Москва: Киев използва американски ракети, за да убива хора в Луганск

Ударът е преднамерен, твърди Кремъл
7 юни 2024 22:15, Анисия Иванова
143
Москва: Киев използва американски ракети, за да убива хора в Луганск
Снимка: БГНЕС

Руското министерство на отбраната обвини Въоръжените сили на Украйна, че са изстреляли днес пет доставени от САЩ ракети АТАКМС (ATACMS) по контролирания от Русия източен украински град Луганск. Руското министерство на извънредните ситуации твърди, че при атаката са били убити трима и ранени 35 души, включително деца, предадоха Ройтерс и Франс прес.

Министерството на отбраната на Русия съобщи, че четири от петте ракети са били свалени от системите за противовъздушна отбрана, но една от тях е попаднала в жилищен блок. Ведомството твърди, че ударът е преднамерен.

„Днес в 11 часа сутринта московско време [съвпада с българското – бел. ред.] киевският режим извърши престъпление срещу цивилното население на Луганска народна република, използвайки доставено от Запада въоръжение. По жилищните квартали на град Луганск целенасочено е нанесен удар с пет ракети АТАКМС американско производство“, съобщи министерството на отбраната, цитирано от ТАСС.

Министерството на извънредните ситуации съобщи в „Телеграм“, че ударът е причинил срутване на няколко етажа на жилищен блок. Щети са понесли над 10 домове, магазини, две училища, три детски градини, сградата на Луганския колеж за информационни технологии и предприемачество и на Луганския университет „Владимир Дал“, като осколки са разбили прозорци и са повредили фасадите им.

Към момента няма реакция от украинска страна за случилото се, пише БТА.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


143
Още от Русия
Путин отново заплаши, че ще използва ядрено оръжие
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
80
15
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Луганската народна република се отдели от Украйна след референдум и после по свое желание се присъедини към Русия. В случая Русия защитава собствената си територия, а Украйна е агресор. Това да фактите, но краварската пропаганда твърди обратното.
79
15
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Защо реват Луганск е изконен украински град, временно окупиран от крепостните селяни от Сибир и Украйна има пълно право да ги изгони от там!
78
7
 
17
 
! Отговори
Сержант преди 3 седмици
А руските ракети, носят здраве и щастие на украинските граждани.
77
18
 
24
 
! Отговори
Паню Баирски преди 3 седмици
Жалките руски въшкарници вече трета година избиват невинни хора и имат наглостта да говорят за престъпления!
76
10
 
21
 
! Отговори
Фют преди 3 седмици
Мда, Киев убиват хора, а маскалите трепят само зайци:)))))) Не знаех, че рашистите са хора:))))))
75
20
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
До 103:От никакви opки не е окупирана,а там си живее местното население от векове.Киевската власт ги е тероризирала и след 8 г. тормоз да викнали на помош руснаците.Там е имало платена укро пропаганда,която е разделила хората на две,за да може да се карат по между си и така да не виждат как ги крадат.Тази укро пропаганда сее омраза и настройва гражданите един срещу друг.Във всяка една държава би довела до гражданска война.Даже и в САЩ.Видя се до какво води в Словакия,Грузия и т.н.
74
9
 
9
 
! Отговори
Чоко преди 3 седмици
Както е тръгнало тази война може да продължи още десет години. С по пет километра напредък, победа не се осигурява. Очаквам на руснаците да им писне да почиват само в Турция и Египет и да вземат нещата в свои ръце.
73
11
 
16
 
! Отговори
Москва потъна преди 3 седмици
Рашистите не са "хора".
72
15
 
16
 
! Отговори
пияница мистик преди 3 седмици
Ами че то Луганск си е украинска територия, окупирана от 0pkи. Могат да си стрелят с каквито ракети поискат по собствената си територия. Американски, марсиански....а вие защо бе, драги средновековни крепостници стреляте със севернокорейски бомби и ирански дронове по Киев? И от 5 ракети 4 свалени, само една паднала и като прочетох какви щети е нанесла. Ами че то половин Луганск :)))))))
71
9
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Правото да убиват е само на мужиците, било.
70
0
 
2
 
! Отговори
Хм? преди 3 седмици
До Ббб Много филми гледате!
69
15
 
7
 
! Отговори
А защо преди 3 седмици
Не оставят Донецк и Луганск на Русия при положение че е съгласна да изтегли войските си от Украйна и не сключат мирен договор.
68
3
 
5
 
! Отговори
Американеца преди 3 седмици
Имате остра нужда от демократизиране явно
67
8
 
10
 
! Отговори
Нарича се преди 3 седмици
Експорт на демокрация
66
19
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Руската армия ша остане без офицери, само с един конь, царят го чекат да са гътни от старост, царица няма, топове, кат черешови топчета, остават само пешки! Туй ли и непобедимая?
65
14
 
21
 
! Отговори
Ббб преди 3 седмици
А не бе.. И казваче Русия ги бомбандира.. Така ще е, пропаганда до края. Има филми за ВСВ, Враг пред портата май беше, та в него, към края на войната, немците губят, а по улиците по радиоточките върват новини за загубите на СССР и успехите на Германия, и то на руски. Сега не е ли същото.. Спряха руските телевизии, украинските взеха да предават на фуски, за да пропагандират колко зле е Русия и как губят войната..
64
24
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Киев се отбранява, защото Путин избива украинското население.
63
9
 
14
 
! Отговори
ароматния пръч преди 3 седмици
Не е Сталин,ако бе линията на фронта отдавна да е над 100 км и да не достигат.Украинците са ясни,стремят се да предизвикат неадекватно жесток отговор и да се жалват пред света,но с Путин начело няма да го дочакат.Толкова ги щади,че соственото му население страда.При тази армия,дето се излежава в Русия една десета от нея да вкара и за месец фронта кеще да е над 100 км.То е ясно,че мисли за бъдещото им съжителстване,но армията стреля,а не населението.
62
12
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Време е Кийф да бъде заравнен до картофено поле със завеса от прочистващи планиращи подарки
61
14
 
9
 
! Отговори
Рендето преди 3 седмици
А, какво е очаквал Путин, та се въмущава, може би - "Рицарска война", като в евтините романи??? Победителите не ги съдят, напротив, Те пишат Историята, а Путин продължава да бълнува за "морални принципи и правила"??? Събуди се, бе, ей...!!! НАТО вече води война срещу Русия на територията на Украина с ръцете на украинците...., засега!!! Не е изключено скоро във войната открито да се включат и други държави!!!