Москва: Киев използва американски ракети, за да убива хора в Луганск

Ударът е преднамерен, твърди Кремъл
7 юни 2024 22:15, Анисия Иванова
143
Москва: Киев използва американски ракети, за да убива хора в Луганск
Снимка: БГНЕС

Руското министерство на отбраната обвини Въоръжените сили на Украйна, че са изстреляли днес пет доставени от САЩ ракети АТАКМС (ATACMS) по контролирания от Русия източен украински град Луганск. Руското министерство на извънредните ситуации твърди, че при атаката са били убити трима и ранени 35 души, включително деца, предадоха Ройтерс и Франс прес.

Министерството на отбраната на Русия съобщи, че четири от петте ракети са били свалени от системите за противовъздушна отбрана, но една от тях е попаднала в жилищен блок. Ведомството твърди, че ударът е преднамерен.

„Днес в 11 часа сутринта московско време [съвпада с българското – бел. ред.] киевският режим извърши престъпление срещу цивилното население на Луганска народна република, използвайки доставено от Запада въоръжение. По жилищните квартали на град Луганск целенасочено е нанесен удар с пет ракети АТАКМС американско производство“, съобщи министерството на отбраната, цитирано от ТАСС.

Министерството на извънредните ситуации съобщи в „Телеграм“, че ударът е причинил срутване на няколко етажа на жилищен блок. Щети са понесли над 10 домове, магазини, две училища, три детски градини, сградата на Луганския колеж за информационни технологии и предприемачество и на Луганския университет „Владимир Дал“, като осколки са разбили прозорци и са повредили фасадите им.

Към момента няма реакция от украинска страна за случилото се, пише БТА.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


143
Още от Русия
Путин отново заплаши, че ще използва ядрено оръжие
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
100
0
 
1
 
! Отговори
Я, па Я преди 3 седмици
До Анонимен. Русия не може да направи това защото *** и самия Путин са бонвивани с огромен апетит за пари, слава и власт. Цялото им имущество на името на деца и внуци е на запад. Направят ли това, край, губят всичко което могат да загубят. САЩ и ЕС са ги предупредили, че няма да стрелят с ядрено оръжие но имат достатъчно далекобойни ракети с които да сринат целият ядрен и военен потенциал. След това украинската армия ще влезе в РФ за да класифицира щетите и да довърши каквото е останало.
99
4
 
4
 
! Отговори
крив космос преди 3 седмици
а москва използва само ракети,за да убива,колко невинно,скромно и хуманно
98
8
 
8
 
! Отговори
Луд с лопата преди 3 седмици
А Русия ползва руски ирански севернокорейски и индийски ракети да убива хора в Украйна .И какъв фуй искате.Явно защото ракетите американски.Ами евро съюза помага на Украйна ,защото някакъв Пyтлep с Хитлеристки разбирания ,влиза в чужда държава и нарушава суверинитета и.Имат нужда от помощ и им се помага.Това правят хората.А не да стоят встрани и да гледат как едно джудже потъпква правата на всички.
97
6
 
5
 
! Отговори
Москва преди 3 седмици
Използва ракети на Ким....да трепе славяни.
96
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Русия трябва да удари с 2 ядрени бом Киев и Лов и ФАШИСТИТЕ ще бъдат избити.
95
7
 
7
 
! Отговори
Москва риве преди 3 седмици
Стреляй яко
94
8
 
6
 
! Отговори
В Луганск преди 3 седмици
Няма хора; Има само русняци
93
9
 
9
 
! Отговори
Колев преди 3 седмици
Брей Москва пък стреля с северно корейски ракети и ирански шахеди и убива хора в Украйна око за око зъб за зъб
92
4
 
8
 
! Отговори
До главния редактор преди 3 седмици
Ей Мееерзавци от днес бг.Оти сте изтрили коментарите от вчера бре крееетени русосифилистични.Пак ли трябва да ви снимаме форума и да обърнем внимание кого толерират и кого не массскари от русня такива дооолни
91
3
 
6
 
! Отговори
До главния редактор преди 3 седмици
Ей Мееерзавци от днес бг.Оти сте изтрили коментарите от вчера бре крееетени русосифилистични.Пак ли трябва да ви снимаме форума и да обърнем внимание кого толерират и кого не массскари от русия такива дооолни
90
4
 
5
 
! Отговори
Гризел преди 3 седмици
Ако Русия иска да се разширява още териториално,да отиде към Северния полюс.
89
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
До Анонимен 90, не бе копейко, за 3 дни щеше да вземе Киев. А тя стана една.... Всичко е по план!
88
3
 
8
 
! Отговори
Атмаджа преди 3 седмици
До емоВерно ли?Това го кажи на жителите на Одеса и Харков.
87
7
 
12
 
! Отговори
емо преди 3 седмици
за непросветените: разликата между руснаци и украинци е в това, че първите обстрелват само военни обекти и свързаната с тях енерго-структура, като загиват предимно военни, а вторите обстрелват, с дадените им от сащ и други западни страни, преимуществено граждански обекти, като загиват цивилни граждани. това лесно може да се констатира дори от българските русофобски сайтове и е елементарно умозаключение, но не и за промити русофобски мозъци.
86
17
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Не Украйна- Кремъл убива! Марш терористи миризливи от Украйна!
85
8
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Яд ме е че Путин можеше да приключи с тая война за месец-2, но както знаем всяка империя си има интересите. Руския военно-промишлен комплекс, точно както и американския, се "храни" от тази война. Колкото по-дълга, толкова по-добре. Оказва се че това е валидно за двата лагера и за това вече втора година гледаме ужасии. Разбира се че човешкия живот няма смисъл и стойност, и за двете страни.
84
14
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Каквито имат такива ползват нали трябва да се отбраняват по всякакъв начин от окупатора и агресора руски !
83
5
 
3
 
! Отговори
Хаха преди 3 седмици
...Луганската народна република се отдели от ...Я кажи кой е областният град на така наречената луганска народна Република и къде се намира?
82
13
 
14
 
! Отговори
да ама не преди 3 седмици
Ако изпалзваше ракети от корея Иран или Китай щеше да е приемливо ли? Затова ли Путин руши болници , суепармаркети ,жилищни Блоковеа , електростанции и пр.
81
13
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Какво значение има какви ракети използва?! И РФ използва предимно боеприпаси от КНДР и Иран. Нали има великата ПВО и ПРо?! Да, ама не. Ефективността на С-400 е около 40-65%. И нула срещу ракети с малък обсег.