръжени сили са въоръжени с ракетни системи "Пейтриът". Следственият комитет установява самоличността на замесените в организирането на атаката срещу Ил-76...
67
1
 
5
 
! Отговори
Барба Ганиос в 21век преди 5 дни
ИзГребва с Кофи РадиоАктивна Вода, Министъра Лъже, Медиите Мълчат, а АЕЦ-а Счупен!
66
2
 
1
 
! Отговори
До вечна памет преди 5 дни
Съгласен съм, но как да избиеш това което е за избиване по друг начин? Имаше колитерал демидж, но с времето се промени на лгбтна
65
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 дни
Това име Фараж никак не е английско. Този е някакъв талибан.
64
6
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 дни
До Анонимен 65. Кой тоз къдимик ? Сапунжията ли ?
63
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 дни
Те там си знаят бароните... Фураж е циркаджията за пред населението.
62
8
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 дни
Какво да се чудим на британците? Колко много българи искат да ги управлява селянче от Учиндол, вместо международно уважаван академик!
61
4
 
2
 
! Отговори
G преди 5 дни
Дреме ми. *** си гледа мачовете на плазмата закачена пред блока на единственото останало дърво и си смуче 2литровки за кеф.
60
4
 
9
 
! Отговори
ВеЧна памет преди 5 дни
Путин е много сдържан и търпелив.Загиват от Бандеровки терор подпомаган от Кравари и Западняци деца и цивилни .Те не са военни обекти но нацистите не си играят.Ако на местото на Путин бе Жириновски или Пригожин третата Световна да е започнала и приключила и да е започнала Четвъртата световна.
59
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен_777 преди 5 дни
Сакън...сакън да НЕ Е замесен Путин в изборите в западна Европа, въпроса вече е как ще излъжат народа пак, без да го плашат с Путин..?! Западните 'политици' трябва да плащат комисионна на Путин при всеки вот !
58
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 дни
Извън парламента няма пищни вечери в Ritz... Винаги ще намери кръг , с които да хапне и пий до насита.
57
7
 
3
 
! Отговори
Христо Христов преди 5 дни
До 56 "Идването на политическия М-р Бийн( Фараж) веднъж вече изигра лоша шега на Острова," - да бе, Фараж им бил виновен на островитяните. Колкото "комунистите" винаги ще са им виновни на некадърните про'с'таци като теб.
56
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 дни
А Дагестан, какво общо има с Путин?