Зеленски: Следващите седмици ще определят хода на войната

Безпилотните самолети FPV всъщност спасиха фронта, каза той
5 юни 2024 07:00, Анисия Иванова
291
Зеленски: Следващите седмици ще определят хода на войната
Снимка: БГНЕС/EPA

„Следващите седмици ще определят хода на войната до края на годината“, заяви украинският президент Володимир Зеленски, цитиран от "Киев Индипендънт“.

Зеленски подчерта, че основните и най-силни атаки на Русия в момента са в Донецка област, където силите на Москва постоянно напредват и добави, че областта остава основна цел на Кремъл.

Руските войски, които се придвижват на запад от руините на Бахмут и Авдийвка, са успели да превземат десетина малки села и да се доближат до Часив Яр.

Украинският президент отново заяви, че ситуацията в Харковска област е "стабилизирана", и благодари на "всеки командир и войник", участвал в усилията.

Зеленски подчерта ключовата роял на дронове през последните седмици.

"В момент, когато очаквахме артилерийски доставки от нашите партньори, безпилотните самолети FPV всъщност спасиха фронта", каза той.

"Следващите седмици ще определят цялото лято и в много отношения цялата година - както по отношение на срещата на върха за мир, така и по отношение на сплотяването на света около Украйна, отношенията ни с ЕС, позициите на фронтовата линия и вътрешното производство", добави Зеленски. | БГНЕС

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


291
Още от Русия
Къде евроизборите не са важни, а Путин е най-притеснителната фигура?
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
114
12
 
13
 
! Отговори
Путлер рестартира преди 4 седмици
западната, военна индустрия с тази безсмислена война... Сега ще си стои в бункера в"миpиcaн докато му отрежат кратуната грозна.
113
18
 
11
 
! Отговори
troll преди 4 седмици
Диктаторските държави като Русия, Китай, Северна Корея не се спряха да се милитализират, да заплашват свободния свят и нападат. За тях не е важно те да си подредят държавата и да живеят по-богато, а опитват да направят другите да живеят мизерно и робски като тях и да им се кланят. И винаги най-пр*стите хора (като нашите р*бски русофили) са им привържениците. Понеже са неуки, мързеливи и в среда на свободна конкуренция са пълна нула, търсят си някой господар да му се кланят и да ги "освобождава"
112
5
 
3
 
! Отговори
Факт преди 4 седмици
Войната ще продължи поне още две години.Поне ако се съди по натрупаните запаси от материали за производство на оръжие за Украйна.
111
6
 
6
 
! Отговори
Шолц преди 4 седмици
"Руските войски, които се придвижват на запад от руините на Бахмут и Авдийвка, са успели да превземат десетина малки села и да се доближат до Часив Яр."Странно защо в ежедневните новини на блогърите и мапстърите и от двете страни, това липсва? Може би това са превзвети села на "тънка бяла линия"?
110
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Този наркоман вече не говори за контранастъпление а за отбрана стреми се да запази това което е оснанало. Всеки ден Руснаците напредват и освобождават населени пунктове. Украйна е с изчерпан човешки ресурс средната възраст на военно служещите е вече 45-47 години миналата 2023 беше 39-42 вижте за една година как се е променило. Та тези 45-47 годишни ще воюват с Руснаците хаха?
109
8
 
26
 
! Отговори
п.п. преди 4 седмици
аз съм се клел на България, и като войник съм пял "хей, от запад се надига, черна вражеска вълна...." мислите ли че ще гласувам за черния агресивен блок нато? НИКОГА!...а тоя зелен плъх е амсалак, и те ще му видят сметката!
108
15
 
4
 
! Отговори
тоти преди 4 седмици
Ако следим хода на войната ,Русия само напредва и не се вижда друг ход на Зеленски ,освен да ни вкара в 3-та Световна и милиони пак ЗАЛУДО да загинат!!! Питам се!- Защо след като през 2-та Световна Русия стигна до Берлин,не СЛОЖИ ТАМ ГРАНИЦАТА ...нали е завладяла тази територия, А СЕГА СЕ ЛАКОМИ !!! Колко територия има която е пуста,но дай да вземем Украинската..??-те това не го разбирам!!
107
21
 
6
 
! Отговори
Българин преди 4 седмици
г-н Зеленски майката е..........а на руснаците затова мечтаят да го няма..ха.ха хаха Браво г-н Зеленски мачкай руските терористи и окупатори. Ти влезе в историята като велик пълководец на Велика Украйна.Слава на Украйна.
106
5
 
27
 
! Отговори
Факт преди 4 седмици
Вече им се повръща на хората от този диктатор и убиец....
105
4
 
25
 
! Отговори
ароматния пръч преди 4 седмици
Явно Баба Меца яко ще клати фронта,докато не го изклати.
104
5
 
21
 
! Отговори
Пффф преди 4 седмици
От сутрин до вечер Зеленски.
103
0
 
1
 
! Отговори
ХристоЮдеоТУРЦИТЕ преди 4 седмици
КОНСТАНТИНОПОЛ искал да наложи ХРИСТИЯНСТВОТО над Безбожниците атеисти ТУРЦИТЕ в Мала Азия и дори се радвали че си нямат работа с улегналият Ислям на АРАБИТЕ и САМИЧКИ си го забили вероятно защото вече Нямали Пари..............Тогава имало турци в Мала Азия изповядващи освен Исляма още и Християнството и Юдеизма но който няма пари е за никъде
102
3
 
19
 
! Отговори
Не разбрах какво ще преди 4 седмици
прави този господин или деспот! Иска парад в Москва ли? Имам колеги и някои приятели украинци, но няма да пиша какво казват за тази личност, защото е много грубо и не е за публикуване! Поздрави от ЕС!
101
4
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Укропия се тресе )))
100
3
 
7
 
! Отговори
О'ХЕНРИ преди 4 седмици
КАКТО Е КАЗАЛ "ЧОВЕКЪТ ОТ НАРОДА"- "ВСЕКИ ДЕН ПРЕДОСТАВЯ МАТРИАЛ ЗА ПЛОЩАДНА ДЕМОКРАЦИЯ" - А НАЙ-МНОГО Е В БНР ЗАЩОТО КОКОНОШКИТЕ НЕ МИСЛЯТ,А КУД*КУУДЯКАТ!!...
99
19
 
6
 
! Отговори
Бах мама му. преди 4 седмици
До Анонимен 120 Що му трябваше на Зеленски да напада велика Русия ? Диктатор и агресор. Как си позволява да защитава държавата си ? А Путин невинен като моминска пазва.
98
10
 
20
 
! Отговори
Решение преди 4 седмици
До Самоук социолог.- ЕССР се разпада, отделните страни се присъединява към Руската Федерация като републики. НАТО и европейска армия няма.
97
19
 
31
 
! Отговори
До 133 преди 4 седмици
Отивай в Русия копейко гладна да ядеш банички! Ха-ха-ха.
96
6
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
За 1 долар в Русия можете да си купите 2 литра дизел. 1 долар = 2 лв. За 1 долар в България не литър дизел, баничка не можеш да купиш
95
14
 
2
 
! Отговори
Самоук социолог. преди 4 седмици
До Магелан 98 Европейската част на Русия минава към ЕС. Сибир отива към Китай. Всички бивши републики на Изток си правят Азиатски съюз и скъсват с Русия.НАТО се закрива и се създава европейска армия.